1dienas
19stundas
32minūtes
59sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Binnija par skaistumu un stilu: vecumam nav nozīmes, es vienkārši dzīvoju

Binnija par skaistumu un stilu: vecumam nav nozīmes, es vienkārši dzīvoju

Jauns.lv

Skaistumkopšanas salona BB Binnija īpašniece un televīzijas raidījumu vadītāja Binnija Ārberga neslēpj – viņa sevi ne vienmēr saudzējusi, taču tagad apzinās – lai sieviete būtu skaista, par sevi jārūpējas, jāmīl un jādzīvo gudri.

Binnija par skaistumu un stilu: vecumam nav nozīme...

Sejas āda

Kādreiz

Man likās, ka jauna būšu mūžīgi, un par savu izskatu īpaši nerūpējos – lietoju vienīgi mitrinošu sejas krēmu. Tikai vēlāk sapratu – jo ātrāk sāc par sevi rūpēties, jo labāk. To stāstu arī sava salona klientēm.

Tagad

Par ādu rūpējos katru dienu. Mans kosmētikas minimums ir dienas krēms, nakts krēms, acu krēms un toniks sejas ādas attīrīšanai. Krēmu ar vieglām pirkstu kustībām saudzīgi iemasēju ādā.

Mati

Kādreiz

Man bija dabiski brūni un gari mati. Divdesmit gadu vecumā nolēmu nedaudz pamainīt frizūru, taču frizieris nesadzirdēja vārdu nedaudz – nogrieza zēngalviņu un matus nokrāsoja melnus. Par laimi, tie veiksmīgi atauga, un aptuveni pirms divpadsmit gadiem es kļuvu par blondīni. Tā kā daba man devusi lokainus matus, tos bieži taisnoju ar matu pannu.

Tagad

Par matiem rūpējos vēl vairāk nekā par ādu, jo gaiša mata serde ir bojāta un prasa īpašas rūpes. Vislabākais līdzeklis, ar kuru kopt sausus un trauslus matus, ir barojoša eļļa – kokosriekstu, diždadžu, makadāmijas riekstu un citas. Eļļu ieklāju sausos matos, aptinu dvieli un turu pēc iespējas ilgāk. Ja mājās esmu viena, masku atstāju uz nakti. Matu pannu lietoju reti – tikai tad, ja mans friziermeistars uzskata, ka tās izmantošana ir nepieciešama attiecīgajam matu sakārtojumam.

Ķermeņa procedūras

Kādreiz

Man ļoti nepatika pirtis. Nesapratu, kā var izturēt tādu karstumu, turklāt pirtī iešana man asociējās nevis ar kaut ko patīkamu un relaksējošu, bet gan ar ballītēm.

Tagad

Bieži braucu uz pirti pie draudzenes, kura ir mācījusies pirtnieku skolā. Pēc katras pēršanās, izsviedrēšanās un atvēsināšanās dīķī man šķiet, ka tūlīt lidošu. Tā ir labākā organisma attīrīšanas un veselības uzlabošanas procedūra. Vēl man patīk ķermeņa ietīšanas procedūras un masāža. Tas ir jauks relaksācijas veids, kas aktivizē asins un limfas atteci, labas vielmaiņas un laba izskata pamats.

Kādreiz

Skaistumkopšanas salonu apmeklēju tikai tad, kad bija nepieciešams krāsot vai griezt matus. Tur atrodoties, vienmēr domāju, cik šis salons pelēks un bezpersonisks. Sava skaistuma un sajūtu salona izveide bija mana nepieciešamība Latvijā radīt salonu, kur uz pasauli neskatās caur vienu prizmu. Mans salons ir vieta, kur apvienojas inteliģence, kultūra un profesionalitāte.

Tagad

Skaistumkopšanas procedūras apmeklēju regulāri. Reizi mēnesī veicu sejas ādu attīrošu procedūru, ik pa laikam arī mezoterapiju, kas netiek veikta ar adatu palīdzību, bet gan ar ultraskaņu un mezorullīti.

Grims

Kādreiz

Ar dekoratīvo kosmētiku sāku eksperimentēt pusaudžu gados. Uz acīm zilas ēnas, lūpas – sarkanas. Atceros, kā mamma toreiz uz mani skatījās un teica: “Nu labi, meitiņ, izdauzies!” Ja viņa man nebūtu ļāvusi krāsoties, es to tik un tā būtu darījusi kaut kāpņu telpā. Dauzīšanās vecums pārgāja, un es sapratu, ka košs grims man nav piemērots.

