foto: Anthony Behar/Sipa USA/ Vida Press
Šie slavenie sportisti ir īstas stila superzvaigznes
Futboliste Megana Rapino.
Stila jaunumi
2021. gada 2. novembris, 05:10

Šie slavenie sportisti ir īstas stila superzvaigznes

Anita Sedliņa

Žurnāls "OK!"

Daudzi atlēti ir ne tikai savas sporta jomas spīdekļi, bet arī modes un stila superzvaigznes. Šajā spēlē uzvarētāji ir basketbolisti un amerikāņu futbola spēlētāji, taču ir arī pa kādam cita sporta veida pārstāvim.

Protams, ka Deivids

Precējies ar modes dizaineri, sadarbojas ar masu modes gigantu H&M, apmeklē kā futbola spēles, tā modes skates, bijušais futbolists Deivids Bekhems jau gadiem ilgi un nemainīgi ir viena no stilīgākajām sporta pasaules zvaigznēm. Iecienījis 20. un 30. gadu retro noskaņu perfektā un izsmalcinātā formā, un tas viss – relaksēti un bez pārspīlējuma.

foto: CAMERA PRESS/Robin Hume / Sporting Pictures / Vida Press
foto: Beretta/Sims/Shutterstock/ Vida Press
foto: Jackson Lee / SplashNews.com/ Vida Press

Deivids Bekhems un viņa dažādās frizūras un cepures

gallery icon
55

Viktorija un Deivids Bekhemi

gallery icon
20

Bezbailīgā

Supermoderna kā spēles laukumā, tā ikdienā, tenisiste Serēna Viljamsa apgalvo, ka viņas karjera ir balstīta uz diviem vaļiem – tenisu un modi: “Iznākot spēles laukumā, vēlos, lai mani pamana; gribu būt drosmīga un unikāla, pārkāpt noteikumus. Vēlos parādīt, ka esmu pašpārliecināta un bezbailīga!” Un sportistei ir vienalga, ko par viņas stila izvēlēm citi domā; Serēnas dzīve esot pārāk sarežģīta pati par sevi (meita, ģimene un karjera), lai uztrauktos par citiem.

foto: action press/ Vida Press
foto: CAMERA PRESS/ED/JL/AELTC / Vida Press

Tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa tenisa kortos un ārpus tiem

gallery icon
68

Mini Serēna - tenisa zvaigznes Serēnas Viljamsas stilīgā meita Aleksa Olimpija

gallery icon
6

Vintūras paspārnē

Amerikāņu futbola spēlētājs Odels Bekhems juniors tikai 28 gadu vecumā bauda privilēģijas, kas spēles veterāniem pat sapņos nerādās. Žurnāla Vogue galvenā redaktore Anna Vintūra viņam pavērusi durvis uz iespējām un vietām, kur netiek pat lielākās pasaules zvaigznes, – no Met Gala un Vogue Fashion Fund līdz tam, ka dizaineri stāv rindā, lai pucētu tieši Odelu. Tāds viņš ir – jauneklīgi dramatisks un dinamisks ar galveno atpazīstamības zīmi – izbalinātu matu ērkuli.

foto: Joseph Maiorana-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
foto: action press/ Vida Press
foto: action press/ Vida Press

Profesionāls hameleons

Basketbolists Rasels Vestbruks ir pašpasludināts modes karalis, kurš mīl pārsteigt. Viņa pieeja ir – kāpēc ne? Kā sporta arēnā, tā Parīzes modes nedēļas skatēs šim moto noder dizaineru izstrādājumi, vintāža un masu apģērbi. “Viena gada laikā mans stils mainās tā, ka pat man ir grūti to raksturot. Esmu izmantojis laiku izpētei un apguvis modes pasauli, pirms man izdevās tajā iekļūt. Man ir bijusi laime diskutēt ar Annu Vintūru un Andrē Leonu Talliju, un tagad man ir sava sadarbības līnija ar Barney’s un True Religion – un tas viss vēl basketbolista karjeras laikā.”

foto: Bill Streicher-USA TODAY Sports// Vida Press
foto: Shutterstock/ Vida Press
foto: @TheHapaBlonde / BACKGRID/ Vida Press

Basketbolista Rasela Vestbruka stils: viņam patīk pārsteigt

gallery icon
64

Neiederīgā dvēsele

Bijušais žurnāla Esquire modes stažieris un Amerikas Modes dizaineru padomes (CFDA) vēstnieks basketbolists Kellijs Ubre ir jaunā stila ikona, kas demonstrē nevis sportisku, bet gan grandžīgu, neformālu un, protams, jautru stilu.

