2021. gada 23. maijs, 12:27

Šo pamanīja tikai vērīgākie: "Eirovīzijas" vadītājas transsievietes kleita bijusi ar īpašu vēstījumu

Jauns.lv

Nīderlandes YouTube zvaigzne, īstajā vārdā Nikija de Jagere, ir viena no četriem šī gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa Roterdamā vadītājiem. Atklājies, ka viņas satriecošajā tērpā, kurā ģērbusies Nikija vadīja konkursa otro pusfinālu "Ahoy" arēnā, bija iekodēts īpašs vēstījums, kuru pamanīja vien vērīgākie skatītāji.

foto: EPA/Scanpix
Nikija de Jagere (no labās) kopā ar citiem vadītājiem "Eirovīzijas 2021" otrajā pusfinālā.

Uzposusies mirdzošā kleitā, kura rotāta ar ziliem, baltiem un rozā kristāliņiem, 27 gadus vecā Nikija izskatījās patiešām iespaidīgi. Izrādās, šī vakarkleita bijusi īpašas ziņas vēstnese, jo tērpā izmantotās krāsas veido transpersonu karogu. Jau pirms lielā notikuma Nikija dalījusies ar attēliem, kuros viņa redzama, ģērbusies krāšņā "Maison The Faux" kleitā.

foto: EPA/Scanpix
Nikijas de Jageres īpašā kleita otrajā pusfinālā.

Tērpam ir caurspīdīgas piedurknes, un tas bagātīgi rotāts ar mirdzošajiem rozā, ziliem un baltiem kristāliem. Sociālajos tīklos raidījuma vadītāja rakstīja: “Rīt, Eirovīzijas otrajā pusfinālā, man būs liels gods vilkt kleitu, kurā dominē transpersonu karoga krāsas. "Maison The Faux", paldies par šo sapni!”

Fani savos ierakstos nav slēpuši prieku par šo kleitu, nosaucot Nikiju par “spēcīgu” un “karalieni”, kā arī slavēja viņu par transpersonu karoga krāsu iekļaušanu apģērbā, raksta metro.co.uk.

To, ka ir transpersona, Nikija atklāja 2020. gada janvārī. Iepriekš viņa tikusi šantažēta, tāpēc nolēmusi "ņemt kontroli savās rokās". YouTube video saviem gandrīz 14 miljoniem sekotāju grima speciāliste Nikija de Jagare teica: “Es nespēju noticēt, ka šodien jums to visu saku, bet ir ārkārtīgi labi to beidzot atklāt publiski. Jau kad biju jaunāka, sapratu, ka esmu piedzimusi ne savā ķermenī. Tas nozīmē, ka esmu transpersona. (..) Ar šo vēstījumu es cenšos iedvesmot mazās Nikijas visā pasaulē, kuras jūtas nedrošas, nesaprastas un nespēj atrast savu vietu pasaulē." 

foto: EPA/Scanpix
Nikija de Jagere (no labās) un citi vadītāji "Eirovīzijas 2021" finālā.

“Es ceru, ka mans lēmums runāt par šo atklāti iedvesmos arī citus rīkoties tāpat: dzīvot tā, kā jūs patiešām vēlaties, kā jūs to esat pelnījuši. Pasaulei mēs esam vajadzīgi. Mums jāpieņem viens otrs. Bet galvenokārt mums ir jādzird un jāsaprot viens otram,” rezumēja YouTube zvaigzne.

"Eirovīzijas 2021" vadītājas transsievietes Nikijas de Jageres tērpi - abos pusfinālos un finālā

gallery icon
11

Transpersonu karogs jau ir parādījies šī gada Eirovīzijā - otrdien tas bija redzams fonā Austrālijas izpildītājai Montaigne, kura pusfinālu vērojot attālināti. Šis karogs, tāpat kā varavīksnes LGBTQ+ karogs, bieži parādās izpildītāju green room, tas bija arī rokās līdzjutējiem, kuri vēroja konkursa finālu.

Pirmā transpersona Eirovīzijas vēsturē, kura neslēpa savu identitāti, bija Dana International, kas pārstāvēja Izraēlu un 1998. gadā kļuva par Eirovīzijas uzvarētāju, uzstājoties ar dziesmu "Diva".

Nikija de Jagere šogad bija viena no četriem Eirovīzijas vadītājiem - viņa konkursu vadīja kopā ar Šantalu Janzenu, Janu Smitu un Edsiliju Rombliju.

"Eirovīzijas 2021" uzvarētāji Itālijas grupa "Maneskin" preses konferencē laistās ar šampanieti

gallery icon
11

Samanta Tīna uz tirkīzzilā paklāja Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanā

Roterdamā oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa “Supernova 2020” ...

gallery icon
11

"Eirovīzijas 2021" fināls: visi tā dalībnieki

gallery icon
87