foto: Publicitātes foto
Šonedēļ skolēnus priecēs jauns izglītojošs raidījumu cikls “Zinātne vai maģija”
Bērni
2023. gada 25. oktobris, 11:49

Šonedēļ skolēnus priecēs jauns izglītojošs raidījumu cikls “Zinātne vai maģija”

Reklāmas projekts

Otrdien, 24. oktobrī, zinātkāres centrā “Futurimo Rīga” notika izglītojošā raidījumu cikla “Zinātne vai maģija” pirmizrāde. Atnākušajiem bija iespēja paviesoties filmēšanas laukumā un izpētīt kino veidošanas aizkulises, kā arī pašiem pirmajiem noskatīties pirmo sēriju.

Pasākuma un arī raidījuma viens no vadītājiem Marģers Majors vārda tiešā un pārnestā nozīmē visu acu priekšā uzbūra saldējumu. Savukārt otrs raidījuma vadītājs Dante Pecolli attālinātā sarunā no Losandželosas klātesošos aicināja uz spēli, kurā “uzminēja”, ko domā visi iesaistītie.

“Ideja par izglītojoša raidījuma veidošanu skolēniem radās ne vien tāpēc, ka šai vecuma grupai zinātne un maģija ir aktuālas tēmas, bet arī tadēļ, ka mēs kā tehnoloģiju un inovāciju uzņēmums jauniešos vēlamies veicināt interesi par tehnoloģijām, inženierzinātni, matemātiku. Vēlamies, lai zinātkārie skatītāji nākotnē kļūtu par inženierzinātniekiem, datu speciālistiem, mākslīgā intelekta pārzinātājiem un izvēlētos pievienoties Tet komandai. Mums ir liels prieks strādāt ar producenti Aiju Strazdiņu-Ratinsku, ar kuru veiksmīgi esam sastrādājušies, veidojot “Ričija Rū pasakas” un “Ričijs Rū un internets”, kas ir bērniem ļoti iemīļoti raidījumi,” prezentācijas pasākumā teica Tet TV galvenā producente Ilze Korjusa.

“Vēlme uzzināt ko jaunu, atklāt un spēt brīnīties ir ne tikai zinātnisks pasaules izzināšanas dzinulis, bet arī maģisks jaunības eliksīrs. Projektā “Zinātne vai maģija” uzrunāsim ne tikai gados jaunus skatītājus, kuru interese izpētīt fizikas, dabas zinību un ķīmijas likumsakarības nākotnē mums dāvās jaunus, revolucionārus atklājumus, bet arī pieaugušos, kuri ir laipni aicināti smelties idejas aizraujošiem eksperimentiem, ar kuriem pārsteigt savus bērnus un mazbērnus. Kopā pārliecināsimies, ka zinātne ir gluži maģiska! Bet maģija - zinātniska,” atzina “JUMP Studio” vadītāja Aija Strazdiņa-Ratinska.

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka “Zinātne vai maģija” izvēlējās tieši mūs kā vietu savas studijas izveidei un raidījuma veidošanai. Raidījuma mērķi un ideja iet roku rokā ar mūsu – parādīt bērniem un jauniešiem, ka zinātne ir forša, brīnumu, zināšanu un iespēju pilna. Mēs, Futurimo Rīga, radošos, izzinošos un praktiskos veidos aicinām bērnus ieraudzīt STEM (science, technology, engineering, mathematics) pasauli, tāpēc arī “Zinātne vai maģija” uzņemšana savās telpās ir tik īpaša un maģiska,” teica RTU zinātkāres centrs Futurimo Rīga vadītāja Keitija Litte.

It kā sarežģītās zinātnes tēmas izglītojošā piedzīvojumā pārvērtīs divi raidījuma vadītāji – zinātnieks Zintis (Marģers Majors) un iluzionists Dante (Dante Pecolli). Katrā no sērijām tiks atklātas interesantas zinātniskas detaļas par magnētiem, ūdeni, uguni, skaņu, gaisu, gravitāciju, inerci un elektrību. Skatītājus katrā epizodē sagaida gan tēmas skaidrojums, gan vairāki eksperimenti. Piemēram, demonstrējot nepieciešamos apstākļus, lai norisinātos degšana vai izmēģinot, kā veidojas lietus. Aizraujoši piemēri sniegs ieskatu fizikas, ķīmijas un dabas zinātņu pamatos.

Skaties video epizožu ciklu “Zinātne vai maģija” izklaides platformā Tet TV+ no 26. oktobra. Pirmajā nedēļā skatītājiem būs pieejamas pirmās divas sērijas. Pēc tam katru nedēļu līdz decembra vidum ceturtdienā tiks pievienota jauna sērija. Kopā topošie pētnieki pirmsskolas un skolas vecumā varēs iepazīt dažādus zinātnes un maģijas noslēpumus deviņās aizraujošās sērijās.

Lai nodrošinātu šī televīzijas satura pieejamību arī skatītājiem ar dzirdes spektra traucējumiem, visas epizodes būs pieejamas ar subtitriem.