foto: AP/Scanpix
FOTO: trīs paaudžu bēres. Odesā atvadās no okupantu nogalinātās Kiras, viņas mātes un vecmāmiņas
Odesas Apskaidrošanas katedrālē notikusi atvadīšanās no okupantu raķešu uzlidojumā nogalinātās ģimenes
2022. gada 28. aprīlis, 12:45

FOTO: trīs paaudžu bēres. Odesā atvadās no okupantu nogalinātās Kiras, viņas mātes un vecmāmiņas

Jauns.lv

Odesas Apskaidrošanas katedrālē notikusi atvadīšanās no okupantu raķešu uzlidojumā nogalinātās ģimenes - trīs mēnešus vecās Kiras, viņas mātes Valērijas un vecmāmiņas Ludmilas.

Bēres notika 27. aprīlī - piecas dienas pēc tam, kad trīs vienas ģimenes sieviešu dzīvības līdz ar piecām citām izdzisa pēc okupantu uzbrukuma Ukrainas piejūras pilsētai Odesai.

Okupanti nogalināja trīs paaudzes. Odesā atvadās no trīs mēnešus vecās Kiras, viņas mātes un vecmāmiņas

Odesā notikusi atvadīšanās no okupantu raķešu uzlidojumā nogalinātās ģimenes - trīs mēnešus vecās Kiras, viņas mātes Valērijas un vecmāmiņas Ludmilas.

gallery icon

Krievijas raķešu uzbrukumos Odesā 23. aprīlī nogalināti astoņi cilvēki, tostarp trīs mēnešus vecā Kira Glodana, viņas māte Valērija Glodana (28) un vecmāmiņa Ludmila Javkina (55). Vēl 18 cilvēki tika ievainoti.

Bēres trešdien apmeklēja ģimenes tuvākie cilvēki, tostarp nogalinātās Kiras tēvs, Valērijas vīrs Jurijs Glodans.

Jurijs Glodans no sava dzīvokļa bija izgājis iepirkties, kad uzzināja, ka pilsētā nogranduši sprādzieni. Viņš atgriezās pie savas daudzdzīvokļu mājas un sāka kliegt, lai policisti viņu ielaiž degošajā ēkā. Ticis līdz savam dzīvoklim, viņš atrada savas sievas un viņas mātes līķus. Viņas nogalināja Krievijas raķete, kas sagrāva mājas apakšējos stāvus. Vēlāk glābēji atrada viņa trīs mēnešus vecās meitiņas Kiras līķi.

Mirkļi no 28 gadus vecās Valērijas Glodanas dzīves. Viņu kopā ar mazo meitiņu un mammu Odesā nogalināja krievu raķetes

gallery icon

Kira piedzima janvāra beigās, tikai mēnesi pirms kara sākuma. Dažas nedēļas pēc tam Valērija savos sociālajos tīklos sacīja, ka pēc pirmdzimtā piedzimšanas sasniegusi "jaunu laimes līmeni". "Tās bija labākās 40 nedēļas. Jau mēnesis mūsu meitenei. Tētis uzdāvināja pirmos ziedus," viņa rakstīja.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzbrucējus, kuri nogalinājuši mierīgos civiliedzīvotājus, nosaucis par "smirdīgajiem neliešiem".

"Šodien Odesai uzlidoja septiņas raķetes, notriecām divas, viena ietriecās daudzstāvu ēkā, gāja bojā 8 cilvēki, 18 vai 20 tika ievainoti, trīs mēnešus vecs bērns gāja bojā. Nogalināja trīs mēnešus vecu bērnu. Kad sākās karš, šim bērnam bija mēnesis. Jūs spējat iedomāties? Kas vispār notiek? Smirdīgie nelieši. Citu vārdu nav. Vienkārši nelieši," sestdien, 23. aprīlī, preses konferencē sacīja Zelenskis.

Zināms, ka kopš kara sākuma Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 217 bērni un vēl vairāk nekā 391 guvuši dažādus ievainojumus.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon

Sievietes pie Krievijas vēstniecības Rīgā protestē pret okupantu pastrādātajām zvērībām Ukrainā

Rīgā pie Krievijas vēstniecības aizvadīta protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, uz kuru bija sapulcējušās ap 100 ...

gallery icon

Militārā slimnīca Zaporižjā, kur atgūstas ievainotie ukraiņu karavīri

gallery icon