foto: Vida Press
Kuri šobrīd ir pasaulē stilīgākie vīrieši. TOPS
Dzīvesstils
2023. gada 15. februāris, 06:44

Kuri šobrīd ir pasaulē stilīgākie vīrieši. TOPS

Anita Sedliņa

Žurnāls "OK!"

No Harija Stailsa un Timotija Šalamē līdz Džeikam Džilenholam, Bredam Pitam un, protams, Danielam Kreigam – lūk, pasaulē stilīgākie vīrieši šobrīd.

Modernais kovbojs

Vīriešu žurnāla GQ modes redaktors Lūks Dejs ir drosmīgs robežpārkāpējs ar eklektisku un bezbailīgu stila izjūtu. Viņam nerūp citu viedoklis ne attiecībā uz karjeru, ne izskatu, un tieši tāpēc viņš ir īpašs un unikāls.

foto: Richard Young/Shutterstock/ Vida Press
foto: CAMERA PRESS/Claire Guillon / Vida Press

Klasika ar rozīnēm

“Es vienmēr pievēršu uzmanību tam, kā izskatos. Man rūp savs tēls gan tad, kad esmu uz skatuves, gan ceļā uz pārtikas veikalu,” saka mūziķis Džons Ledžends. Viņa stils nav nejaušība, tas ir klasikas un kvalitātes sakausējums. Viņš ir arī no tiem retajiem vīriešiem, kas priecājas, ka mode ir kļuvusi “atvērtāka”, dzimumneitrālāka un tādējādi ar plašākām izvēles iespējām – krāsaināka un iespaidīgāka. “Manas karjeras sākumā cilvēki bija piesardzīgāki. Tagad ir daudz interesantāk!”

foto: Invision for the Television Acad/ Vida Press

Elegances aģents

Tikpat stilīgi elegants kā Džeimss Bonds ir arī viņa atveidotājs – aktieris Daniels Kreigs. Tērpies Tom Ford (arī Džeimsa Bonda uzvalku autors) un Brunello Cucinelli uzvalkos, viņš demonstrē vīrieti – klasisko, kura stila vērtību skalā dominē kvalitāte, lakonisms un tradīcijas.

foto: Lia Toby/Mirrorpix / Vida Press
foto: action press/ Vida Press

Izteiksmes iespēja

Labam stilam gadi ir tikai cipars – pierāda 68 gadus vecais aktieris Džefs Goldblūms. Viņš nebaidās no izaicinājumiem un inovācijām. “Mode mani aizrauj,” viņš godīgi atzīst. “Izvēloties, piemēram, košas bikses, es necenšos demonstrēt kādu vēstījumu. Tiecos izglītot sevi un savu mūžam mainīgo estētiku. Manu apģērba izvēli vada teiciens – neatstāt iespaidu uz citiem, bet izteikties pašam.”

foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press

Mūsdienu hipijs

Britu aktieris Mets Smits no klasiskā džentlmeņu stila turas pa gabalu. Nepieciešamības gadījumā uzvalks tiek lietots, taču priekšroka tiek dota krāsainiem, plandošiem krekliem un kārtu kārtās kombinētiem apģērbu slāņiem.

foto: CAMERA PRESS/Robin Pope / Vida Press
foto: BACKGRID/ Vida Press

Pārģērbšanās rotaļa

Stilīgo vīriešu saraksts nav iedomājams bez mūziķa Harija Stailsa. Viņa spēja meistarīgi eksperimentēt ar sievišķīgiem motīviem un pielāgot tos sev, nevairīties no samta kostīmiem, kailām krūtīm, caurspīdīgām blūzēm, pērlēm, mirdzošiem zābakiem ir nepārspējama. “Spēlēties ar apģērbu ir jautri. Mode un stils ir kā radošuma turpinājums. Jā, man būtībā patīk pārģērbšanās ideja,” viņš saka.

foto: ddp/AFF / Vida Press
foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press

