foto: no privātā arhīva
Marta Grigale atklāj, kas viņu iedvesmo: "Lidojuma biļetes kabatā ir viena no labākajām sajūtām pasaulē"
Dzīvesstils
2023. gada 16. janvāris, 06:29

Marta Grigale atklāj, kas viņu iedvesmo: "Lidojuma biļetes kabatā ir viena no labākajām sajūtām pasaulē"

Žurnāls "OK!"

Dziedātāja, dziesmu autore, aktrise un Latvijas Radio 5 raidījumu vadītāja Marta Grigale atzīst, ka labsajūtai ikdienā nepieciešams pavisam nedaudz – mīļi cilvēki līdzās, laiks sev un pašrealizācijai.

Mani cilvēki. Esmu cilvēku cilvēks. Man nav nekā dārgāka par maniem mīļajiem – viņi ir mans pamats un jēga. Lepojos, ka man ir gan brīnišķīga ģimene un draugi, gan arī plašāka atbalsta komanda – klausītāji un sekotāji, kurus novērtēju ik dienu. 

Laiks vienatnē. Dažreiz visa ir tik daudz, ka šķiet – vairs nedzirdu savas domas, tāpēc man ir svarīgi pabūt arī vienai. Uz mirkli nolikt malā darāmo lietu sarakstu, izslēgt telefonu un izlikties, ka nevienam neko no manis nevajag. 

Mūzika. Vai ir dzīve bez mūzikas? Droši vien ne manā pasaulē. Bez mūzikas nepaiet neviena diena gan darbā, gan ārpus tā. Īpaši daudz klausos sievietes, kuru mūzika iedvesmo arī manējo: Ashe, Taylor Swift, Maggie Rogers. Allaž cenšos izmantot arī iespēju apmeklēt dzīvos koncertus. 

MARTA izdod albumu "Dabas parādība"

gallery icon

Radīšana. Vairs neatceros, kā nonācu līdz dziesmu rakstīšanai, jo mans radošais ceļš ir bijis visai līkumains. Nupat izdevu otro studijas albumu Dabas parādība un varu apstiprināt, ka nekas cits man nesniedz tādu piepildījumu un gandarījumu kā savu jūtu ietērpšana mūzikā un dziesmu vārdos. Un, ja mana mūzika uzrunā vēl kādu, esmu patiešām laimīga.

Svaigs gaiss un kustība. Iekrist dīvānā ir kārdinoši, bet brīžos, kad sāk piezagties slikts garastāvoklis, “pirmā palīdzība” ir vienkārši iziet ārā un/vai pasportot. Pastaiga, treniņš vai skrējiens nekad nenāk par sliktu, tāpēc cenšos neļauties slinkumam.

foto: Annija Pumpure Photography

Miegs. Es noteikti neesmu no tiem, kas var izgulēties piecās stundās un pēc tam normāli funkcionēt. Kvalitatīvs miegs ir labas pašsajūtas pamatā, bet man ir divi bērni, kuri joprojām naktīs mēdz mosties, tāpēc bieži vien neizdodas izgulēties tik labi, kā gribētos. Vienīgais, ko varu darīt, – izvirzīt miegu par vienu no savām prioritātēm un vakarā laicīgi doties pie miera.

Dod pieci! Katru gad' no jauna pienāk pārdomu pilnais Ziemassvētku laiks, kad tik ļoti gribas sevī atgriezt ticību labajam. Un te jau devīto gadu pēc kārtas lielu lomu manā dzīvē spēlē labdarības maratons Dod pieci!, kas allaž iemāca ko jaunu un pierāda, ka mēs spējam būt vienota sabiedrība, spējam paskatīties tālāk paši par savām problēmām un spējam būt vienkārši labi cilvēki. 

Labdarības maratonā “Dod pieci!” jau saziedoti 276 295 eiro

Rit sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” ceturtā diennakts, un līdz 19. decembra vakara plkst. 18.00 jau saziedoti 276 295 ...

gallery icon

Īstās smaržas. Smarža ir viena no manām izteiktākajām maņām. Kopš atradu savu īsto aromātu, ar eksperimentiem vairs neaizraujos un nu jau vairākus gadus ik dienas lietoju Le Labo Santal 33.

Ceļojumu plānošana. Manuprāt, lidojuma biļetes kabatā ir viena no labākajām sajūtām pasaulē. Pat ja tas nenotiek bieži. Pat ja līdz ceļojumam ir jāgaida vēl ilgi. Pietiek tikai ar apziņu, ka priekšā ir kāds piedzīvojums. 

Pucēšanās. Nezinu, vai tas ir labi vai slikti, bet jau kopš bērnības man ir paticis pucēties, krāsoties, izmēģināt dažādus stilus. Un tiešām – nevis apkārtējo novērtējumam, bet savam priekam. Interesanti atskatīties, kā mana gaume un izpratne par modi ir mainījusies laika gaitā, taču vienmēr esmu bijusi uzticīga savai intuīcijai un darījusi tā, kā man pašai ir paticis. Cenšos šo brīvības apziņu nodot arī saviem bērniem. 

Dziedātājas Martas Grigales albuma "Lietas, kas notiek manā galvā" prezentācija

2020. gada 28. oktobrī "Galerijā Centrs" notika dziedātājas Martas Grigales albuma "Lietas, kas notiek manā galvā" prezentācija.

gallery icon