Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 5.09. līdz 11.09.
foto: Shutterstock
Cita pasaule

Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 5.09. līdz 11.09.

"Tautas Veselības Avīze"

Ieskaties "Tautas Veselības Avīzes" kalendārā un uzzini, kas būtisks gaidāms šonedēļ - no 5. līdz 11. septembrim. Mēness dienas, svinamdienas, Saules un Mēness aptumsumi, tradīcijas, vēsturiskās piemiņas dienas un mūsu senču Saules rita kalendārs.

Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Sa...

Pirmdiena, 5. septembris

Brūkleņu diena. Sākas rudens sēņu laiks.

Ja brūklenes gatavas, tad arī auzas ir nogatavojušās. Ja dzērves lido zemu, būs silta ziema. Ja augstu – auksta.

Vārdadienu svin Klaudija, Persijs, Vaida

Augošs mēness Mežāža zvaigznājā

Labvēlīgs laiks manikīram, pedikīram, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam un sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 10. diena no pulksten 18:44 – HARMONIJAS DIENA. Enerģija plūst aumaļām, novirziet to uz attiecību nostiprināšanu ģimenē, mājas labiekārtošanu. Iespējama samierināšanās. Laba diena sīku un nozīmīgu lietu sākumam. Neveiksmes, nepatikšanas ātri pāries.

Pašsajūta. Lietojiet vairāk šķidruma. Jutīgs krūškurvja kauls, aizkrūtes dziedzeris.

Pirtij labvēlīga diena

Čika laiks: 4:51-5:02

Saule lec pulksten 6:39

Saule riet pulksten 20:03

Otrdiena, 6. septembris

Vārdadienu svin Maigonis, Magnuss, Mariuss

Augošs mēness Mežāža zvaigznājā

Labvēlīgs laiks manikīram, pedikīram, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam un sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 11. diena no pulksten 19:32 – SLĒPTO ENERĢIJU DIENA. Visspēcīgākā enerģētika Mēness ciklā. Izvairieties no ķildām, konfliktiem. Nemirstības diena: aizgājējs ilgi paliek atmiņā. Stipriniet savu neredzamo enerģētiku, pievērsieties lūgšanām. Maģisko darbību sekas būs spēcīgas. Dāvājiet savu mīlestību un rūpes citiem, cik vien iespējams. Pasniedziet dāvanas tuviniekiem. Jebkuru darbu veiciet uzmanīgi, saudzīgi, neatstājiet pusdarītu. Laba diena braucieniem, lai sāktu tālu ceļu, pārceltos uz jaunu dzīves vietu.

Pašsajūta. Saudzējiet sevi. Palielinās traumu risks. Jutīgs mugurkauls, vārīga āda. Nelietojiet alkoholu

Saule lec pulksten 6:41

Saule riet pulksten 20:00

Trešdiena 7. septembris

Vārdadienu svin Regīna, Ermīns

Augošs mēness Ūdensvīra zvaigznājā

Labvēlīgs laiks solārijam, barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 12. diena no pulksten 19:59 – MĪLESTĪBAS, GUDRĪBAS, ŽĒLSIRDĪBAS UN DIEVIŠĶO ATKLĀJUMU DIENA. Īstā diena apliecināt mīlestību. Atrodiet veidu, kā pārslēgt dusmas, aizvainojumu mīlestības un pieņemšanas gultnē. Diena lūgšanām, vientulībai, altruismam, domu attīrīšanai. Nav ieteicams kaut ko sākt, jo rezultāts var nest zaudējumus.

Pašsajūta. Enerģētiskais centrs – sirds. Attīrās elpošanas ceļi, plaušas. Lietojiet tikai pārbaudītus medikamentus, kosmētiskos līdzekļus.

Čika laiks: 0:43-6:41

Saule lec pulksten 6:44

Saule riet pulksten 19:58

Ceturtdiena, 8. septembris

Mazā Māras diena. Rudens vidus. Svētās Jaunavas Marijas piedzimšanas diena.

Šajā dienā katoļi svin Marijas dzimšanas dienu. Mūsu senčiem tā bija aitu cērpamā diena. Līdz mazajai Mārai centās no mārkiem izņemt un uz lauka izklāt linus. Tā ir viena no pirmajām rudens vēju dienām. Šajā dienā čūskas lien zemē un izlīdīs 7. aprīlī – vecajā pavasara Mārā. Lietaina mazā Māra sola lietainu rudeni.

Ja vasaras beigās ir daudz čūsku, būs ilgs rudens.

Vispasaules fizioterapijas diena

Vārdadienu svin Ilga

Pilnmēness Ūdensvīra zvaigznājā kulminācija 10. septembrī

Labvēlīgs laiks barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 13. diena no pulksten 20:15 – SAPRAŠANĀS DIENA. Maģiska diena, kad var atbrīvoties no pagātnes nastas. Par sevi var likt manīt vecās problēmas – pieņemiet tās un mierīgi risiniet. Laba diena informācijas saņemšanai, uzkrāšanai, mācībām, īpaši grupās. Nozīmīga informācija var atklāties negaidītā veidā. Veidojiet jaunus un padziļiniet esošos kontaktus, veiciniet saprašanos. Veiksies kopīgi darbi. Publiskās uzstāšanās būs veiksmīgākas.