To visu atspoguļo arī viņa 2019. gadā izveidotais zīmols Dope Soul: “Vidusskolā centos saprast, kas es esmu, kas man patīk un tā tālāk. Necentos sev ko liegt, bet domāju, kāpēc esmu tik jocīgs, kāpēc nelīdzinos pārējiem. Vecākam kļūstot, visums runāja ar mani, dzīve notika, un secināju, ka Dope Soul ir tas, kas es esmu, un ka es neesmu vienīgais šajā pasaulē, kurš neiederas pūlī.”

foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports/Sip/ Vida Press
foto: BlayzenPhotos / BACKGRID/All Ove/ Vida Press
foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press

Jaunā stila ikona - basketbolists Kellijs Ubre

gallery icon
29

Pārdrošais

Viņš tērpjas dzīvnieku apdrukās, rakstainos uzvalkos, un uz deguna teju vienmēr ir modernas brilles – amerikāņu futbola spēlētāja Trevisa Kelces pārdrošo stilu nevar nepamanīt. “Manuprāt, mode ir pašizteiksmes veids, un sportisti šajā jomā var tikt ierobežoti.” Tāpēc viņš izmanto katru iespēju pastilot, iedvesmai apmeklē Parīzes modes nedēļas skates un sapņo par savas modes līnijas izveidi.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
foto: action press/ Vida Press
foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Uztveres paņēmiens

Amerikāņu futbola spēlētāja Kamerona Ņūtona garderobes izvēles, gluži tāpat kā viņa Instagram attēlu paraksti (jālasa starp ķeburiem!), ir unikālas un negaidītas – saskaņoti komplekti mijas ar atpogātiem zīda krekliem un efektīgām galvassegām. “Mans tēvs un daudzi pieredzējuši vīrieši ir teikuši, ka veids, kā cilvēks ģērbjas atspoguļo to, kā viņš vēlas tikt uztverts. Tāpēc es vienmēr pārliecinos, ka sevi prezentēju tā, lai cilvēkus iedvesmotu.”

foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
foto: @TheHapaBlonde / BACKGRID/All Ov/ Vida Press

Mode kā sports

Pretēji kolēģiem amerikāņu futbola spēlētājs Džamals Lī Adams neizmanto stilista pakalpojumus, taču tik un tā ir stilīgākais no stilīgākajiem. “Man mode ir kā sports, kur vienmēr vēlos noteikt toni. Lai ko arī tu valkātu, tev jājūtas komfortabli. Tas mirklis, kad radi tendenci, uzvelkot līdz šim neredzētas, jaunas bikses vai Nike snīkerus, un esi pamanīts, man ir ļoti svarīgs,” viņš neslēpj. Sportists apzināti cenšas izskatīties unikāli, un viņa mērķis ir būt vislabāk ģērbtajam NFL spēlētājam.

foto: Duncan Williams/CSM/Shutterstock/ Vida Press
foto: @TheHapaBlonde / BACKGRID/All Ov/ Vida Press
foto: @TheHapaBlonde / BACKGRID/ Vida Press

Neparedzamais

Duetā ar sievu mūziķi Tejanu Teilori amerikāņu basketbolista Īmena Šumperta stils ir īpašs. “Vai tā ir spēle vai pasākums, man ir svarīgi, kā izskatos. Piemēram, vakar man mugurā bija balts krekls ar uzlocītām piedurknēm, un tas nozīmē, ka šodien tādu kreklu nevilkšu. Katrai dienai ir jābūt citādākai. Pat ja cilvēki uzskata, ka izskatos kā multfilmas varonis, man ir vienalga, jo es nevēlos būt paredzams,” paskaidro sportists.

