foto: Publicitātes foto
 Olgas Rajeckas vasaras garšas
Dzīvesstils
2023. gada 9. jūnijs, 16:09

Olgas Rajeckas vasaras garšas

Reklāmas projekts

Estrādes dīva Olga Rajecka (61) vienmēr ir smaidīga un enerģiska. Ar dziedātāju Jauns.lv tiekas Grand Hotel Kempinski restorānā un bārā Stage 22, kas ir ideāla vieta, lai baudītu gardas uzkodas, dzērienus, kā arī apskatītu pilsētas skaistākās vietas. Fonā skanot iedvesmojošai mūzikai, Olga degustē Schweppes kokteiļus un stāsta par savu vasaras garšu.

Vasaras garšas nianses

Runājot par asociācijām ar vasaras garšu, Olga nedomājot saka: “Mana vasaras garša ir aukstā zupa, kas pagatavota dažnedažādākajos veidos. Protams, zaļie salāti kopā ar kefīru, redīsi un gurķīši, dilles, lociņi un jaunie kartupeļi. Ir arī citas garšas, kas asociējas ar vasaru. Un tās ir notikumu garšas!”

Vasarā notiek daudz svinību, ir jubilejas un kāzas, pilsētas svētki, kur jāuzstājas. Tur arī ir dažādi ēdieni un to dažādās garšas. Vasaras garša man asociējas ar svētku ēdieniem un  gardām kāzu kūkām," malkojot Schweppes kokteili, atmiņās dalās Rajecka. 

Laba vasaras dzēriena sastāvdaļa

Olga atzīst, ka vasara nav vasara, ja tajā nav karstu dienu un vēlmes malkot kaut ko atspirdzinošu. Kādam jābūt vasaras dzērienam? “Tam jābūt atspirdzinošam, ar piparmētrām un citronu. Tam jābūt proseko un aperolam. Schweppes ir lielisks kompanjons kokteilim, jo man vasaras dzērienu garša asociējas ar gaisīgu, atspirdzinošu, putojošu sajūtu. Alus gan nav mans dzēriens. To es varu iedzert tikai Jāņos kopā ar sieru. Man garšo gaiši un viegli dzērieni. Man patīk “švepsīti” izmantot garšīgos kokteiļos. Tā limonāde, lai pagatavotu labu kokteili, ir ļoti svarīga, jo tā papildina garšu un kokteilis vasaras vakarā kādā no atelpas brīžiem ir patīkami izbaudāms,” atzīst dziedātāja un piebilst, ka Schweppes dzēriens ir veldzējošs jebkurā laikā, tam nav obligāti jābūt kokteilī.

Katra vasaras diena ir saplānota

Dziedātāja atzīst, ka šī vasara jau ir saplānota tā, ka brīva neesot neviena nedēļas nogale. “Mani varēs redzēt uz skatuves gan Imantdienās, latviešu diasporas pasākumā Bērzes Strazdu Jāņu Festivālā, kur uzstāšos gan ar savu solo programmu, gan kopā ar Bermudu divstūri. Tur šovasar būs sabraukuši ļoti daudzi mūziķi,” pastāsta Olga. “Man būs jāuzstājas Alex piemiņas koncertos Zvaigznes ceļš. Jāuzstājas Zvejnieku svētkos, vēl daudzos citos koncertos un pasākumos visā Latvijā. Jau trešo reizi ar vīru dejosim Deju svētkos ar deju kolektīvu Madara. Būšu visur!” uzskaita Rajecka. Neskatoties uz lielo aizņemtību koncertējot, arī darba dienās viņai esot darba pilnas rokas. “Mana ikdiena paiet, pļaujot zāli trijos īpašumos. Vīram ir īpašums ar māju, man pašai ir māja, un ir vēl mūsu lauku māja, kur bieži vien atpūšas mani draugi. Vīrs man uzdāvināja trimeri, kuram ir uzlādējamas baterijas. Arī vīra dēls Edvardiņš man ļoti palīdz. Kamēr vienā mājā visu nopļauju, otrā jau visur zāle saaugusi un tā uz riņķi. Mana vasaras garša saistās ar lauku darbiem, puķu ravēšanu un siena laiku," malkojot Schweppes, par saviem vasaras darbiem stāsta Olga.

“Kā visu pagūt? Jābūt formā! Ļoti daudz kur gribu aizbraukt, satikt draugus. Tā vasara ir par īsu. Pa nedēļas vidu skrienu, pļauju zāli un ravēju, nedēļas nogalēs pasākumi, bet nav laika, kad satikt savējos. Tas man sāp,” atzīst dziedātāja, kurai esot saplānotas pat četras uzstāšanās vienā dienā.

Schweppes vasaras kokteilis Americano

Sastāvdaļas

  • 25 ml baltā portvīna
  • 25 ml Aperola
  • Cukura sīrups
  • Schweppes Bitter Lemon
  • Rozā greipfrūta šķēle dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Ieliec ledus kubiņus glāzē un ātri samaisi, lai atdzesētu glāzi pirms sastāvdaļu ievietošanas.
  2. Pēc kārtas ielej glāzē balto portvīnu un Aperolu.
  3. Pārlej ar Schweppes Bitter Lemon.
  4. Pievieno pāris pilienu cukura sīrupu.
  5. Viegli samaisi visas sastāvdaļas.

Dekorē ar rozā greipfrūta šķēli.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām aizliegta.