Atbildīga pieeja

Amerikāņu aktieris Donalds Glovers ir kārtējais piemērs tam, kā pēdējā desmitgadē ir mainījusies vīriešu mode un tas, kā to uztveram. Piemēram, pieļaut “kļūdu” un zem uzvalka neuzvilkt kreklu ir okei. Viņa garderobē ir 1970. gadu relaksētā stila kostīmi košās krāsās un efektīgi aksesuāri, un tas viss – ilgtspējīgs. Glovers iecienījis zīmolu Bode, kas jaunu izstrādājumu tapšanā izmanto vecus audumus un grafikas: “Es cenšos iegādāties senākas, jau reiz lietotas lietas. Pat nedomājot par ilgtspēju, šīs mantas ir labākas un man vairāk patīk.”

foto: imageSPACE/Sipa USA/ Vida Press
foto: Billy Bennight/AdMedia/Sipa USA/

Retais dārgakmens

Rāmī Māleka kinolomu saraksts ir tikpat spožs kā viņa stils. Kluss, pieticīgs un lakonisks, bet ārkārtīgi izsmalcināts – lielisks kā smalkā uzvalkā, tā ikdienišķā hūdijā. “Vienmēr cenšos atrādīt savu personisko stila izjūtu,” aktieris paziņo. Viņa stiliste Ilārija Urbinati precizē: “Cenšamies pārbīdīt stila robežas, bet, to darot, neizskatīties jocīgi.”

foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
foto: Mediapunch/Shutterstock/ Vida Press

Modes vēstures lappuse

Modelis Altons Meisons ir kļuvis par pirmo melnādaino vīriešu modeli zīmola Chanel 112 gadu vēsturē! Viņš piesaista uzmanību ne tikai ar saviem sasniegumiem, bet arī ar izskatu –harizmātisks, seksīgs, unikāls un drosmīgs. Parasti – bez krekla (pat zem kažoka).

“Nepārtraukti sevi izgudroju no jauna. Ģērbjos tā, kā jūtos, un katru dienu esmu kardināli atšķirīgs. Stila izvēle ir atkarīga no laika mašīnas, kurā no rīta esmu izvēlējies ielēkt. Mana garderobe spēj atspoguļot jebkuru laika periodu,” viņš skaidro. Lai sasniegtu šos mērķus, modelis drēbes meklē mazos, savdabīgos vintāžas veikalos.

foto: CAMERA PRESS/Claire Guillon / Vida Press
foto: IPA / BACKGRID/ Vida Press

Modes slepkava

Mūziķa A$AP Rocky apģērba izvēlē saplūst aktuālās modes tendences un tradicionālā hip-hop estētika. Tas ir īsts zīmolu un šķietami nesaderīgu stilu, materiālu, rakstu un krāsu kokteilis! Ne velti viņš sevi nodēvējis par modes slepkavu un saviem modes elkiem – Gucci, Dior, Raf Simons – veltījis ne vienu vien dziesmu.

“Modes tendences nāk un iet, bet stils ar tevi paliek vienmēr,” viņš paziņojis. Mūziķis dievina arī vintāžu un sievietēm paredzētās modes preces. “Sieviešu mode ir aizsākusi modes industrijas attīstību, un tāpēc ir tikai loģiski, ka no viņām ir jāaizņemas. Attiecībā uz stilu, inovācijām, dizainu sieviešu mode parasti ir visa jaunā priekšgalā.”

foto: THEHAPABLONDE / SplashNews.com/
foto: @JosiahWPhotos / BACKGRID/ Vida Press

"ASAP Rocky" koncerts Lucavsalā

"ASAP Rocky" uzstāšanās Lucavsalā.

gallery icon

Mazā superzvaigzne

Mūziķis Lil Nas X nebaidās kļūdīties un reizumis pat izskatīties smieklīgi. Lai gan ar modi viņš apsēsts esot tikai pēdējos gados, viņaprāt, tā nav pašizpausmes veids, bet gan būtiska identitātes daļa. “Es cenšos, nē, es sevi padarīšu par superzvaigzni, un mode būs svarīga šī procesa daļa,” viņš ambiciozi paziņojis.

foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press
foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
foto: CAMERA PRESS/ED/JL/Live Nation / Vida Press

