Stila jaunumi
2022. gada 27. jūnijs, 07:17

Vasaras stils. Modē atkal atgriežas mini svārki un krekliņi

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Ko vilkt tad, kad saule uzkarsējusi pilsētu? Iedvesmojoties no pasaules metropoļu ielu modes zvaigznēm, atbildes uz šo jautājumu ir redzamas viņu pašu modernajās izvēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizmirsies krekliņš

Vasaras kvēle šogad ir burtiski jāpiesauc ar miniatūra izmēra apģērbiem. Aktuālajiem mini svārkiem un krekliņiem, kas atgādina krūšturi vai burtiski ir bikini sastāvdaļa. Pieklājībai valkājami zem pārliela bleizera vai ar stila ziņā kontrastējoši vīrišķīgām, brīva platuma un piegriezuma biksēm.

foto: Richard Milnes/Shutterstock/ Vida Press

Krekliņa vietā tikai krūšturis - 2022. gada modes tendence

gallery icon
19

Melnās krāsas radiniece

Paralēli tam, ka vasarā skan aicinājums izvēlēties košas un dzīvespriecīgas krāsas, klasiskās melnās krāsas cienītājām ir dzimusi “vasarīgāka” alternatīva – brūnā. Tā ir tikpat neitrāla un pieļauj izsmalcinātus monohromus tēlus un tomēr – nav tik smagnēja un pat apnikusi.

foto: Richard Milnes/Shutterstock/ Vida Press

Zaļā odziņa

Par 2022. gada krāsu ir paziņots zilās nokrāsas tonis Veri Peri, tomēr modes dāmas ir sadumpojušās un izvēlas koši zaļo zīmola Bottega Veneta krāsu. Tas nenozīmē, ka zaļā jātērpjas no galvas līdz kājām. Modernākais komplekts būs tad, ja zaļā būs kā košs aksesuāru akcents.

foto: Stefano Costantino / MEGA / Vida Press
foto: Pietro Recchia / SOPA Images/Sip/ Vida Press

2022. gada modīgākā krāsa jau vīd Parīzes, Londonas un Milānas ielu stilā

Krāsu institūts "Pantone" par 2022. gada aktuālāko krāsu atzinis maigu ceriņkrāsu jeb "Very Peri". Jau 2021. gada rudenī šie toņi ...

gallery icon
28

Mini

Pateicoties ilgstošajai izolācijai un modes cikliskajam raksturam, aktualizējies ir 2000. gadu stila ķermeņu atklāšanas un seksapīla kults. Tādēļ valkājami ir ne tikai mikro izmēra krekliņi, bet arī svārki. To garums ir saīsinājies un jostas augstums pazeminājies.

foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/Aba/ Vida Press

Universālā veste

Funkciju “divi vienā” šovasar pildīs sen piemirstais apģērba gabals – veste. Ja tiek valkāta ar džemperi vai blūzi, tā spēj aizstāt nepieciešamību pēc bleizera. Ja uz kailas miesas – aizstāj krekliņu.

foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/Aba/ Vida Press

Vieta vēja pūsmai

Tas, ka aktuālas ir kleitas un svārki, nenozīmē, ka piemirsts ir par tām, kurām vasara ir jāpavada birojā. Auduma biksēm, tāpat kā džinsa, ir jābūt platām, brīvām un tādējādi – efektīgām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/Aba/ Vida Press

Klasika ir mūžīga

2022. gada vasarā savu vērtību modes pjedestālā zaudēs pārlielie, neglītie tētu snīkeri, bet aktuāli atkal kļūs klasiskāki sporta apavu modeļi. Piemēram, Nike Air Force, Reebok Classic un citi jau sen zināmie, iemīļotie, svarīgi – nepretenciozie.

foto: CAMERA PRESS/Claire Guillon / Vida Press

Sportisko apavu snīkeru daudzveidība ielu stilā 2021. gadā un agrāk

gallery icon
37