foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dziedātāja Ieva Sutugova gatavojas kļūt par māmiņu
Ieva Sutugova izrādē Čikāgas piecīši – atgriešanās".
Bērni
2022. gada 7. jūnijs, 05:58

Dziedātāja Ieva Sutugova gatavojas kļūt par māmiņu

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja un mūzikas pedagoģe Ieva Sutugova (30) ir pirmdzimtā gaidībās! Par māmiņu viņa gatavojas kļūt rudenī, tā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

Ka Ievas Sutugovas dzīvē gaidāms priecīgs notikums, ne viens vien skatītājs pamanīja pirms pāris nedēļām, kad Rojas estrādē jaunās sezonas koncertturneju sāka muzikālā izrāde "Čikāgas piecīši – atgriešanās".

Pat aktieru runāto izrādes tekstu publika uzņēma ar smaidu, kad Gundara Silakaktiņa varonis Sutugovas atveidoto Valentīnu Butāni Maestro Paula balsī pieteica kā “meiteni, kas daudz dzied un daudz ēd”… Kamēr aktieris par pateikto smaidot saminstinājās, skatītāji pievērsa uzmanību nepārprotami redzamajam – māksliniece ir kļuvusi apaļāka, jo ir māmiņas cerībās. Ieva uz skatuves šķita vēl saulaināka, dzirkstošāka un smaidīgāka, nekā ierasts, neraugoties uz to, ka pārvietoties augstpapēžu kurpēs vai dziedāt pēc pilnas jaudas varētu būt kļuvis grūtāk.

Ievas Sutugovas albuma "Stāsti" prezentācija

21. februāra vakarā mūzikas namā „Daile” notiks dziedātājas Ievas Sutugovas debija albuma „Stāsti” prezentācijas pasākums.

gallery icon

Taču noslēpumainākais šajā visā ir Ievas Sutugovas otrā pusīte. Kā zināms, Ieva ilgus gadus bija kopā ar mūziķi, pianistu Jāni Miltiņu. 2014. gadā – starp citu, tajā pašā Rojā – viņi pēc daudzu gadu draudzības apprecējās, taču četrus gadus vēlāk laulība tika šķirta. 2018. gada pavasarī Ieva presei neslēpa, ka ir brīvas sievietes statusā un velta sevi karjerai, vienlaikus saglabājot lieliskas kolēģu attiecības ar savu bijušo. “Neesam kopā mājās, bet mēs uzstājamies kopā. Arī pēc šķiršanās ar Jāni ir labas attiecības, jo viņš ir brīnišķīgs cilvēks. Man ir milzīgs prieks, ka turpinām strādāt kopā. Mūsu kopīgais stāsts bija īss, bet laimīgs un skaists. Tobrīd tas bija pareizais lēmums, tagad ir nedaudz citādi,” toreiz noslēpumaini bilda dziedātāja.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Ieva apstiprina, ka ir bērna gaidībās, bet komentārā par otro pusīti saglabā noslēpumainību. “Šobrīd pietiek, ka koncentrējamies uz šo skaisto un brīnumaino jaunumu manā dzīvē. Lai arī pagaidām tas tā paliek. Tā šoreiz ir tāda izvēle – gribas palikt “klusiņām”,” pauž dziedātāja. “Bet viss ir kārtībā, viss ir labi!” smej Ieva, neslēpjot, ka precējusies otrreiz gan nav, jo “tagad ir citas prioritātes”.

Lai arī “domas un rūpes gribas veltīt tikai tam” [mazuļa gaidīšanai], dziedātājai šomēnes ir vēl viens svarīgs uzdevums – pabeigt augstskolu, iegūstot bakalaura grādu pedagoģijā. “Ir palikuši daži eksāmeni un bakalaura darbs. Tad arī šis prieks būs klāt,” stāsta Ieva, atklājot, ka viņas diplomdarba temats ir Tikumisko ieradumu veicināšana, izmantojot bērnu literatūru. Studiju ietvaros dziedātājai bijušas vairākas prakses skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs, šobrīd viņa turpina darboties Imantas kultūras centrā, kā arī ir muzikālā pedagoģe kādā Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!