Kā Armands Simsons atbrīvojas no sev vairs nevajadzīgām mantām?
Dzīvesstils
2023. gada 25. maijs, 12:09

Kā Armands Simsons atbrīvojas no sev vairs nevajadzīgām mantām?

Reklāmas projekts

Armands Simsons sevi sauc par jaunāko tehnoloģiju fanu un savā ziņā mantu krājēju, jo, regulāri sekojot līdzi nākamās paaudzes tehnoloģijām un jaunākajiem ierīču modeļiem, mantas mājās paliek arvien vairāk. Nav pārsteigums, ka viņa mājas atvilktnēs glabājas, piemēram, dažādu modeļu bezvadu austiņas, telefoni, datori, kas nu jau krāj tikai putekļus. Ko darīt ar lietām, kas mājās vairs netiek izmantotas, taču ir labā darba kārtībā? Armands ir atradis ērtu, ātru un izdevīgu veidu, kā pārdot savā ģimenē vairs nevajadzīgās mantas, zinot, ka citam tās vēl varētu gana labi kalpot!

Lai atvieglotu lietotu un mazlietotu preču nodošanu atkārtotā tirdzniecībā, DelfinGroup piederošais aprites ekonomikas veikals Banknote sācis piedāvāt preču uzpirkšanu attālināti - interneta vietnē www.pardod.banknote.lv. Jaunais koncepts aicina iedzīvotājus dzīvot ilgtspējīgāk un zaļāk, savā mājsaimniecībā vairs neizmantotās, bet darba kārtībā esošās lietas pārdodot pilnībā attālināti.

Kāda ir kārtība? Pēc tam, kad preces pārdevējs interneta platformā www.pardod.banknote.lv ir aizpildījis pieteikuma anketu par preci, saņēmis tās novērtējumu, attālinātā preču uzpirkšana tiek organizēta ar pakomāta starpniecību sadarbībā ar DPD Paku skapi, izmaksas sedzot preces uzpircējam. Caur pakomātu ir iespēja nosūtīt preces, kas atbilst skapju izmēriem, savukārt lielāka izmēra mantas var personīgi nogādāt uz kādu no vairāk nekā 90 veikala filiālēm visā Latvijā. Nauda par preci tiek ieskaitīta vienas dienas laikā pēc tās saņemšanas un novērtēšanas. Būtiski minēt, ka pārdot var pilnīgi visu, izņemot dārgmetālus un juvelierizstrādājumus!

Armands Simsons jau ir izmēģinājis jauno, attālināto pakalpojumu, pārdodot savas meitas veco Samsung Galaxy A02s telefonu un saņemot par to 70 eiro. Stāsta A. Simsons: “Meitas veco telefonu pārdevām vienas dienas laikā. Aizpildījām anketu www.pardod.banknote.lv, pievienojām fotogrāfijas un aprakstījām preces stāvokli. Jau nākamajā dienā saņēmām preces novērtējumu, kuram piekritām. Nosūtījām sev tuvāk DPD Paku Skapja adresi, saņēmām sūtīšanas kodu un tajā pašā dienā tālruni nosūtījām Banknote, kuri pēc tam preci tālāk pārdos ar garantiju līdz 24 mēnešiem. Nauda par preci tika ieskaitīta vienas dienas laikā. Ātri un vienkārši, turklāt dabai draudzīgi!” Viņš ir pārliecināts, ka tas ir labs veids, kā dot lietām otro dzīvi, vienlaikus arī samazinot oglekļa pēdas nospiedumu, palīdzot dabai un papildus nopelnot.

Armands uzskata, ka mēs nereti iegādājamies jaunas preces arī tad, kad vecās vēl ļoti labi kalpo, tāpēc nav pārsteigums, ka tās pēc tam mājās krāj putekļus. “Manuprāt, ir pilnīgi normāli, ja vēlamies sekot līdzi jaunākajām modes un tehnoloģiju tendencēm, taču jautājums, ko darīt ar vairs neizmantotajām mantām? Mājās, protams, vienmēr atradīsies kāda vieta, kur tās nolikt, taču mēs labi zinām, ka tās vairs netiks izmantotas. Domāju, ka daudziem no mums būtu jāatbrīvojas no šī paraduma un apgalvojuma “ja nu tomēr kādreiz vēl noderēs?”. Piemēram, es esmu sapratis, ja kādu mantu neesmu lietojis gadu, tad es mierīgi varu bez tās dzīvot,” uzskata A. Simsons.

Tieši tādēļ viņš novērtē Banknote jauno konceptu, kā praktisku un vienkāršu veidu, kā pārdot neizmantotās lietas. “Visbiežāk pārdot preci ir diezgan sarežģīti – jādomā par cenu, par piegādi, jākomunicē un jātiekas ar pircēju, kas aizņem tik vērtīgo laiku! Šajā gadījumā viss ir maksimāli viegli un ātri. Galvenais būt gatavam palaist mantas otrreizējā apritē ar domu, ka kāds būs priecīgs tās iegādāties un turpināt lietot par draudzīgāku cenu, nekā pērkot jaunu. Turklāt jāuzsver ne vien ērtais process, bet arī reālu iespēju saņemt atlīdzību. Tas, ka prece stāv mājās un netiek izmantota, nenozīmē, ka tai nav vērtības. Minētajā interneta vietnē to var noskaidrot vienas dienas laikā, pieņemot lēmumu par tālāku preces pārdošanu,” papildina A. Simsons.