foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
Stings, Eltons Džons, Džekijs Čans un citas slavenības, kas bērniem mantojumā nedos ne graša
Džekijs Čans.
Bērni
2022. gada 3. novembris, 06:59

Stings, Eltons Džons, Džekijs Čans un citas slavenības, kas bērniem mantojumā nedos ne graša

Jauns.lv

Lai arī šīm slavenībām naudas ir vairāk nekā nepieciešams un tā lieti noderētu savu bērnu dzīves nodrošināšanai, viņas paziņo, ka bērni ar mantojumu var nerēķināties. Lai pelnot paši!

Privileģēti pat nezinot

Aktieri Mila Kunisa un Eštons Kačers, atveidojot mīlniekus TV seriālā "That 70s Show", iepazinās 1998. gadā un sešus gadus pēc seriāla kļuva par pāri arī reālajā dzīvē un vecākiem meitai un dēlam.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Mila, Eštons un viņu bērni.

“Mani bērni dzīvo privileģēti, un viņi to pat neapzinās. Viņi to arī nekad neuzzinās, jo tā ir vienīgā dzīve, kas viņiem ir. Neveidošu viņiem krājkontus, naudu ziedošu labdarībai,” mantojuma plānus atklājis Kačers, un Mila pauž līdzīgu nostāju pat dāvanu jautājumā: “Līdz šim mūsu tradīcija nav dāvināt bērniem Ziemassvētku dāvanas. Jo viņi pat nezina, ko gaida, viņi vienkārši kaut ko gaida.”

Eštons Kačers un Mila Kunisa ar bērniem

gallery icon

Stingra audzināšana

Asa sižeta filmu superzvaigzne Džekijs Čans, kas labklājību nopelnījis šaujot un kaujoties, pat nedomā bērniem mantojumā atstāt sūri, grūti nopelnīto.

Džekijs Čans Jelgavā

gallery icon

Viņš jau 2011. gadā ir deklarējis: “Ja viņi ir spējīgi, paši nopelnīs naudu. Ja nebūs, nauda tāpat tiks izšķērdēta.” Dzelžaina loģika!

Viņi to vēl nav nopelnījuši!

Pavārs, TV šovu zvaigzne Gordons Remzijs ir nopelnījis gana, lai neraizētos ne par savu, ne daudzo bērnu nākotni.

foto: action press/ Vida Press
Gordons ar ģimeni.

Pats reiz uzaudzis finansiāli spiedīgos apstākļos, Gordons ar kundzi Tanu ir pārliecināti, ka bērnus ar naudu lutināt nedrīkst: “Mana nauda viņiem netiks. Tas nav aiz skopuma, bet gan tādēļ, lai viņus nesabojātu. Vienīgais, par ko ar Tanu esmu vienojies, – piešķirsim 25 procentu depozītu pirmajam mājoklim.” Bērni pie šādas audzināšanas ir pieradināti jau kopš laika gala – pat ceļojumos, kad vecāki lido pirmajā luksusa klasē, bērniem tas ir jādara kopā ar citiem, vienkāršajiem pasažieriem: “Viņi nav ne tuvu strādājuši tik smagi, lai atļautos tādu luksusu. Šajā vecumā un statusā pirmajā klasē? Nē!”

Mērķis – iztērēt

Piecās filmās atveidojis Džeimsu Bondu, aktieris Daniels Kreigs par finansēm sūdzēties nevar (pēdējā Bonda filmā vien nopelnījis 25 miljonus).

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā.

gallery icon

Tas gan neattiecas uz viņa meitu. Kreigs mantojuma ideju ir nodēvējis par “bezgaumīgu” un tādējādi to savai atvasei nav ieplānojis: “Nevēlos nākamajai paaudzei atstāt lielas naudas summas. Manuprāt, mantojumi ir bezgaumīgi. Mana filozofija ir atbrīvoties no naudas pirms došanās aizsaulē.”

foto: BB/MEGA / Vida Press
Daniels Kreigs ar meitu Ellu.

Tikai pamata vajadzības

Divu dēlu tēvs mūziķis Eltons Džons, iedvesmojoties no investora Vorena Bafeta filozofijas, arī ir paziņojis, ka neplāno bērniem atstāt mantojumā savu bagātību.

Eltons Džons un Deivids Fērnišs ar dēliem brīvdienās Kapri salā 2020. gada oktobrī

gallery icon

“Protams, vēlos, lai puikām būtu stabils finansiālais stāvoklis, bet pasniegt to uz zelta paplātes ir traģiski. Dāvināta nauda sabojā dzīvi. Viss, ko sniegšu, ir līdzekļi pamata vajadzībām, bet pārējais ir jānopelna pašiem. Ja viņi vēlas pie sienas Pikaso mākslu, tā ir jānopelna.”

Ne penija!

“Mani bērni no 300 miljoniem neredzēs ne penija,” tik skarbs ir mūziķa Stinga paziņojums, kas atbalso paša reiz sūro ekonomisko situāciju un smago, ieguldīto darbu.

foto: Alan Davidson/Shutterstock/ Vida Press
Stings ar sievu Trūdiju un bērniem.

“Esmu viņiem pateicis: tā kā naudu tērējam, necik daudz finanšu pāri nepaliks. Nevēlos atstāt trasta fondus, viņiem ir jāstrādā. Bērni to zina, tāpēc man reti ko prasa, un es to cienu un novērtēju.”

Palīdzēs arī citiem bērniem

"Facebook" izveidotājs Marks Cukerbergs kļuva par miljardieri vēl pirms 32 gadu sasniegšanas.

"Facebook" radītājs Marks Cukerbergs un viņa dzīves svarīgākais cilvēks - sieva Priscilla Čana

gallery icon

Neraugoties uz to, viņš dzīvo salīdzinoši vienkāršu dzīvi – brauc ar hondu, valkā vienkāršu, pelēku T kreklu un iepērkas budžetam draudzīgajā veikalā "Costco".

"Facebook" ierakstā, kas adresēts meitai Maksai, Cukerbergs atklājis, ka trasta fondi meitai nebūšot: “Lai jūsu paaudze dzīvotu labākā pasaulē, mūsu paaudze var darīt vairāk. Mēs ar tavu māti apņemamies veltīt savu dzīvi, lai kaut nedaudz palīdzētu risināt pasaules problēmas. Savas dzīves laikā 99 procentus "Facebook" akciju (šobrīd tie ir aptuveni 45 miljardi ASV dolāru – aut.) ziedosim šīs misijas veicināšanai. Maksa, mēs tevi mīlam un jūtamies atbildīgi pasauli padarīt par labāku vietu tev un citiem bērniem.” Skaidrs, ka Maksai pietiks arī ar 1 procentu no "Facebook" akcijām.

Marka Cukerberga ģimenes dzīve

„Facebook” dibinātājs Marks Cukerbergs un viņa sieva Priscilla Čana ir vecāki divām meitām: 2017. gada augustā pasaulē nākušajai Augustei un ...

gallery icon