Bez liekām ārišķībām

Aktieris Nikolass Holts gan kinolomās, gan stila ziņā no neveikla puišeļa kļuvis par lielisko vīrieti. Viņa stila izjūtai ir raksturīga nepārspīlēta, smalka un virtuoza džentlmeņu klasika, kas sastāv no ērtiem beisikiem ar “āķi”: “Dodu priekšroku vienkāršībai, meistarībai un skaistam dizainam. Kā senajā teicienā – valkā uzvalku, bet neļauj uzvalkam valkāt tevi. Pārāk ārišķīgas lietas man šķiet kliedzošas un uzmanību novērsošas.”

foto: Rob Latour/Shutterstock for PEOPLE/ Vida Press
foto: action press/ Vida Press

Nepretenciozi

Zirnekļcilvēka franšīzes vadošais aktieris Toms Holands izskatās lieliski visā, ko uzvelk. Viņš ir elegants gan uzvalkos, gan nostalģisks džemperos (īpaši – bītlenēs), turklāt viņam piemīt acīmredzams retro šiks. Holands un arī viņa stils ir piezemēts un racionāls – nevajag ne košas krāsas, ne eksotiskas kažokādas.

foto: action press/ Vida Press
foto: CAMERA PRESS/Giles Anderson / Vida Press

Kā jūtas, tā izskatās

Aktieris Džeiks Džilenhols gadiem ilgi ir eksperimentējis ar dažādiem stiliem un tendencēm un, šķiet, ir nolēmis, ka eleganti uzvalki, bomberjakas un zvejnieku raupjie, adītie džemperi viņam piestāv vislabāk. “Stils ir pašizpausme, tava prāta reprezentācija. Izvēlies ideju, izvēlies noskaņojumu un pieskaņojies. Balanss starp ļaušanu sev paust, ko vēlies sasniegt un par ko kļūt. Man patīk justies labi, tieši tāpat kā izskatīties labi!”

foto: action press/ Vida Press

Aktieris Džeiks Džilenhols uzskata: stils ir tava prāta reprezentācija

gallery icon

Nemainīgi lielisks

Viens no stilīgākajiem un šarmantākajiem vīriešiem nemainīgi ir bijušais futbolists Deivids Bekhems. Viņš ir arī Britu modes padomes goda vēstnieks, kurš ir “piemērījis” dažādus stilus un tendences, lai nonāktu pie laba piegriezuma komplektiem, uzvalkiem, bomberjakām un citiem britu džentlmeņa “ieročiem”. Pats savu stilu definējis kodolīgi: “Klasika, komforts un dažkārt eksperimenti.”

foto: Mirrorpix / Vida Press
foto: ddp/Instar / Vida Press

Deivids Bekhems un viņa dažādās frizūras un cepures

gallery icon

Kā labs konjaks

Neraugoties uz to, ka kolēģi ir vēl modīgāki, aktierim Bredam Pitam piemīt pievilcība, kuras nav nevienam citam. Viņš ir lielisks kā vienkāršā T kreklā un džinsa biksēs, tā uzvalkā un šogad – pat svārkos. Pats to komentējis šādi: “Mēs visi tāpat nomirsim, tā kā ir nedaudz jāpadauzās.” Pita jaunā modes ēra ir relaksētāka un drosmīgāka. Tiesa, par modes lietām viņš savu daiļo galvu nelauza un paziņo: “Ja man ir stils, tas ir ne-stils!

foto: action press/ Vida Press
foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
foto: CAMERA PRESS/Theodore Wood / Vid

Ekscentriskā superzvaigzne

Ne visi uzdrošinātos valkāt ziediem rotātas ādas siksnas, demonstrēt atkailinātu muguru un to darīt ar pārliecību. Aktieris Timotijs Šalamē vissarežgītākās, androgīnākās, bezbailīgākās tendences iznes ar apskaužamu vieglumu, turklāt viņam tas viss piestāv!

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
foto: Newspress / BACKGRID/ Vida Press
foto: imageSPACE/Sipa USA/ Vida Press

Jaunais aktieris Timotijs Šalamē atzīst, ka ir modes fans

gallery icon