Tagad

Ēnas tikpat kā nelietoju, un, ja nu tomēr, tās ir viegli mirdzošā, zeltītā tonī. Mans ikdienas grims ir tonālais krēms un skropstu tuša. Lietoju Giorgio Armani pūderkrēmu – vienu no dārgākajiem, kāds Latvijā nopērkams. Diemžēl tas ir vienīgais, kas manai jutīgajai ādai neizraisa alerģiju. Lietojot citus, man asaro acis, uz ādas parādās sarkani plankumi. Nupat atklāju jaunu, brīnumainu skropstu tušu, kas nesaķep un neizsmērējas, – Lancôme Grandiôse. Tai ir savdabīga otiņa ar izliekumu, kas lietošanu padara īpaši ērtu.

Kādreiz

Esmu aizrautīgs cilvēks, tāpēc ātri aizrāvos ar diētām, ko bija izmēģinājušas manas draudzenes. Redzot, ka vienai draudzenei zaudēt svaru palīdz proteīnu diēta, arī es nolēmu zaudēt piecus kilogramus, piecas dienas ēdot tikai gaļu, zivis un olas. Pēc tam jutos ļoti slikti, mocījos ar reiboņiem un nelabu dūšu. Tikai vēlāk secināju, ka manam organismam proteīns tādos kvantumos nav nepieciešams.

Tagad

Ar diētām sevi vairs nemoku, jo apzinos, ka pēc tām organisms uzgavilē – murgs ir beidzies, un zaudētais atnāk atpakaļ ar uzviju. Pēc Džeimsa Daigena grāmatas „Tīrs un slaids dzīvesveids”, kurā autors raksta, ar kādiem produktiem sevi indējam, par manu dzīvesveidu kļuvis pārdomāts un veselīgs uzturs.

Dzīvesveids

Kādreiz

Ballējos līdz rīta gaismai un nākamajā dienā mēģināju savākties, lai skrietu uz skolu vai darbu. Biju nemitīgā miega badā, un ar laiku tas atspoguļojās manā pašsajūtā.

Tagad

Esmu atmetusi smēķēšanu, jūtos un arī izskatos labāk. Man joprojām patīk ballēties, taču ar mēru. Apzinos, ka arī alkohols un saldumi kaitē veselībai un izskatam.

Kādreiz

Vienmēr esmu nodarbojusies ar sportu. Bērnībā spēlēju tenisu, skrēju krosu un piedalījos dažādās sportiskās aktivitātēs.

Tagad

Vienveidīgas nodarbības man ātri apnīk, tāpēc esmu atvērta visam jaunajam. Man ļoti patīk joga, arī vakuumtrenažieri. Vasarās daudz peldu. Apzinos, ka fiziskās aktivitātes ir veselīga dzīvesveida sastāvdaļa. Nevar vienu dienu pieēsties, nākamajā – skriet, aiznākamajā – neēst neko. Visam jābūt līdzsvarā – ēst ar mēru un regulāri sportot. Esmu atklājusi limfodrenāžas trenažierus – tie ne tikai dedzina kalorijas, bet arī uzlabo ādas tonusu.

Stils

Kādreiz

Raugoties no pašreizējā skatu punkta, pirms desmit gadiem ģērbos dīvaini – pārlieku atklāti topiņi, īsi, kupli svārki, gari zābaki... Toreiz mans dzīvesstāsts bija citāds, un tā laika stāsta varoņiem patika, ka es tā ģērbjos. Arī pati tādā apģērbā jutos labi.

Tagad

Patlaban man ir cits dzīves periods – mierīgāks, harmoniskāks, un tāds tagad ir arī mans stils – elegants un romantisks.

Kādreiz

Man bija tantes – krietni gados, taču ļoti izsmalcinātas, skaistas un inteliģentas. No viņām staroja viedums un elegants šarms, turklāt viņas smēķēja. Skatījos uz viņām ar maza bērna acīm un domāju – kad izaugšu, arī es tāda būšu. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc sāku smēķēt. 

Tagad

Gadu skaits ir maznozīmīgs, es vienkārši dzīvoju, domājot par šodienu, nevis par vecumu. Mana vecmāmiņa savos 80 gados izskatās jauneklīga, bet ir sievietes, kuras jau pēc 25 gadu vecuma runā par slimībām, ir negatīvas un morāli novecojušas. Viss atkarīgs no domāšanas veida un attieksmes pret dzīvi. Rūpējoties par savu veselību un izskatu, iespējams panākt, ka esi vesels un sprigans. Un – galvenais – priecīgs.


Guna Puisāne, žurnāls „OK!” / Foto: no personiskā un izdevniecības Rīga Viļņi arhīva