Kas rada Ivo Nikkolo galvenās dizaineres Margot Vaaderpass svētku noskaņu
Fotogrāts: Kertin Vasser.
Mode
2022. gada 12. decembris, 12:40

Kas rada Ivo Nikkolo galvenās dizaineres Margot Vaaderpass svētku noskaņu

Reklāmas projekts

No pirmā acu skatiena var likties, ka šie svētki būs tumši. "Patiesībā nē," saka Ivo Nikkolo galvenā dizainere Margot Vaaderpass. "Šīs svētku brīvdienas tiks pavadītas dziļās, miglainās krāsās, ar satīna un samtainu finišu."

Margot mīl baltus Ziemassvētkus un sniegotu svētku sezonu. Taču, runājot par modi, viņa vairāk pievērš uzmanību svinīgajai sezonas pusei. "Šī ir sezona, kad vēlos izskatīties sakoptāka, jo dodos uz vakariņām, muzeju apmeklējumiem, svētku ballītēm, kā arī uz darbu." 

Margot is a new black 

"Jā, es bieži valkāju melnu," atzīst Margot. "Tas izskatās eleganti un mazliet mistiski. Tā ir klasika, tāpēc to var valkāt jebkurā pasākumā!". Taču arī maigi un gaiši toņi ir daļa no viņas garderobes paletes. "Kā modernu gaišu krāsu es labprāt pieminētu krāsu, ko sauc par greige - pelēkas un bēšas krāsas sajaukumu. Viens no maniem iecienītākajiem gabaliem no mūsu pašreizējās Ivo Nikkolo kolekcijas ir šī krāsa. Tas ir mīksts un mazliet pūkains mohēras adījums. Šogad to jau esmu valkājusi vairākas reizes." 

Viņa nosauc arī citu sezonas tumšo toni - tumši brūnu. "No neitrālām krāsām šī ir vismodernākā šajā sezonā, īpaši to cilvēku pasaulē, kuri mīl melno," saka Margot un piebilst, ka brūnais ir silta toņa krāsa un atgādina tādas patīkamas lietas kā šokolāde un kafija, kas rada mājīgu sajūtu, īpaši svētku laikā. Viņa piebilst, ka šī krāsa iegūst vēl īpašāku izskatu viegli spīdīgos satīna audumos. 

Fotogrāts: Kertin Vasser.

Bikšu kostīmi joprojām ir aktuāli 

Bikšu kostīmi jau ilgu laiku ir modē un nekur nepazudīs. "Ivo Nikkolo šobrīd mums patīk platās bikses un pieguļoša žakete," saka Margot un mudina tos valkāt kā komplektu vai atsēvišķi ."Platās bikses ir tās, kas viegli pārveido komplektu no ikdienas uz svinīgāku," piebilst Margot. 

Kā vienu no sezonas pieprasītākajām precēm dizainere nosauc arī mīkstu un siltu trikotāžas apģērbu, kas ir izgatavots no kvalitatīvas dzijas ar patīkamu struktūru un augstu apkakli. Ļoti universāla prece būtu satīna slip kleita vai svārki, kurus var uzvilkt, stilizējot, atkarīgi no gadījuma. 

Vairs nekāda vienas sezonas apģērba 

Bieži cilvēkiem svētku apģērbs asociējas ar spožumu un glamūru, krāsainiem un mirdzošiem apģērbiem. Ivo Nikkolo ir izvēlējies pieeju, ka apģērbu nevajadzētu valkāt tikai vienu reizi ballītē. "Tam ir jābūt piemērotam arī darba dienai vai vēlās brokastis ar draugiem. Tāpēc man lielākoties patīk, ka mana garderobe ir klasiska un vienkārša, lai katru lietu varētu izmantot īpašām vakariņām vai darba dienai," saka Margot. 

Izmantojiet aksesuārus, lai apģērbs vairāk izceltos. "Jostas ar metāla sprādzēm, efektīga somiņa, uzmanību piesaistoši papēži, vai zābaki- tie ir elementi, kas palīdz papildināt tērpu un piešķir tam vairāk rakstura," iesaka Margot. 

Fotogrāts: Kertin Vasser.

Dizaineres svētku J&A 

1. Kāds ir tas apģērba izstrādājums, kas rada svētku noskaņu? 

Noteikti vilna un adītas zeķes man rada emocionālas sajūtas. Bet arī adījumi ar augstu apkakli un audumi ar greznāku virsmu - satīns, zīds vai cits audums uz satīna bāzes, kas lieliski krīt uz silueta un kam piemīt tas klasiskais spīdums. 

2. Ja neņemam vērā apģērbu, kas kopumā Jums rada Ziemassvētku noskaņu? 

Balts sniegs. Īpaši tad, kad tas tik skaisti sēž uz koku zariem un skaisti pārklāj ielas. Arī piparkūku smarža. 

3. Kas Jums visvairāk patīk Ziemassvētkos? 

Man patīk plānošanas daļa - izrotāt māju un plānot Ziemassvētku vakariņas un dāvanas. Bet arī tas, ka varu pavadīt vairāk laika ar ģimeni un kopā ar draugiem cept piparkūkas ar glāzi laba vīna. 

4. Vai jums patīk gatavot dāvanas? 

Jā! Es esmu liela dāvinātāja. Patiesībā es plānoju dāvanas visa gada garumā. Es esmu tas cilvēks, kurš no nejaušām sarunām ar draugiem dzird, kad kāds piemin, ka kaut ko grib vai vēlas. Es piefiksēju un nākamajam notikumam izdomāju dāvanu , ko viņiem uzdāvināt. 

Rīgā Ivo Nikkolo kolekcija atrodāma zīmola veikalos tirdzniecības centros Riga Plaza, Spice, Domina Shopping, Akropole Alfa, Galleria Riga, Galerija Centrs un Origo, ka arī www.ivonikkolo.lv