Cita pasaule
2022. gada 2. novembris, 16:30

Leģendārā baletdejotāja Māra Liepas meita Ilze dedzīgi atbalsta Putinu un viņa "īpašo operāciju"

Jauns.lv

Leģendārā latviešu baletdejotāja Māra Liepas meita - Krievijā dzīvojošā baletdejotāja Ilze Liepa - dedzīgi atbalsta tā saukto "īpašo militāro operāciju" Ukrainā.

"Mums ir bezgala paveicies, ka mums ir tāds līderis kā Vladimirs Putins [Krievijas prezidents], kurš kalpo savai tēvzemei un ir uzticīgs savam pienākumam," sarunā ar Vjačeslavu Manučarovu "YouTube" šovā "Эмпатия Манучи" sacīja Ilze Liepa.

58 gadus vecā baletdejotāja 24. februārī klausījusies Putina kara runu tiešraidē, un šodien viņa priecājas, ka, pateicoties Krievijas armijas uzvarām, joprojām esot iespējams dzīvot, strādāt un veidot radošus plānus. Tāpat viņa norāda, ka daudzi viņas draugi ir iesaistīti militārajā operācijā, kuru viņa atbalsta, jo nešaubās, ka Putins runā patiesību.

Lai gan dejotāja zina, ka krieviem tiek stāstīts, ka "Kremlis ir aptumšojis smadzenes", tomēr viņa to sauc par katra paša izvēli. "Mēs visi lieliski saprotam. Tagad notiek mūsu dziļāko jēgu un vērtību konfrontācija. Diemžēl Ukraina ir kļuvusi par tirgošanās karti. Man ir žēl, jo man tur ir daudz draugu, es mīlu šo zemi, esmu uzstājusies tur. Man Donecka, Dnepropetrovska, Kijiva, Ļviva ir pilsētas, ar kurām ir saistīta daļa manas mākslinieciskās dzīves, tāpēc tas ir ļoti skumji, bet mums nav citas izvēles," teic Ilze.

Liepa priecājas, ka daudzi mākslinieki ir aizbraukuši no Krievijas, jo, viņasprāt, tā valstī paliek tikai cilvēki ar īpašu garu: "Tagad mēs vismaz zinām, kas ir kas. Bet viss ir godīgi. Tagad mēs vismaz saprotam. Tā ir attīrīšanās," uzskata māksliniece.

Arī Ilze varējusi pamest Krieviju, viņai pat esot Lietuvas pase, taču palikusi, jo "Eiropa vairs nav tāda pati", un viņa sevi dēvē par patrioti. "Es esmu krieviete un pareizticīgā. Es būšu kopā ar savu valsti neatkarīgi no tā, ko tā piedzīvo," noslēgumā teica māksliniece.