Bērni
2022. gada 4. oktobris, 06:28

Ainārs un Inese Šleseri kļuvuši par opi un omīti

Žurnāls "Kas Jauns"

Politiķis Ainārs Šlesers (52) un viņa sieva Inese Šlesere (50) sagaidījuši pasaulē pirmo mazbērnu, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns". Aināra un Ineses dēls Rihards ar sievu Danu savu pirmdzimto nosaukuši par Dāvidu Aināru.

Šķiet, vēl nesen mūžam jaunā un daiļā skaistumkaraliene Inese Šlesere kļuva par mammu piektajam bērnam – ilgi gaidītajai meitai –, kam deva Elizabetes vārdu. Izrādās, kopš tā laika aizritējuši jau deviņi gadi, un brīdī, kad Inesei ir iespēja uz rokām atkal aijāt zīdaini – šoreiz mazdēlu –, viņai ir jau apaļi 50. Dēli Edvards, Ričards, Gerhards Daniels un Marks Leonards jau lieli.

Vasaras sākumā Ainārs Šlesers sociālajā vietnē "Instagram" ievietoja glamūrīgu bildi, kurā redzams kopā ar sievu Inesi, un pavēstīja, ka apritot 30 gadi kopš viņu apprecēšanās. Interneta resursā "Vikipēdija" publiskotā informācija gan vēsta, ka ar Inesi Šleseri politiķis ir precējies kopš 1991. gada. Pēc šiem datiem šogad jau būtu 31. kāzu gadadiena.

Var jau būt, ka Ainārs Šlesers kļūdījās aprēķinos, var jau būt, ka internetā publiskotais kāzu gads ir nepareizs, bet varbūt, ka apaļie 30 laulības gadi vienkārši skan labāk nekā mazāk izteiksmīgais 31 un ir piemērotāks vēstījuma nodošanai sabiedrībai par “kārtīgu ģimenes cilvēku”. Ar citu kopbildi ar kundzi un atkārtotu vēstījumu par 30 gadiem kopā Ainārs Šlesers klajā nāca arī aptuveni mēnesi pēc pirmā vēstījuma par kāzu gadadienu.

Kā zināms, Ainārs pirms apprecēšanās ar Inesi nebija Šlesers, bet Leščinskis. Laulājoties viņš pieņēma sievas uzvārdu.

"Latvija pirmajā vietā" gaida 14. Saeimas vēlēšanu rezultātus

gallery icon

Savulaik Inese Šlesere atzīta par vienu no pasaulē skaistākajām sievietēm. Viņa reiz bija modele un piedalījusies vairākos skaistumkonkursos – 1991. gadā Inese bija Latvijas pārstāve konkursā "Mis Pasaule", 1993. gadā ieguva titulu "Mis Latvija", bet 1999. gadā piedalījās konkursā "Misis Pasaule", kur ieguva otro vietu.

Ainārs Šlesers ar sievu Inesi un bērniem

gallery icon

Soctīklos pozē ar zivīm, suņiem un briežiem

Lai gan Šleseriem līdz šim nebija raksturīgi publiski izrādīt ģimenes dzīvi, pirmsvēlēšanu laikā Ainārs Šlesers bija pirmais, kurš septembra sākumā publiskoja soctīklos fotogrāfijas ar dēla un vedeklas pavisam mazo atvasi, lepni vēstot, ka sagaidījis pirmo mazbērnu. Saprotams, ka mazdēla piedzimšanas faktā Šlesers un/vai viņa politiskā tēla veidotāji un popularitātes kaldinātāji saskatīja iespēju tikt pie partijai tik nepieciešamās reklāmas. To liek secināt fakts, ka turpmākajās soctīklu aktivitātēs beidzamā mēneša laikā ar partijas simboliku publiskots gan Aināra un Ineses ģimenes suņa foto, gan kaķis, kas uzgūlies un nospalvojis džemperi ar partijas nosaukumu, turklāt kam uz galvas uzlikta priekšvēlēšanu aģitācijai apdrukātā naģene, gan atkārtoti uzņemts politiķa foto ar mazdēlu, un šoreiz vectētiņš pats nopozējis partiju reklamējošā hūdijā.

Interesanti, ka Ainārs Šlesers aizvadītajā vasarā soctīklā Instagram ievietojis vairākas fotogrāfijas, kas viņu šķietami tuvina tautai. Līdzīgi, starp citu, savulaik regulāri rīkojās Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kas ar pliku torsu pozēja te ar makšķeri un noķertām zivīm, te zirga mugurā, te mīļojot suņus, tīģerēnu, brieža mazuli, delfīnus. Atšķirībā no Putina Šlesers gan visās bildēs ir apģērbies, taču arī viņa bilžu kolekcijā ir gan foto ar suņuku uz rokām, gan tikko no ūdens izvilkta zivs, gan ragains briedis...

Mazulis jau četrus mēnešus pēc kāzām

Jaunie vecāki, kas skandalozo uzņēmēju un politiķi Aināru Šleseru ar kundzi Inesi iecēluši vecvecāku godā, par precētu pāri kļuva šopavasar. Ričarda Šlesera un Danas Molotanovas [tagad Šleseres – KJ] kāzu ceremonija norisinājās Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā 29. aprīlī.

Lai gan pēc baznīcas tikumiem pieņemtā secība prasa vispirms stāties laulībā un tikai pēc tam ļauties fiziskai tuvībai, tostarp pēcnācēju ieņemšanas aktam, kristīgā Šleseru pāra dēlam Ričardam šai jautājumā sanākusi neliela aizķeršanās. Proti, elementāri aprēķini liecina, ka, zvērot mūžīgu mīlu Dieva priekšā, līgava jau ir bijusi aptuveni piektajā grūtniecības mēnesī. Toties ar laulības līguma noslēgšanu gan jaunlaulātie nav vilcinājušies. Tas sastādīts un notariāli apstiprināts jau uzreiz, un vēsta: “Visa manta, gan kustamā, gan nekustamā, kura tiks iegūta turpmāk laulības laikā un ko iegūs kāds no laulātajiem, būs tikai šī laulātā īpašums.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!