foto: Publicitātes foto
Sirsnīgs koncerts, brīvdabas kafejnīcas, lielā loterija un mammu lutināšana. Mātes dienas festivāla programma
Bērni
2023. gada 12. maijs, 11:26

Sirsnīgs koncerts, brīvdabas kafejnīcas, lielā loterija un mammu lutināšana. Mātes dienas festivāla programma

Jauns.lv

Mātes dienas festivāls ir īpaši mammām veidoti svētki, un tie notiks sestdien, 13. maijā, no plkst. 11 līdz 16, Rīgā, Hanzas peronā. Ieeja un aktivitātes tajā ir bez maksas. Pasākumā gaidāms koncerts, kurā uzstāsies Ance Krauze, Olga Rajecka un Rihards Lepers, iedvesmas lekcijas, meistarklases, dāvanas mammām un dažnedažādi pārsteigumi.

“Mātes dienas festivāls Latvijā notiek pirmo reizi – vēlamies pateikt mammām paldies par rūpēm, beznosacījumu mīlestību un citiem neredzamo darbu, ko viņas veic dienu no dienas. Tāpēc šis festivāls ir veidots kā īsta atpūtas un lutināšanas diena īpaši mammām,” stāsta pasākuma rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa teic, ka pārsteigumi un dāvanas mammām gaidāmas visas dienas garumā, piemēram, mammas, kurām ir savi lauki, dāvanā saņems egļu stādus, savukārt pirmās 500 mammas tiks sagaidītas ar dzirkstošo dzērienu un gardām dāvanām.

Skatuves programmā – Ance Krauze, Aina Poiša, Dana Gulbe un citi

Skatuves programma sāksies plkst. 12, un to vadīs aktieris Rihards Lepers un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Tajā gaidāms koncerts, kurā uzstāsies Ance Krauze, Olga Rajecka un Rihards Lepers.

Iedvesmas lekcijas vadīs Kristīne Balode, psiholoģe un attiecību speciāliste, Aina Poiša, psihoterapijas speciāliste, Agnese Zeltiņa, aktrise, un Dana Gulbe, pašizaugsmes koučs un kārtošanas speciāliste. Lekciju temati: “Nekritizēt, bet iemācīties mīlēt sevi”, “Kā tikt vaļā no kontrolfrīka sevī”, “Atļaušanās būt atklātai un… nepareizai” un “Lai mamma (ne)izdegtu”.

“Skatuves programmā gaidāmas arī iedvesmas lekcijas – lai atklāti izrunātu mammu grūtības, lai mammas mazliet sapurinātu un sniegtu viņām sparu un enerģiju vienmēr atcerēties rūpes arī par sevi,” skaidro Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Sejas joga, roku masāža, Latte Art māksla – iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs bez maksas

Mātes dienas festivālā dienas garumā mammas bez maksas varēs piedalīties arī daudzveidīgās meistarklasēs. Piemēram, izmēģināt savu roku Latte Art mākslā, mācīties sejas jogu, saņemt grima un stila konsultācijas vai iemācīties veidot dabīgus mājas aromātus. Tāpat varēs apgūt mēbeļu dekorēšanas un tapsēšanas pamatus. Rokassprādžu gatavošanas meistarklasi vadīs aktrise un rotu zīmola “Soulstones” radītāja Agnese Zeltiņa. Un uzskaitītās pat nav visas no meistarklasēm, kurās pasākumā varēs piedalīties!

Krūšu pašpārbaude, stila ieteikumi – darbosies praktisko padomu studija

Padziļinātās tematiskās nodarbībās varēs iesaistīties “Mammamuntetiem.lv” praktisko padomu studijā. Tajās eksperti ne vien sniegs vērtīgu informāciju lekcijas veidā, bet arī atbildēs uz mammu jautājumiem.

Gaidāmas šādas praktisko padomu nodarbības:

  • “Apģērbs un tā krāsa – kas piestāv tev? Padomi veiksmīgam un pārliecinošam izskatam” –  Una Bernatoviča, stiliste
  • “Jutīga un alerģiska āda. Ieteikumi ikdienas kopšanā un sadzīves ķīmijas līdzekļu izvēle” – Lāsma Kalnbērza, dermatoloģe
  • “Sausās acs sindroma aktualitāte mūsdienās” – Guna Pūce, optometriste
  • “Krūšu pašpārbaude! Vai tu proti to veikt pareizi?” – Solvita Rubene, aprūpes māsa
  • “Ūdens un citu dzērienu ietekme uz veselību, labu formu un kopējo izskatu”  – lekciju vada Viktorija Zakarkeviča, sertificēta uztura speciāliste
foto: Publicitātes foto

Lielā loterija – galvenajā balvā telefons 1009 eiro vērtībā

Mātes dienas festivālā gaidāmi divi lielie laimes rati. Piedalīšanās lielā laimes rata loterijā būs vienkārša – vien jāaizpilda loterijas kartīte, iesakot kādu sev aktuālu tēmu, par kuru gribētu lasīt ģimenes portālā Mammamuntetiem.lv.

Lielā laimes rata laimestu kopējā vērtība pārsniedz 2500 eiro. Balvas ir greznas un vērtīgas, piemēram, dāvanu kartes 30 eiro, 50 eiro un 100 eiro vērtībā, kosmētikas grozi 160 eiro vērtībā, kā arī daudzas citas. Galvenā balva – telefons, kura vērtība ir 1009 eiro.

Vairāk informācijas par Mātes dienas festivālu meklē www.matesdiena.lv