foto: Sam Sharpe-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
foto: ddp/ INSTAR / Vida Press
foto: ddp/ INSTAR / Vida Press

Tā ir kaisle

UFC cīkstonis Konors Makgregors ir paudis, ka vēlas izskatīties lieliski kā cīņā, tā dzimtās Īrijas ielās. Viņš ir ne tikai bezbailīgs cīkstonis, bet arī bezbailīga stila zvaigzne, kas dievina augumam labi piegulošus zīmolu Gucci, Dolce & Gabbana un Louis Vuitton uzvalkus: “Izbaudu valkāt labas drēbes. Savās stila izvēlēs esmu tikpat kaislīgs kā cīņā.”

foto: Tom Hogan/INPHO/Shutterstock/ Vida Press
foto: BACKGRID/ Vida Press
foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press

MMA zvaigzne Konors Makgregors Instagramā

MMA zvaigzne Konors Makgregors Instagramā.

gallery icon
26

Radošas pašizpausmes jautājums

Futboliste Ešlina Harisa iecienījusi androgīnu stilu. Viņa miksē dizaineru ražojumus ar vintāžu, labprāt izvēlas jautrus aksesuārus un nesmādē sportiskas lietas. “Man stils ir pašizpausme, un, cik vien sevi atceros, vienmēr esmu centusies būt atšķirīga. Tas, ko valkāju un kā izskatos, ir veids, kā izpausties radoši. Modē skaistākais ir tas, ka tai neeksistē ierobežojumi.”

foto: Stacy White / Sports Press Photo/ Vida Press
foto: ZP/Express Syndication / Vida Press
foto: Photo Image Press/Splash News/ Vida Press

Futboliste Ešlina Harisa izvēlas androgīnu stilu

gallery icon
41

Komandas fešionista

Basketbolists Seržs Ibaka ir regulārs Parīzes modes nedēļas viesis un ielu modes zvaigzne, kura iedvesmas avots esot paša tēvs un Kongo kultūras krāsainie uzvalki. “Uzvalki un krāsas – tas ir mans. Biedri mani ir iesaukuši par komandas modes puiku. Lai gan viņiem patīk mans tēls, savu stila izpratni nekad necenšos uzspiest citiem.”

foto: Robert Hanashiro-USA TODAY Sport/ Vida Press
foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Spor/ Vida Press
foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Botu karalis

Basketbolistam Entonijam Leonam jeb P. Dž. Takeram patīk drosmīgas krāsas un raksti, un viņa stila veiksme ir eksperimenti – savienot nesavienojamo. “Mode ir jautrība. Tā ir joma ārpus basketbola, kur varu parādīt savu māksliniecisko pusi un to, ko man patīk darīt.” Viena tāda aizraušanās ir botu kolekcionēšana. Takers pamatoti tiek uzskatīts par “NBA apavu karali” – vienas sezonas laikā sportistu laukumā var redzēt vairāk nekā 80 dažādos kurpju pāros.

foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
foto: @TheHapaBlonde / BACKGRID/ Vida Press
foto: @TheHapaBlonde / BACKGRID/ Vida Press
foto: @TheHapaBlonde / BACKGRID/ Vida Press

Praktiskums

Bijusī tenisiste Marija Šarapova sportu mīl tikpat ļoti kā modi un ne tikai rada sporta apģērba līniju sadarbībā ar Cole Haan, bet arī savā garderobē apvieno sportiskus elementus ar minimālismu un elegantu estētiku. “Tīras, vienkāršas līnijas un izsmalcināts, spēcīgs tēls ir tas, kam dodu priekšroku. Man patīk investēt garderobes bāzes lietās – labās džinsa biksēs un kostīmos.” Un, tā kā viņas dzīves lielākā daļa ir pagājusi uz koferiem, šīm bāzes lietām (no zīmoliem Chloe, Isabel Marant, Rick Owens, Alexander Wang un Helmut Lang) jābūt savā starpā labi kombinējamām un universālām.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
foto: ZP/Express Syndication / Vida Press
foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida Press
foto: SGP/Sipa USA/ Vida Press

