Cita pasaule
2022. gada 4. janvāris, 07:07

Par ko liecina tavi erotiskie sapņi: šo tu nestāstīsi pirmajam pretimnācējam

Jauns.lv

Šie ir sapņi, kurus parasti nestāsta pirmajam pretimnācējam, ko satiec. Erotiskajos sapņos nav tabu. Nē, par tiem nav jāsarkst vai jāuztraucas. Bet kā šos sapņus iztulkot?

Ir pilnīgi normāli sapņos redzēt patīkamas vai dīvainas ainas, kas pārpilnas ar maigām vai seksuāli spēcīgām emocijām.

Naktīs mūsu smadzenes periodiski pārlādējas, un katrs no šiem periodiem ilgst vidēji 90 minūtes un ietver gan "lēnā", gan "ātrā" miega fāzes. Un ātrā miega fāzēs cilvēki sapņo. Dažkārt sapņiem ir maigi erotiska vai izteikti seksuāla nokrāsa. Ir skaidri redzams, ka līdz ar apziņu tiek izslēgta arī pašcenzūra, kas ir atbildīga par pieklājības saglabāšanu un mūsu domu un darbību kontroli dienas laikā. Rezultātā mēs bieži sapņojam par kaut ko tādu, par ko savā parastajā dzīvē pat neuzdrošinātos domāt, raksta elle.ru. Ko nozīmē šīs ainas un sižeti?

foto: Pexels.com
Ir pilnīgi normāli sapņos redzēt patīkamas vai dīvainas ainas, kas pārpilnas ar maigām vai seksuāli spēcīgām emocijām.

Noteikumi sapņu tulkošanai

Lai atšifrētu savus erotiskos sapņus, ir jāzina daži svarīgi aspekti.

Sapņus nevajag uztvert burtiski. Sapņi nekad nerunā ar mums tiešā veidā: sižeti, ko mēs redzam sapņos, vienmēr ir metaforas. 

Seksa ainas sapnī ne vienmēr nozīmē seksu. Un arī otrādi: sapņa neitrālākajām detaļām var būt spēcīgs erotisks lādiņš. Jo vairāk cilvēks ierobežo savu seksualitāti reālajā dzīvē, jo spilgtāki un biežāki var būt viņa sapņi. Erotiskie sapņi var darboties kā sava veida "drošības vārsti", kas atbrīvo nomākto enerģiju un tādējādi mazina spriedzi.

Daži psihoanalītiķi erotiskos sapņus iedala divās lielās kategorijās. Pirmā kategorija: pilnvērtīgs sekss ar dzimumaktu. Tas var liecināt par seksuālo deficītu, ko miegā smadzenes cenšas kompensēt. Otrā kategorija: sapņi ar skūpstiem, glāstiem un apskāvieniem. Parasti šādas ainas nenozīmē attiecības ar partneri, bet gan ar sevi pašu.

Citiem vārdiem sakot, tie atspoguļo vīrieša un sievietes harmoniju cilvēka paša psihē. Mēs nevaram kontrolēt savu sapņu saturu un nekādā veidā neesam par to atbildīgi. Taču, pievēršot uzmanību detaļām, ieklausoties savā zemapziņā, mēs varam daudz uzzināt par sevi un savu seksualitāti.

Psihoanalītiķi iesaka vispirms sapni pierakstīt. Vārdos var atklāties negaidītas asociācijas vai atmiņas, kas vēlāk palīdzēs saprast sapņa patieso nozīmi. Mūsu sapņu "alfabētā" var parādīties universāli tēli vai sižeti: noteiktas vietas un priekšmeti, kails ķermenis, tikšanās ar svešinieku... Bet tikai jūs paši varat pareizi saprast sapņa vēstījumu - jo tas vienmēr atspoguļo jūsu unikālo pieredzi, intīmas jūtas, vēlmes ir emocijas.

foto: Pexels.com

Erotisko sapņu vārdnīca

Apskatīsim dažus tēlus un situācijas, kas bieži sastopamas erotiskajos sapņos. 

Automašīna. Dažkārt šis tēls var nozīmēt mīļotā vai partnera ķermeni, ar kuru jau ir bijušas seksuālas attiecības – kaut ko tādu, ar ko esat virzījušies pa baudas ceļiem. Ja sapnī automašīnas dzinējs strādā tikai uz pusi apgriezienu, šī darbība runā pati par sevi. Ja sapnī redzat, ka kāds ir nozadzis jūsu automašīnu, tad, iespējams, jūs uztraucaties, ka kāds vai kāda aizvils jūsu mīļoto. 

Lifts. Lifta kustība uz augšu var simbolizēt pieaugošu seksuālo enerģiju un jūsu iekšējā spēka nostiprināšanos. Attiecīgi lifta sabojāšanās vai kļūmes var nozīmēt iekšējos blokus vai pretrunas, savukārt krītošs lifts var simbolizēt neapzinātas bailes, kuras izraisījis spēcīgs un nekontrolējams seksualitātes spēks.

Laiva, kuģis, jahta. Mīlēšanās uz klāja, maigu viļņu iešūpotiem, ir ļoti lielisks sapņa sižets, lai parādītu, ka jūsu attiecības ar partneri ir harmonijas pilnas. 

Vilciens. Ja sapņos mīlējaties vilcienā ar savu partneri, tas var nozīmēt, ka jūsu attiecības iet pareizajā virzienā. Taču, ja sapnī vagons negaidīti nobrauc no sliedēm, līdzīgi arī dzīvē var gadīties ar pāra attiecībām.

Kamīns. Jau sildošā un spožā uguns erotiskajā sapnī nozīmē, ka jūsu attiecības ir aktīvas un kaislību pilnas. Jūsu libido ir lielisks! Mati, frizūras. Ja erotiskos sapņos jūsu mati ir savīti ciešā mezglā, tas var nozīmēt, ka jūsu seksuālo enerģiju bremzē kaut kādas bailes un psiholoģiski ierobežojumi. Un otrādi, ja jūs mīlējaties ar izlaistiem matiem, tātad jūtat pilnīgu iekšējo brīvību un harmoniju.

Kaķis. Šie četrkājainie mīluļi var ne tikai raisīt maigas jūtas, bet arī negaidīti parādīt savu raksturu – viņi liek lietā nagus, lai aizstāvētu savu neatkarību. Tas ir ļoti līdzīgs emocijām, kas pārim rodas attiecību sākumā: varbūt jūs uztraucaties, kā atrast pareizo līdzsvaru?

Suns. Ja suns sapnī vicina asti, šis simbols var nozīmēt lojalitāti un uzticību, kas ir pāra attiecību pamatā. Un otrādi, ja suns rāda zobus, jūsu zemapziņa var signalizēt par partnera nodevību un neuzticības izraisītu agresiju.

Čūska. Šis ir viens no iecienītākajiem psihoanalītiķu simboliem: pēc viņu domām, čūskas klātbūtne sapni nepārprotami klasificē kā erotisku. Daudziem no mums čūska saistās ar briesmām: ja seksualitātes izpausmes nav saistītas ar mīlestību, to apslēptais spēks var mūs izbiedēt.

Kailums. Lieliski, ja jūsu ķermenis sapnī raisa tikai patīkamas emocijas un izjūtas. Taču, ja jums joprojām ir kauns par savu ķermeni, jums var būt grūti kaut ko atzīt un pieņemt sevī, un jūsu iekšējā harmonija ir izjaukta. Ja sapnī redzat, ka esat kails sabiedriskā vietā, tas var liecināt par slēptām vēlmēm, kuras neuzdrošināties izteikt citu cilvēku klātbūtnē.

Futbols. Nav nekāds pārsteigums, ka šādi sapņi rādās pēc mača, kad iekšā viss mutuļo no emocijām un sajūsmas. Taču psihoanalītiķi šajā spēlē saskata arī skaidrus seksuālos simbolus: apaļo bumbu kā olšūnu, ko ieskauj spermatozoīdi. Jebkurā gadījumā - tas lai paliek katra paša ziņā, vai šāds sapnis ir jāuzskata par mājienu uz reālu rīcību.

Sekss ar svešinieku. Ļoti aizraujoša situācija, kas ir arī viena no populārākajām sieviešu erotiskajām fantāzijām. Šādos sapņos partneris var būt ļoti brutāls, viņam nav iespējams pretoties - un tas nebūt nenozīmē, ka reālajā dzīvē sieviete ir gatava sastapties ar vardarbību. Šāds sapnis tikai parāda, ka viņa sapņo kļūt par mežonīgas kaisles objektu un sajust partnera beznosacījumu vīrišķību.

Sekss ar mīļoto. Šis ir ļoti pozitīvs sapņa sižets, kas runā pats par sevi: jūsu zemapziņa pilnībā atbalsta notiekošo, un jūs pilnībā pieņemat savas vēlmes.

Orgasms sapnī. Šāds sapnis var liecināt par slēptu seksa trūkumu - iespējams, jūs faktiski neizmantojat savu seksualitāti. Ir vērts padomāt, kāpēc tas tā ir: varbūt jūtaties vientuļi, nobijies, vainīgs vai ierobežojat sevi ar neapzinātiem aizliegumiem.

Orālais sekss. Šādi sapņi bieži vien nodod attiecības ar mūsu pašu psihes sievišķo komponentu (ja sapnī redzam kunilingu) vai vīrišķo komponentu (ja sapnī redzam minetu). Karls Gustavs Jungs divas mūsu dvēseles svarīgākās daļas nosauca par "Anima" un "Animus". Ja starp tiem ir līdzsvars, cilvēks jūtas harmoniski, viņam ir vieglāk uzturēt sabalansētas attiecības ar ārpasauli. Tātad šajā ziņā šādi erotiskie sapņi ir lieliski: tie liecina par jūsu iekšējo viengabalainību, jūsu gatavību pieņemt sevi un vienoties ar sevi. Ja jūs vēl neesat izmēģinājis šīs prakses, šādi sapņi, īpaši tad, ja tie atkārtojas, var nozīmēt arī gatavību pārvarēt šķēršļus un rīkoties.

Sekss ar priekšnieku. Viņa vietā var būt arī kāda cita labi zināma, ietekmīga figūra, piemēram, politiskais līderis vai prezidents. Patiesībā šāds sapnis var nozīmēt nevis seksuālo vilkmi pret reālu personu, bet gan jūsu virzību uz spēku, jūsu vēlmi dzīvot gaišāk un pilnīgāk.