foto: Publicitātes
Visu pasaulē veido ķīmiskās vielas. Tostarp "tīro" skaistumu
Skaistums
2021. gada 28. oktobris, 05:55

Visu pasaulē veido ķīmiskās vielas. Tostarp "tīro" skaistumu

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Atomi veido saites, kas rada molekulas, kuras veido matēriju, kas izveido visu mums apkārt. Var teikt, ka daba ir sākotnējais ķīmiķis un ķīmija ir valoda, ar kuras palīdzību cilvēki līdz atomu līmenim pauž savus secinājumus par apkārtējās pasaules darbību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ķīmija un ķīmiskās vielas nav nekāds jaunums

Arī mēs esam ķīmisku vielu kopums, tas ko, ēdam ir ķīmisku vielu kopums, un arī tas, ko izmantojam skaistumkopšanā, ir ķīmisku vielu kopums.

Ķīmijas valodā ķīmiskā viela ir jebkura viela ar noteiktu sastāvu. Saziņā izmantojam periodisko tabulu ‒ ķīmijas personīgo alfabētu ‒, lai radītu ķīmiskās formulas. Piemēram, vienkāršā kombinācijā starp vienu skābekļa (O) atomu un diviem ūdeņraža (H) atomiem rodas H2O ‒ ūdens ķīmiskā formula. Šajā kontekstā ūdens ir ķīmiska viela. Ja nerunājam ķīmijas valodā, ūdens joprojām ir ūdens. Ar tādu pašu molekulāro struktūru un tādu pašu funkciju, kāda tam ir bijusi vienmēr.

Arī cilvēkus pilnībā veido ķīmiskās vielas, tāpat kā visu pārējo mums apkārt, ‒ sākot ar to, ko saskatām, līdz neredzamām lietām. No ēdieniem, ko sagaršojam, līdz ziediem, ko smaržojam. No cietām vielām, ko sataustām, līdz gāzēm, ko nejūtam. Visu veido ķīmiskās vielas.

Bet kāpēc vielas definēšana pēc tās ķīmiskā sastāva padara to par “netīru” vai sejas, ķermeņa ādai kaitīgu un pat bīstamu, salīdzinot ar tās parasto nosaukumu? Kādēļ etiķis un dzeramā soda ir nepieciešamība mājās, bet etiķskābe un nātrija bikarbonāts izklausās pēc bīstamas vielas? Tāpat kā daži baidās no tumsas, vairums baidās no nezināmā.

Kaut viss ap mums var radīt dzīvībai bīstamus draudus, saprotam, ka patieso risku rada apstākļi, kādos saskaramies ar šiem apdraudējumiem.

Ar risku pamatotā pieeja apvienojumā ar stingriem noteikumiem visā pasaulē ir vienmēr ļāvusi praktiski visiem pašreizējiem skaistumkopšanas zīmoliem nodrošināt jūsu drošību.

Zinātne ir smagi strādājusi, lai nopelnītu jūsu uzticību

Kā norāda zīmols The Ordinary, kas savu popularitāti ieguvis atklātības un caurspīdības dēļ: “Uzskatām, ka zinātnes skaistums ir tās zinātkārais raksturs, ‒ tā nekad nebeidz apšaubīt. Apšaubām mūsu sastāvdaļu drošumu ar tādu pašu enerģiju, ar kādu pētām to iedarbību. Abos gadījumos pierādījumus gūstam no zinātniekiem. Nepaļaujamies uz vienu avotu vai neprecīziem spiediena un baiļu radītiem apgalvojumiem.” The Ordinary.

Šobrīd arvien vairāk zīmolu cenšas izcelt to aktīvās sastāvdaļas vai vielas, ko kosmētiskais produkts satur vai NEsatur, vai tev neliekas, ka dažkārt veikalā jūties kā ķīmijas eksāmenā?

Turpini lasīt un uzzināsi vairāk par populārākajām un bīstamākajām skaistumkopšanas sastāvdaļām.

Būsim gudrākas, lasīsim un iepazīsimies ar vielām, lai savu sejas kopšanas rutīnu padarītu “tīru”, veselīgu un ērtu!

Vairāk par šo tendenci vairāk lasi Douglas bloga rakstā ŠEIT

Iepazīsties ar The Ordinary un REVOX zīmoliem šeit - Tikai svarīgākās sastāvdaļas & draudzīgi budžetam. Ādas kopšanas rutīna ar REVOX un THE ORDINARY | Douglas.lv

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv