foto: No Jūlijas personīgā arhīva
"Tiek draudēts ar izvarošanu un nāvi," - krievi zvana gūstā esošo "Azovstaļ" karavīru radiniekiem
Kā "Ukrayinska Pravda" pastāstījusi Mariupoles aizsarga Arsēnija Fedosjuka sieva Jūlija, gūstā saņemto karavīru radiniekiem zvana un raksta no Krievijas numuriem, izsakot draudus vai ņirgājoties.
Cita pasaule
2022. gada 8. jūnijs, 13:53

"Tiek draudēts ar izvarošanu un nāvi," - krievi zvana gūstā esošo "Azovstaļ" karavīru radiniekiem

Jauns.lv

No Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ" krievi saņēmuši gūstā vairāk nekā 2500 Ukrainas karavīru. Vairāki viņu radinieki atzinuši, ka pēdējā laikā ir saņēmuši draudu zvanus no Krievijas numuriem.

"Ukrayinska Pravda" pastāstījusi Mariupoles aizstāvja Arsēnija Fedosjuka sieva Jūlija, gūstā saņemto karavīru radiniekiem zvana un raksta no Krievijas numuriem, izsakot draudus vai ņirgājoties.

"Viņi zvana no Krievijas numuriem, sūta ziņas uz "Telegram", "Whatsapp" un citām vietnēm, ņirgājas un draud. Tas notiek gandrīz mēnesi. Saņemu ziņas, ka mans vīrs jau ir miris, vai es gribu redzēt viņa foto vai video. Tie ir krievu numuri. Tāpat man nepārtraukti tiek draudēts, ka drīz tiks arī pie manis, ka puiši drīz būs Kijivā. Tiek draudēts ar izvarošanu un nāvi," stāsta sieviete.

Vēl svētdien, 5.jūnijā, viņas vīram dota iespēja veikt vienu zvanu un viņš piezvanījis savai mātei Tatjanai. Tieši pēc šīs sarunas mātei sākuši zvanīt "DNR" (Doņeckas Tautas Republikas) kaujinieku kontrolēto mediju pārstāvji, un mēģinājuši saņemt komentārus. Fedosjuka atzīmē, ka Tatjanas kundzes numurs nekur internetā nav atrodams, tāpēc viņa pieļauj, ka to tā dēvētajiem okupantu medijiem varētu būt nodevuši Krievijas drošības spēki.

Viņa arī pastāstīja, ka pēdējās nedēļas laikā saņēmusi daudz zvanu no nezināmiem numuriem, kur viņai jautāts, ko viņa domā par Ukrainas valdību. "Iespējams, viņi gaida, ka es kritizēšu valdību. Bet es nekomentēju. Es uzticos Ukrainas valdībai un ceru, ka tā darīs visu iespējamo, lai atbrīvotu mūsu vīrus."

Pēc Fedosjukas teiktā, līdzīgas ziņas un draudu zvanus saņem arī citi "Azovstaļ" aizstāvju radinieki. To apstiprina arī Mariupoles pulka "Azov" komandiera Denisa Prokopenko sieva Katrīna.

Krievi saņēmuši gūstā vairāk nekā 2500 Ukrainas karavīru no Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ", pirmdien pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, norādot, ka ar viņu atbrīvošanu nodarbojas Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Turpinās Ukrainas karavīru evakuācija no Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ"

No Mariupoles tērauda rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijas tika izvesta jauna Ukrainas karavīru grupa. No rūpnīcas teritorijas izbrauca vismaz septiņi autobusi ar ...

gallery icon
31

Atbilstoši Zelenska teiktajam Krievijas pusei nebūtu izdevīgi pielietot spīdzināšanu pret "Azovstaļ" aizstāvjiem, jo viņi kļuvuši par "publiskiem gūstekņiem".

Prezidents arī atzina, ka neuztver nopietni Krievijas varasiestāžu pārstāvju apgalvojumus par Ukrainas karotāju tālāko likteni, jo Krievijas puse tādējādi tikai cenšas gūt propagandas punktus.