foto: AP/Scanpix
Pār viņu laikam nav varas: 73 gadus vecā modes ikona Vera Vanga žilbina uz sarkanā paklāja
Vera Vanga (pa labi) kopā ar 31 gadu veco modeli Emīliju Ratažkovski.
Mode
2023. gada 5. marts, 12:18

Pār viņu laikam nav varas: 73 gadus vecā modes ikona Vera Vanga žilbina uz sarkanā paklāja

Jauns.lv

Ikoniskā modes dizainere Vera Vanga (73) atkal likusi tīmekļa lietotājiem izbrīnā ieplest acis, kad nesen parādījusies uz sarkanā paklāja BAFTA balvu pasniegšanas ceremonijā.

Cilvēki soctīklos pauž, ka nav spējuši noticēt, ka dizainerei, kas slavena ar savām izsmalcinātajām kāzu kleitām, jau ir pāri septiņdesmit gadu, raksta nypost.com. Pavisam nesen Veras Vangas fani viņu nosaukuši par "nemirstīgu".

foto: EPA/Scanpix
Uz BAFTA sarkanā paklāja 2023. gada februārī.

"Tikai atgādinu visiem, ka Verai Vangai ir 73 gadi," kāds pārsteigts lietotājs komentēja pie Vangas fotoattēla no iepriekšminētās balvu pasniegšanas ceremonijas. "Spriežot pēc viņas karstā, jaunavīgā izskata BAFTA pasākumā, Vera Vanga izskatās nemirstīga! Ja es izskatītos uz pusi tik labi kā viņa, tas būtu kaut kas fantastisks," apbrīnoja cita.

foto: imago/Future Image
Uz BAFTA sarkanā paklāja 2023. gada februārī.

Vanga acīmredzami pieder to slavenību klubiņam, kas, šķiet, nekad nekļūs vecākas. Arī Dženifera Lopesa, Demija Mūra, Hale Berija, Selma Haijeka un Naomi Kempbela, šķiet, ir atklājušas jaunības eliksīru.

foto: AP/Scanpix
Kopā ar modeli Emīliju Ratažkovski 2021. gada septembrī.

Šī nav pirmā reize, kad ķīniešu izcelsmes amerikāņu modes dizainere Vera Vanga demonstrē, ka ir noturīga pret laika varu. Viņas Instagram konts ir pārpildīts ar fotogrāfijām, kurā viņa gozējas pie baseina, izrādot savu slaido figūru. Viņas fani fotogrāfijas atzīmē ar neskaitāmām "patīk" sirsniņām un lūdz recepti, kā lai saglabā mūžīgo jaunību tādā veidā, kā to ir izdarījusi 73 gadus vecā modes māksliniece.

Modes dizainere Vera Vanga - karantīnas laikā savās mājās Maiami un iepriekš darba gaitās

gallery icon

Vanga iepriekš atklājusi, ka viņas starojošās jaunības noslēpums ir "darbs, miegs, kokteilis ar degvīnu un maz saules". “Es novērtēju degvīna kokteili dienas beigās. Jo tas man palīdz pāriet no ļoti intensīva darba grafika uz mazliet privātāku dzīvi," 2020. gadā BBC stāstīja Vera Vanga, piebilstot, ka viņu šokējusi uzmanība, kādu cilvēki veltījuši viņas izskatam.

foto: AFP/Scanpix
2022. gada oktobrī.

No citiem modes mākslinieces publiskajiem izteikumiem noprotams, ka viņa saglabā slaidu figūru un tvirtu ādu, pateicoties veselīgam miegam un regulāriem treniņiem. “Man ir jāatpūšas, bet miegs ir svarīgs, lai atjaunotos,” viņa stāstīja. Jaunībā Vera Vanga ir nodarbojusies ar daiļslidošanu, tagad vingro mājās ar hantelēm un brauc ar velosipēdu. Uzturā Vangai nav stingru ierobežojumu. Tomēr pārsvarā viņas uzturs sastāv no veselīgiem produktiem: augļiem, jogurtiem, laša, brūnajiem rīsiem. Galvenais noteikums ir neēst pēc pl. 19.30.

Modes dizainere Vera Vanga 2022. gadā

gallery icon

Žurnālam "Harper's Bazaar" Vanga iepriekš ir atzinusi, ka Covid-19 karantīnas laikā domāt par savu izskatu viņu motivējušas pašas modeles. "Viņas visas ir tik lieliskā formā! Tas piespiež arī mani sportot gandrīz katru dienu," paskaidrojusi modes zvaigzne.