foto: Shutterstock
Jaunzēlande tērē 4 miljonus dolāru, lai palīdzētu pusaudžiem atgūties pēc šķiršanās
Bērni
2023. gada 23. marts, 19:00

Jaunzēlande tērē 4 miljonus dolāru, lai palīdzētu pusaudžiem atgūties pēc šķiršanās

Jauns.lv

Jaunzēlande uzskata, ka ir pienācis laiks tās pusaudžiem pateikt "paldies, nākamais" saviem bijušajiem romantiskajiem partneriem. Jaunzēlandes valdība tērē miljonus, lai jauniešiem tas izdotos.

Kampaņa "Love Better", kas tika uzsākta 22. martā, trīs gadu laikā saņems 4 miljonus ASV dolāru no sociālās attīstības ministrijas, lai palīdzētu pusaudžiem atgūties pēc šķiršanās un samazinātu kaitējumu viņu attiecībām nākotnē, ziņoja CNN filiāle RNZ.

"Vairāk nekā 1200 jaunu cilvēku mums teica, ka viņiem ir nepieciešams atbalsts, lai tiktu galā ar agrīnu mīlestības un šķiršanās pieredzi," teikts sociālās attīstības un nodarbinātības ministra asociētās Prijankas Radhakrišnanas paziņojumā.

Kampaņas reklāmas videoklipā teikts: “Šķiršanās nekam neder".

Daļa no kampaņas, kurā tiek izmantots sauklis “own the feelings”, ietver īpašu tālruņa, īsziņu vai e-pasta palīdzības līniju jauniešiem, kuri pārdzīvo šķiršanos, ko vada "Youthline", organizācija, kuras mērķis ir atbalstīt cilvēkus vecumā no 12 līdz 24 gadiem. 

"Šis ir autentisks veids, kā iedvesmot citus sevi spēcināt, attīstīt pašvērtību un noturību," paziņojumā sacīja Radhakrišnans, norādot, ka kampaņas "Love Better" pieeja, izmantojot sociālos medijus un kopienas izveidi, lai risinātu šķiršanās radītās problēmas, nav izdevusies agrāk. 

"Mēs zinām, ka sliktas šķiršanās var radīt ļoti negatīvas sekas gan personiskā, gan kopienas līmenī," sacīja "Youthline" izpilddirektors Šae Ronalds, piebilstot, ka attiecību problēmas bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc jaunieši parasti sazinās ar palīdzības līniju, ziņo RNZ.

Saskaņā ar Sociālās attīstības ministrijas sniegto informāciju, aptaujā, kurā piedalījās 1200 jaunzēlandiešu, atklājās, ka 68% ir piedzīvojuši kaut ko ārpus "normālas" šķiršanās.

Radhakrišnans sacīja, ka kampaņas mērķis ir atbalstīt jauniešus, izmantojot “šo veidojošo pieredzi”, cerot pozitīvi ietekmēt viņu pieeju turpmākajām attiecībām.

Kampaņa "Love Better" ir daļa no valdības plašākas valsts stratēģijas, lai izskaustu vardarbību ģimenē un seksuālo vardarbību.

"Jaunzēlandē ir apkaunojoša statistika par vardarbību ģimenē un seksuālo vardarbību, un mums ir vajadzīgas novatoriskas pieejas, lai pārtrauktu šo ciklu," piebilda Radhakrišnans.

Saskaņā ar Jaunzēlandes tieslietu ministrijas datiem, Jaunzēlandes policija katru gadu izmeklē vairāk nekā 100 000 vardarbības ģimenē gadījumu.

Saskaņā ar tieslietu ministrijas datiem, 2020. gadā policija saņēma 9723 ziņojumus par seksuālu vardarbību, un aptuveni puse cilvēku, kas ziņoja par seksuālas vardarbības nodarījumu Jaunzēlandē, incidenta laikā bija jaunāki par 18 gadiem.