foto: Shutterstock
Izskatās glancēts un saskanīgs pāris, bet patiesībā bieži ir citādi
Ja vien mēs būtu tādi kā viņi X žurnāla lappusēs… Tas īpaši aktuāli kļuvis laikā, kad cilvēku ikdienas gaitas ir zināmas ar sociālo tīklu palīdzību
Attiecības
2022. gada 15. janvāris, 06:47

Izskatās glancēts un saskanīgs pāris, bet patiesībā bieži ir citādi

"100 Labi Padomi"

Vai mīlīgākie pāri vienmēr ir tie laimīgākie? Salīdzināšana ir viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem ceļā uz saskaņu sevī: kāds noteikti tev liksies labāks, gudrāks, skaistāks, veiksmīgāks par tevi pašu.

Un, ja trūkst veselīgas pašpietiekamības, tas izraisa ja ne uzreiz nīgru skaudību, bet prieku par dzīvi gan noteikti sabojā. Tiecoties pēc tā vai cita no malas noskatīta ideāla, nerēķināmies ar faktu, ka katrs no mums ir pilnīgi oriģināls cilvēks. Un šo neveselīgo praksi piekopjam arī attiecībās.

Mīti par ideālo pāri

■ Tie mīlīgie ir arī tie laimīgie.

Ja vien mēs būtu tādi kā viņi X žurnāla lappusēs… Tas īpaši aktuāli kļuvis laikā, kad cilvēku ikdienas gaitas ir zināmas ar sociālo tīklu palīdzību. Mums ir iespēja ielūkoties ne tikai kolēģu, draugu vai radinieku dzīvē, bet arī zināt, kā savas dienas vada slavenības. Tikai – visbiežāk tā ir parādes puse, ko pozicionējam attiecībās ar citiem.

Iespējams, tev bērnībā mācīja nestāstīt ģimenes lietas uz āru. Jo visiem nav jāzina, kā ir patiesībā. Tieši tāpat ir arī citiem cilvēkiem viņu attiecībās. It kā glancēti saskanīgi pāri, bet patiesībā dzīvo kā suns ar kaķi. Turklāt pār viņu attiecībām gulstas arī sabiedrības uzspiestais uzmanības slogs. Gudrībai, ka katram riecienam ir garoza, noteikti būs taisnība arī šādā kontekstā.

■ Ja mums būtu tāda bagātība kā viņiem.

Nereti laimi saskatām sasaistē ar naudu: tā sniedz iespējas sevi uzpucēt, labi iekārtoties, ceļot… Nu ko lai saka – tā jau arī ir! Nauda ļauj īstenot vēlmes. Tikai vai tas patiešām sniedz laimi, mīlestību, prieku? Visticamāk, jēgu dzīvei kā bagāts, tā nabags atrod citur, nevis naudā. Jārēķinās arī, ka mantiskais statuss var likt domāt par drošību un pašaizsardzību vairāk, nekā to dara un vēlas darīt cilvēki ar vidējiem un zemiem ienākumiem. Kas vienam labs, otram var būt slikts.

■ Ja mana otrā pusīte būtu tāda…

Piemēram, kā skaistulis Džonijs Deps: bagāts, iekārojams (kaujas un dusmās nogrieza sev pirkstu) vai seksīgais Mels Gibsons (iekaustīja sievu)? Nesalīdzini savu izredzēto ar citiem! Priecājies, ka līdzās ir kāds, kurš gatavs savu dzīves ceļu iet kopā tieši ar tevi! To nav viegli darīt, un laiku pa laikam no jauna jāpārvērtē, vai tikai salīdzināšana nesāk atkal bojāt dzīvesprieku. Nelāgi ieradumi var nebūt izskaužami uz visiem laikiem – tie kā gadalaiki mēdz atkārtoties!