foto: Shutterstock
Pret dubultzodu: vienkāršas, bet iedarbīgas metodes
Dubultzoda uzvaras gājiens  – ja tev patīk pusguļus pozā lasīt vai izmantot ierīces.
Skaistums
2021. gada 20. oktobris, 05:36

Pret dubultzodu: vienkāršas, bet iedarbīgas metodes

"100 Labi Padomi"

Maldīgs ir uzskats, ka dubultzoda iemesls ir tikai liekais svars. Tas var būt saistīts ar ģenētiku, straujām svara izmaiņām, novecošanos, kad samazinās ādas stingrība, kā arī ar vairogdziedzera problēmām. Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Vēl jāpiemin ķermeņa anatomiskā uzbūve – cilvēkiem ar īsu kaklu ātrāk parādās dubultzods. Pat nepareizs sakodiens, kad ir pārāk saspringti košļāšanas muskuļi, var veicināt dubultzoda izveidošanos.

Dari tā!

● Lai mazinātu dubultzodu, sāc ar ikdienas ieradumu maiņu. Nesēdi un nestaigā sakumpusi, iztaisno mugurkaulu. Tas radīs pārliecināta un veiksmīga cilvēka iespaidu, kā arī mazinās dubultzodu.

● Ikdienā veic vingrinājumus, kas stiprina trapeci un plecus, jo tieši šīs zonas ir atbildīgas par dubultzoda rašanos. Pacel galvu un skaties uz priekšu, nevis uz apaviem. Ieradums saliekties un turēt galvu uz leju noved pie dubultzoda veidošanās, jo pavājinās kakla priekšējie muskuļi. Dubultzoda uzvaras gājiens  – ja tev patīk pusguļus pozā lasīt vai izmantot ierīces.

● Samitrini frotē dvielīti sālsūdenī (izvēlies jūras sāli), savij to kā virvi un, turot abās rokās, spēcīgi pliķē zodu. No rītiem seju, zodu un kaklu paglaudi ar ledus gabaliņiem. Tas uzlabos asinsriti, padarīs stingrāku ādu un uzlabos limfātisko atteci, kas arī var būt dubultzoda rašanās cēlonis.

● Pēc sejas krēma uzklāšanas ar pirkstu galiem spēcīgi pliķē zodu no centra uz ausīm. Vismaz reizi dienā ar pirkstu galiem saknaibi nodevīgo dubultzodu. Iztaisnojies, pacel galvu pret griestiem un nosūti tiem buču.

● Ar zīmuli, ko turi sakostu starp zobiem, gaisā uzraksti savu vārdu.