Šis ir vislabākais laiks mīdiju ēšanai - recepte, kā tās garšīgi gatavot
Daudzi gardēži apgalvo, ka visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim. Izmantosim šo laiku, lai palutinātu sevi un mājiniekus, pagatavojot mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē.
25 min.
Sarežģītība: vienkārši
4-6
Sastāvdaļas
1 kg dzīvas mīdijas
6 bekona šķēles (smalki sagriezt)
1 sīpols (smalki sakapāts)
250ml balta sausa vīna
200ml zivju buljons
200ml saldais krejums
2 ķiploka daiviņas (saspiest)
20g sviests
loki un pētersīļi
sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
Mīdijas pārlasīt un izmest tās mīdijas, kuras paliek vaļā vai ir ieplīsušas. Notīrīt mīdijas no "bārdas" un sīkiem akmentiņiem.
Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā bekonu un sīpolus, beigās pievienot ķiplokus. Pieliet baltvīnu, ļaut mazliet pavārīties. Pievienot saldo krējumu un zivju buljonu, vārīt apmēram 5 min.
Pagatavotai mērcei pievienot mīdijas un kārtīgi samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Vārīt tik ilgi, kamēr mīdijas atveras. Pievienot pētersīļus un lokus.
Pasniedz uzreiz ar svaigu bageti un baltvīnu.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto