Attiecības
2024. gada 26. februāris, 12:45

VIDEO: tik skaists, bet neparasts pāris! Sieviete grasās “iestūrēt” laulības ostā ar mākslīgā intelekta veidotu vīrieša hologrammu

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Lai liktu par sevi runāt, spāņu-nīderlandiešu izcelsmes māksliniece Alisija Framis izmantojusi pēdējo modes kliedzienu un vispārējo aizraušanos ar mākslīgo intelektu (AI)  un šovasar gatavojas apprecēties ar mākslīgā intelekta radītu vīrieša hologrammu, kas šādi revolucionizēs sievietes un “vīrieša” savienību, vēsta “Business Insider”.

Varbūt tagad tas varētu šķist dīvaini (bet pēc 15 gadiem jau vairs ne), bet šī savienība ievadīs dīvainu jaunu cilvēka un robota attiecību laikmetu.

Mākslinieces Alisijas Framis izplatītajā paziņojumā teikts, ka viņa grasās ar precēties ar vīrieša hologrāfiju “AILex” (no vārdiem AI (mākslīgais intelekts) un vīrieša vārda Aleks – red.), kuru AI izveidojis balstoties uz mākslinieces iepriekšējo romantisko partneru. Ne tik ļoti ierastā kāzu ceremonija notiks muzejā Roterdamā, Nīderlandē.

Tāpat ceremonijā notiks "unikāls rituāls savienošanai starp cilvēku un iemiesojumu", un viesiem tiks pasniegts "molekulārs ēdiens, ko var baudīt gan cilvēki, gan humanoīdas būtnes," teikts mākslinieces paziņojumā.

Līgava, komentējot netradicionālo partnera izvēli, norāda, ka kāzas pārstāv "jaunu mīlestības paaudzi", kurā cilvēki būs attiecībās ar hologrammām, iemiesojumiem un robotiem.

Lai gan varētu šķist, ka gaidāmās kāzas ir performances, Framis tomēr norāda, ka, ka tās rada interesantus jautājumus par to, kā izskatīsies savienība ar hologrāfisku partneri tīri no praktiskā aspekta. "Interesanti, kā mēs varēsim iegūt kredītu jaunas automašīnas iegādei. Un vai cilvēki varēs saņemt kredītu virtuālā partnera iegādei," viņa retoriski vaicā.

Tomēr drosmīgā māksliniece norāda: "Mākslīgā intelekta radīti pavadoņi cilvēki var būt risinājums cilvēkiem, kuriem nepieciešama kompānija. Šī hologramma apmierinās visas manas vajadzības." Viņa arī izplatījusi video, kurā redzams, kā “pāris” kopīgi gatavo un vakariņo.

Alisija Framis jau iepriekš izpelnījusies uzmanību ar savām  ekstravagantajām “attiecībām” - iepriekš bijušas attiecības ar manekenu vārdā Pjērs. Framis apgalvo, ka viņa būs pirmā sieviete, kas apprecēs hologrammu.

Tomēr 2018. gadā kāds japāņu vīrietis  apprecējās ar virtuālās realitātes dziedātāju. Tiesa, neviens no viņa ģimenes nepiedalījās kāzu ceremonijā.