Pašsajūta. Ķermenī pastiprinās atjaunošanās procesi, intensīvi cirkulē šķidrumi. Lieliski iedarbojas medikamenti un kosmētiskie līdzekļi. Visjutīgākais ir kuņģis un aizkuņģa dziedzeris. Sargājiet nieres un pēdas. Uzmanieties ar ūdens procedūrām.

Čika laiks: 15:34-24:00

Saule lec pulksten 6:46

Saule riet pulksten 19:55

Piektdiena, 9. septembris

Vārdadienu svin Bruno, Telma

Pilnmēness Zivju zvaigznājā, kulminācija 10. septembrī

Labvēlīgs laiks vaksācijai.

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, manikīram un pedikīram, solārijam.

Lunārā mēneša 14. diena no pulksten 20:25 – ILGU DIENA. Ļoti veiksmīga diena jebkuriem svarīgiem darbiem. Varat sākt nozīmīgus darbus, bet tiem jābūt labi sagatavotiem. Studējiet svētos rakstus, ieklausieties saņemtajā informācijā un izmantojiet to. Var pārņemt skumjas, nepiepildītas ilgas – nepakļaujieties tām. Nezīlējiet, nelietojiet smaržas, pārlieku neskatieties spogulī.

Pašsajūta. Saudzējiet redzi, acis un galvu. Nelietojiet alkoholu. Iespējama izveseļošanās pēc ieilgušas slimības.

Čika laiks: 0:00-7:42

Saule lec pulksten 6:48

Saule riet pulksten 19:52

Sestdiena, 10. septembris

Pirts diena

Latvijas pirtnieki 2012. gadā piedāvāja ieviest jaunu tradīciju – katra gada septembra otrajā sestdienā rīkot Pirts dienu un visā Latvijā kurināt pirtis, stiprināt latvisko garu, zināšanas un dzīves gudrību, ko var iegūt ar pirts starpniecību. Izcep maizi, noperies pirtī, apvelc baltu kreklu, godinot Dievu, Māru un Laimu, lai svētība ienāk sētā un katrā mājā.

Vārdadienu svin Jausma, Albertīne

Pilnmēness Zivju zvaigznājā, kulminācija pulksten 12:59

Labvēlīgs laiks vaksācijai.

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, manikīram un pedikīram, solārijam.

Lunārā mēneša 15. diena no pulksten 20:32 – KĀRDINĀJUMU DIENA. Katrā no mums aktivizējas iekšējā čūska – kārdinātāja, un mēs ieraugām visādu veidu kārdinājumus. Cilvēki ir neaizsargāti, laiski, ietekmējami, pakļauti seksuālajām izpausmēm. Uzdzīvei var būt nelabvēlīgas sekas. Nostipriniet pašdisciplīnu. Aktīvi aizstāviet taisnību. Esiet godīgi un atklāti. Varat izbaudīt svētlaimi mīlestībā.

Pašsajūta. Uzmaniet vēdera dobuma orgānus. Atsakieties no āboliem un citiem iņ tipa produktiem. Uzturā lietojiet diētiskus produktus karstā veidā. Ieteicami pākšaugi, graudaugi, japāņu ēdieni. Diētas diena. Drīkst baudīt nedaudz vīna. Saslimušie ātri atlabs.

Pilnmēness 24 stundu lielā atslodze no 10. septembra pulksten 0:59 līdz 11. septembra pulksten 0:59.

Saule lec pulksten 6:50

Saule riet pulksten 19:49

Svētdiena, 11. septembris

Tēva diena

Septembra otrajā svētdienā Tēva dienu svin ne tikai Latvijā, bet arī daudzās citās Eiropas valstīs, tostarp Austrijā, Beļģijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Ungārijā, Īrijā, Itālijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Spānijā, Zviedrijā un Apvienotajā Karalistē. Pateiksimies un iepriecināsim savus un savu bērnu tētus par rūpēm un visu labo, ko mums tie devuši!

Vārdadienu svin Signe, Signija

Pilnmēness Auna zvaigznājā, kulminācija 10. septembrī

Nelabvēlīgs laiks vaksācijai, pīlingam, solārijam, ausu caurduršanai, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām attīrošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 16. diena no pulksten 20:39 – MĒRENĪBAS DIENA. Taisnprātība, līdzsvars un harmonija starp astrālo un fizisko ķermeni. Enerģija īpaši harmoniska, saudzējiet šo mieru un iekšējo komfortu. Uzvedieties klusu un ievērojiet mērenību it visā. Idejas, kas iešaujas prātā, būs veiksmīgas. Iespējams atrisināt ilgstošas finanšu problēmas. Savukārt naidīgums, agresija, skaudība var gremdēt morāli.

Pašsajūta. Veselīga mierīga pastaiga, duša. Iespējamas kaulu slimības. Neēdiet gaļu, sēnes. Asins atjaunošanas diena, lietojiet dzelzi saturošus produktus.

Pilnmēness 24 stundu lielā atslodze no 10. septembra pulksten 0:59 līdz 11. septembra pulksten 0:59.

Čika laiks: 3:29-9:47

Saule lec pulksten 6:52

Saule riet pulksten 19:47