foto: Publicitātes foto
Iznācis žurnāla “Dzīves Stāsti” jaunākais numurs
Dzīvesstils
2023. gada 30. marts, 05:53

Iznācis žurnāla “Dzīves Stāsti” jaunākais numurs

Jauns.lv

Žurnālā “Dzīves Stāsti” – patiesi, sirsnīgi, neparasti, spēka un emocionāla dramatisma piesātināti dzīvesstāsti, kas atklāj dažādus likteņus un iedvesmo nepadoties.

VESELĪBAS STĀSTS

Cilvēki, kuri padziļināti interesējas par uzturu, lai ar tā palīdzību uzlabotu veselību, uzturzinātnieces Silvijas Ābeles vārdu zina. Viņa specializējas darbā ar bērniem, kam ir autiskā spektra traucējumi, uzmanības deficīts un hiperaktivitāte, un atzīst, ka sakārtota gremošana noteikti ietekmē arī smadzeņu darbību.

STIPRAIS STĀSTS

Lai gan rīdzinieks Edijs Fuksis ir neredzīgs, viņš ir sabiedriski aktīvs un cenšas būt optimists. Edijs strādā Latvijas Neredzīgo bibliotēkā, kur rediģē tekstus Braila rakstā. Viņš arī muzicē, dzied, apmeklē pasākumus un dodas pastaigās pie dabas. Edijam ir kāds nerealizēts sapnis – izveidot interneta radio.

EMOCIONĀLS STĀSTS

Pirms gandrīz 20 gadiem Latviju pēkšņi pameta viens no izcilākajiem aktieriem – Nacionālā teātra toreizējā zvaigzne Ivars Stonins. Aizbraucot viņš atstāja atmiņas par spožo Finka lomu izrādē "Sfinksa", kas turklāt aizvien bija aktīvā repertuārā. Jautājumi palika. Uz daudziem no tiem tagad Ivars atbild intervijā.

SIRDS STĀSTS

Dziesminiece Laila Ilze Purmaliete, dziļi ticēdama, ka cilvēka spēkos ir veidot savu likteni, gan pati papildinājusi mātes doto vārdu ar melodisko Laila, gan bez vilcināšanās sekojusi savai sirdsbalsij. Nu labi – ja ne veidot, tad vismaz vieglākus padarīt dzīves kritienus, no kuriem pasargāts neesam neviens.

IEDVESMAS STĀSTS

Maija Laukmane dižojas ar savu Kurzemi, jo uzskata, ka katram cilvēkam jālepojas ar vietu, no kuras viņš nāk. Tikai tā mūsu tauta būs stipra un nelocīsies līdzi visiem vējiem. Maija raksta dzeju gan bērniem, gan pieaugušajiem, viņai ir, ko teikt katram no mums.

TRADĪCIJU STĀSTS

Čigānu tabori jau labu laiku pieder pagātnei, un romu ikdiena nebūt nav romantikas pārpilna. Viņi dzīvo tādu pašu dzīvi kā citi, tikai savā, daudz noslēgtākā vidē. Ciemojamies pie vienas no zināmākajām Latvijas romu ģimenēm – Rudeviču klana.

MĪLESTĪBAS STĀSTS

Viņi kopā piedzīvojuši teju visu, ko viens pāris var piedzīvot: attiecību līkločus, bērna audzināšanu, vecāku novecošanu un aiziešanu, arī depresijas klātbūtni. Un ļoti daudz skaistā un radošā. Viens klusētājs, otrs – vismaz darbā – liels runātājs. Andrejs un Henrieta Verhoustinski. Viņš – režisors un operators, viņa – teātra kritiķe un žurnāliste.

Pērc žurnālu visās preses tirdzniecības vietās!