Tenisa zvaigznes Marijas Šarapovas dzīve 2020. gada fotogrāfijās - no sarkanā paklāja līdz "Instagram" mirkļiem

gallery icon
120

Marijas Šarapovas stils: tā sporta zvaigzne izskatās ārpus tenisa kortiem

gallery icon
50

Izgudrot sevi

Tenisisti Venusu Viljamsu iedvesmo ceļojumi, un tajos gūtos iespaidus viņa cenšas pārnest uz personisko stilu un savu modes zīmolu EleVen. Viņa neseko tendencēm, jo priekšroku dod apģērbam, kurā jūtas labi.

“Es nepārtraukti mainos un attīstos, un ik pa pāris gadiem izgudroju sevi no jauna. Pēdējā stila pārveide bija 2016. gada nogalē, kad apdruku vietā sāku izvēlēties viendabīgas krāsas. Tagad daru kaut ko līdzīgu, bet supersportiskā veidā. Vēlos, lai viss ir valkājams ar tenisa apaviem vai foršiem zābakiem. Vēl man patīk eksperimentēt ar matiem.”

foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
foto: CAMERA PRESS/ED/JL/AELTC / Vida Press
foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Tenisiste Venusa Viljamsa savu stilu ik pa laikam izgudro no jauna

gallery icon
38

Universālo uzvalku karalis

Amerikāņu futbola aizsargs Malkolms Dženkinss uzskata, ka stila izvēle ir personības turpinājums, un šo moto īsteno savā uzvalku veikalā Damari Savile. “Man vienmēr ir paticis pucēties, bet, kad uz NFL draftu uzvilku pirmo uzvalku, mana dzīve mainījās, un es sāku meklēt veidus, kā izcelties. Uzvalku nevelku visur, kur eju, esmu daudzpusīgs, un tāpat kā sportā man patīk universālas lietas – tas, ka uzvalkus un citas drēbes var valkāt dažādi.”

foto: Chris Szagola/CSM/Shutterstock/ Vida Press
foto: ddp/ INSTAR / Vida Press
foto: action press/ Vida Press

Mode nav tikai apģērbs

Arī britu sprintere Dina Ešere-Smita ar modi ir uz “tu” – viņa pat ir atklājusi Off-White modes skati Parīzē. Dina izbauda ik mirkli un vēlas, lai mode un stils sniedz prieku. Lai gan viņas sarkanā paklāja tērpi atšķiras no ikdienas garderobes, tie tik un tā daudz stāsta par talantīgās sportistes personību: “Vai tie ir zīmoli, ko izvēlies valkāt, vai tas, kā tu tos valkā, mode runā par tavām vērtībām, ētiku un identitāti.”

foto: Chris Cooper/Action Plus/Shutterstock/ Vida Press
foto: action press/ Vida Press
foto: ddp/Capital Pictures / Vida Press

Emocionālā garderobe

Futboliste Megana Rapino ir pamanāma kā spēlē, tā ikdienā, kur palīdz arī viņas personīgais, relaksētais un vienmēr sportiskiem elementiem caurstrāvotais stils. “Ģērbjos, emociju vadīta. Kā es jūtos? Ko vēlos pateikt par sevi? Tā ir saruna ar pasauli bez valodas,” paziņojusi sportiste, kura par savām stila ikonām dēvē aktrisi Tildu Svintoni un basketbolistu Lebronu Džeimsu, bet modes nams Loewe viņu pašu par tādu atzina un 2020. gadā noalgoja kā modeli savai reklāmas kampaņai. 

foto: Katelin Severino/SPP/Shutterstock/ Vida Press
foto: Ron Adar / SplashNews.com/ Vida Press
foto: ZP/Express Syndication / Vida Press

Sieviešu futbola zvaigzne Megana Rapino un viņas spilgtais stils

gallery icon
88