Kosmētiķes padomi vasarai. Ļoti nepareizi - lietot citrusu eļļas un barojošus krēmus
foto: Shutterstock
Nekādā gadījumā vasarā nelieto skābes un retionīdus saturošus produktus, kā arī citrusu eļļas, jo šie produkti ādu padara īpaši jutīgu.
Skaistums
2023. gada 26. jūlijā, 12:15

Kosmētiķes padomi vasarai. Ļoti nepareizi - lietot citrusu eļļas un barojošus krēmus

Jauns.lv

Labākais veids, kā vasarā palīdzēt savai ādai, ir rūpīga tās attīrīšana no rīta un vakarā, maigs pīlings reizi nedēļā vakaros, mitrināšana ar vieglas tekstūras serumu, krēmu un masku, kā arī ādas aizsardzība pret ultravioleto starojumu visas dienas garumā.

Kosmētiķes padomi vasarai. Ļoti nepareizi - lietot...

Skaidro Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

No barojošu krēmu lietošanas vasarā izvairies. Nekādā gadījumā nelieto skābes un retionīdus saturošus produktus, kā arī citrusu eļļas, jo šie produkti ādu padara īpaši jutīgu.

Vasarai piemērota kosmētika

* Ādas mitrināšanai un tonizēšanai lieto spreju, hidrolātu, celulāro vai termālo ūdeni. Lielākoties šos produktus var lietot arī virs grima.

* Dod priekšroku produktiem, kas satur antioksidantus, jo tie aizsargā ādu no brīvo radikāļu negatīvās ietekmes.

* Ērti lietojamas ir salvešu jeb auduma maskas; vislabāk izvēlies masku ar hialuronskābi. Izmēģini atsvaidzinošu un atvēsinošu sejas masku ar mentolu! Lieto to no rītiem, lai vēsums mazinātu rīta tūsku, kas karstajos vasaras mēnešos nav retums. Laba alternatīva ir kubiņos sasaldēta stipra piparmētru tēja, ar ko iepriecināt sejas ādu vienu vai divas reizes dienā.

* Lai vasarā uz ādas neparādītos neglīta pigmentācija, noteikti katru dienu lieto SPF krēmu, kas pasargās no UV stariem. Pigmentu balināšanu atliec uz rudeni, jo produkti, kas balina pigmentus, lielākoties izraisa ādas jutību.

Zināšanai

Vasarā kosmētiku glabā ledusskapī, lai tā sniedz patīkamu svaigumu un pēc uzklāšanas sašaurina poras.