Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
foto: action press/ Vida Press
Lietuvietis, kurš uzdevās par slavenu "Žalgiris" basketbolistu, tinderī iepazinās un apkrāpa vairāk nekā 30 sievietes, no kurām izvilināja daudzus tūkstošus eiro. Blēža darbošanās bija pārdomāta un slīpēta līdz detaļām.
Lietuvietis, kurš uzdevās par slavenu "Žalgiris" basketbolistu, tinderī iepazinās un apkrāpa vairāk nekā 30 sievietes, no kurām izvilināja daudzus tūkstošus eiro. Blēža darbošanās bija pārdomāta un slīpēta līdz detaļām.
Dzīvesstils

"The Tinder Swindler" līdzīga mīlas afēra notika arī Lietuvā: blēdis uzdevās par "Žalgiris" basketbolistu un apmānīja 30 sieviešu

Jauns.lv

Sociālajos tīklos Latvijā un visā pasaulē nerimst diskusijas par jauno "Netflix" dokumentālo filmu "The Tinder Swindler" - kā internetā iepazīts simpātisks vīrietis izrādās plaša mēroga afērists. Taču filmā rādītā situācija liek atcerēties, ka pirms pāris gadiem Lietuvā fiksēts gandrīz identisks krāpšanas gadījums. Puisis, kurš uzdevās par slavenu "Žalgiris" basketbolistu, apkrāpa vairāk nekā 30 sievietes, no kurām izvilināja daudzus tūkstošus eiro.

"The Tinder Swindler" līdzīga mīlas afēra notika a...

Sociālie tīkli un pasaules mediji pašlaik gluži vai vārās no jautājumiem, komentāriem un iespaidiem par neseno "Netflix" hitu - dokumentālo filmu "The Tinder Swindler". Šī filma izgaismo trīs šokējošus stāstus par trim sievietēm, kuras kļuvušas par krāpnieka upurēm: Sesīliju Fjellhoju, Pernillu Šeholmu un Eilīnu Šarloti.

Kadri no "Netflix" dokumentālās filmas "The Tinder Swindler"

Visas šīs sievietes iekļuva lamatās, ko bija izlicis afērists Saimons Ļevjevs. Saimons iepazinās ar viņām, izmantojot populāro iepazīšanās lietotni "Tinder", un no saviem upuriem izvilināja kopumā ap 10 miljoniem ASV dolāru. Ļevjevs savaldzināja sievietes, stāstot par savu grezno dzīvesveidu, ko garantē darbs briljantu industrijā. Nodibinājis attiecības no attāluma, viņš no sievietēm izkrāpa tūkstošiem dolāru. Vairāk par filmu “The Tinder Swindler” lasi šeit.

"The Tinder Swindler" Lietuvas gaumē

Teju identisku mīlas afērista darbošanos tepat, mūsu kaimiņvalstī Lietuvā, savā Instagram kontā atcerējusies lietuviešu juriste Iveta Jarašjūnaite. Lietuviešu blēža darbošanās bija tik pārdomāta un slīpēta, ka pirms pāris gadiem izskanēja pat ārpus Lietuvas robežām. Juriste "Instagram" īsumā atgādina, par ko bija stāsts.

Tātad - lietuviešu meitene iepazīšanās lietotnē "Tinder" iepazīstas ar izskatīgu puisi, kurš sauc sevi par Roku Jokubaiti - jauno uzlecošo basketbola zvaigzni, tobrīd "Žalgiris basketbolistu. Un vizuāli viņš pēc sejas tiešām ir ļoti līdzīgs visā Lietuvā pazīstamajam sportistam. Puisis norunātajā randiņa vietā vienmēr ierodas ar basketbola kluba "Žalgiris" atribūtiku marķētā automašīnā, ir ģērbies "Žalgiris" komandas apģērbā ar uzrakstu "Jokubaitis".

foto: Shutterstock
Lietuviešu jaunā basketbola zvaigzne Roks Jokubaitis.
Lietuviešu jaunā basketbola zvaigzne Roks Jokubaitis.

Un tas vēl nav viss – kad pāris kopā apmeklēja publiskas vietas, pie viņiem vērsās cilvēki no malas, kuri puisi uzrunāja par Roku Jokubaiti. Viņš arī stāstīja, ka katru dienu piedalās "Žalgiris" kluba treniņos, sūtīja video kadrus no sporta zālēm, kā arī viesnīcām, kurās it kā bija apmeties kopā ar citiem "Žalgiris" basketbolistiem. Blēdim bija pat sporta kluba abonements uz basketbolista Roka Jokubaiša vārda, un meitenes klātbūtnē viņš iegādājās arī lietas, piemēram, datoru, un ierakstīja tur pazīstamā sportista vārdu un uzvārdu.

"Puisis iestāstīja meitenei, ka, aizpildot nodokļu deklarāciju, radusies kļūda un Valsts nodokļu inspekcija ir bloķējusi viņa bankas kontu, tāpēc lūdza, lai viņa uz laiku aizdod viņam 10 tūkstošus eiro. Un, protams, šo naudu neatdeva.
Jauniete vērsās policijā, un, sākot pirmstiesas izmeklēšanu, atklājās, ka puisis ar šādu pašu taktiku apkrāpis vairāk nekā 30 sievietes.

Viņš īrēja automašīnu vienas meitenes vārdā, kamēr viņa maksāja viņa rēķinu, viņš pirka dāvanas trešajai meitenei, izmantojot citas meitenes vārdu, savukārt ar trešās meitenes naudu savaldzināja ceturto, un tā stāsts turpinājās bezgalīgi.

Precīzāk, šim stāstam tomēr pienāca gals - negodīgais mīlnieks tika arestēts un 2020. gadā sākta pirmstiesas izmeklēšana par krāpšanu. Tiesa, lietas iznākums ir neskaidrs un, zinot lielo cietušo skaitu, iespējams, ka lieta vēl nav beigusies,” skaļo gadījumu atceras juriste Jarašjūnaite.

Īstais basketbolists Roks Jokubaitis par šo gadījumu tolaik uzzināja no medijiem un, protams, bija nepatīkami pārsteigts par sava un kluba "Žalgiris" vārda izmantošanu. Taču vienlaikus sportists cerēja, ka nelāgajam stāstam būs arī gaišā puse - cilvēki uzzinās par šādiem krāpšanas gadījumiem un kļūs uzmanīgāki.