Attiecības
2022. gada 28. jūnijs, 07:12

Neraugoties uz negācijām karaļnamā, Elizabete II joprojām dievina savu mazdēlu princi Hariju

Jauns.lv

Kopš princis Harijs un Megana Mārkla atteicās no karalisko pienākumu pildīšanas, ir izskanējuši neskaitāmi paziņojumi par spriedzi starp Saseksas hercogiem un britu karalisko ģimeni. Ekskluzīvās intervijas laikā ar Opru Vinfriju pāris runāja par grūtībām, ar kurām viņi saskārās, dzīvojot karaļnamā, kā arī vaļsirdīgi stāstīja par attiecībām ar citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem, tostarp princi Čārlzu un princi Viljamu.

Taču šīs Opras sarunas laikā un sekojošās intervijās Harijs par savu vecmāmiņu karalieni ir teicis tikai to labāko, kā arī apliecinājis, ka izjūt pret viņu visdziļāko cieņu.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon

Pirms došanās uz “Invictus Games” spēlēm Nīderlandē šā gada pavasarī Harijs un Megana slepeni apmeklēja Viņas Majestāti, un, saskaņā ar kādas pilij pietuvinātas personas teikto, karaliene aizvien “dievina” savu mazdēlu.

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē “Invictus Games” 2022. gada aprīlī

gallery icon

Slavenību žurnāls “People” citē paziņas teikto: “Ja Harijs palūgs, karaliene teiks jā. Viņa viņu dievina.”

foto: Vida Press
Karaliene Elizabete II ar mazdēlu princi Hariju 1989. gadā, dodoties prom no dievkalpojuma.

Karaļnama fani atcerēsies, ka 2016. gadā Harijs pārliecināja karalieni piedalīties jautrā video, kurā reklamētas “Invictus Games” spēles. Anonīmais informācijas avots apgalvo, ka Saseksas hercogs ir vienīgais cilvēks, kura labā Viņas Majestāte būtu bijusi gatava kaut ko tādu izdarīt.

Viņš turpināja: “Pēc sešiem gadiem ir skaidrs, ka Viņas Majestātes kuplajā ģimenē ir tikai daži cilvēki, ja vispār ir, kuriem pietiktu pārliecības un humora, lai uzdrošinātos lūgt karalieni piedalīties šādā jokā.”

“Tas, ka Harijs to izdarīja, tikai uzsvēra cieņu starp viņu un vecmāmiņu, kā arī viņas vēlmi parādīt viņam citādu sevis pusi – pasaules priekšā.”

Publikācijā teikts, ka Viņas Majestātei bijis “jāietur sarežģīts kurss starp līdzjūtību... un stingrību”, kopš Saseksas hercogu pārcelšanās uz dzīvi ASV, tādējādi līdzsvarojot savu vecmāmiņas un monarha lomu.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon

Lai gan viņi netika redzēti kopā karalienes Platīna jubilejas svinībās, paziņa norāda, ka Harijs un Viljams ir atjaunojuši attiecības un saziņai izmantojot “Facetime” un “WhatsApp”.

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon

Lai gan iepriekš izskanējusi informācija, ka princis Harijs un Megana Mārkla lūguši karalienei atļauju, lai viņu fotogrāfs nofotografētu Viņas Majestātes pirmo tikšanos ar mazmazmeitu Lilibetu, paziņa apgalvo, ka Saseksas hercogi “nevienā brīdī to neesot lūguši”.

Vārdā nenosauktais draugs informācijas avots izdevumam “New York Post” norādījis, ka “viņi neapgrūtināja karalieni ar lūgumiem par fotogrāfiju, jo karaliene nejutās labi”.

“Viņi izbaudīja privātu un ļoti intīmu tikšanos ar karalieni,” viņš papildinājis teikto.  

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē pateicības dievkalpojumu Londonā 2022. gada 3. jūnijā

gallery icon

Atgādināsim, ka pirms tam izdevums “DailyMail” rakstīja, ka straumēšanas kompānijas “Netflix” bosi bijuši neapmierināti, ka Saseksi nav dabūjuši fotogrāfiju, kurā karaliene redzama kopā ar Lilibetu. Arī laikraksts “The Sun” rakstīja, ka “viņi vēlējušies fotogrāfiju, kurā atspoguļots brīdis, kad Lilibeta satiek karalieni. Bet viņiem pateikts, ka tas nenotiks.”

Harijs un Megana vēlāk izplatīja fotogrāfiju, kas uzņemta Lilibetas pirmajā dzimšanas dienā, taču nav komentējuši runas par lūgumu pēc kopīgas fotogrāfijas ar karalieni, ne šīs baumas apliecinot, ne noliedzot.