Dzīvesstils
2021. gada 9. aprīlis, 05:08

Ilze Ķuzule-Skrastiņa: “Vadzis ir pilns”

Žurnāls "OK!"

Jau vairāk nekā gadu teātri ir slēgti un joprojām nav zināms, kad aktieri atkal kāps uz skatuves un zālē uz izrādēm pulcēsies skatītāji. Aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa sarunā ar žurnālu OK! neslēpj, ka vadzis ir pilns.

“Pirms gada, kad teātri uz nenoteiktu laiku slēdza un mūs sūtīja prom, vienojāmies uztvert to kā atvaļinājumu, jo, kas zina, varbūt vasarā būs jāstrādā kā vēl nekad. Savā ziņā tas realizējās, un līdz šim jutos labi. Protams, bija iekšējs satraukums, neziņa, bet tā nebija nospiedoša sajūta. Taču nesen tas mainījās. Man ļoti patīk vientulība. Patīk, ka nekur nav jāiet, neviens nav jāsatiek, ne ar vienu nav jārunā; var lasīt un skatīties filmas, taču nupat vieglums ir pazudis. Vairs nav sajūtas – ak dievs, ir brīvs laiks, ko ar to visu lai dara! Vadzis pilns,” saka aktrise.

Mājsēdes laikā, tāpat kā daudzi vecāki, arī Ilze kļuva par mājskolotāju un pavāri... “Man ir daudz profesiju,” viņa smejoties saka un atzīst – labi, ka atvases mācās vienā klasē.

“Ar dažādām klasēm būtu sarežģītāk, apbrīnoju vecākus, kuriem tā ir. Par saviem bērniem nevaru sūdzēties, viņi dara, ko spēj. Vairāk jāpalīdz ar motivāciju, jāuzmundrina. Man ļoti sāp sirds par bērniem, viņi vīst kā puķītes, ar katru mēnesi vairāk. Viss, ko viņi redz, ir dators un vecāki, bet šajā vecumā daudz svarīgāka ir socializēšanās, draudzība, spēja komunicēt, prasme noformulēt domu, skaidri izteikties – klātienē, nevis ekrānā. Jāprot tikt galā ar situācijām, ko dzīve katru dienu piespēlē skolā, tas māca, veido pieredzi. Nu ļoti žēl...”

Intervijā Ilze Ķuzule-Skrastiņa stāsta arī par laulību ar Artūru Skrastiņu, noslēpumiem, morāles labirintiem, saprašanu un aizbēgšanu.

Vēl žurnālā:

* Ciemojamies pie komponista Kārļa Lāča un Vinetas Vilisteres-Lāces. Lasi brīnišķīgu sarunu par attiecībām un mākslu, kurā dzirkstī humors un atziņas par kopā piedzīvoto. Dzīve nav rāma kā Lielupe. Kārlis mēdzot būt raupjš, Vineta – satraukusies. Taču iekšēji viņi ir ļoti smaidīgi. Saule, kas ir pašos, ražo humoru un mieru, to var just viņu mājā – starp upi un šoseju.

* Vērtīga saruna ar Georgu Rubeni. “Tēvs man iemācīja galveno – ka ģimene dzīvē ir svarīgākais. Tāpēc bija īpaši sāpīgi, ka tieši šajā jomā absolūti izgāzos...” atzīst Georgs. Viņa ceļš ir bijis meklējumu pilns. Viņa miers, ļoti lielā uzticēšanās un neviltotas atklātības pakāpe ir tik svētīgi atbruņojoša un vērtīga. Georgs ir Jura Rubeņa dēls. Un to nevar nepamanīt.

* Dana ar kasti. Pēc tikšanās ar Danu Gulbi jūsu dzīve nekad vairs nebūs tāda, kāda bija. Vismaz tajā dzīves sadaļā, kas attiecas uz kārtību un mājas kārtošanu. Un tā ir liela, laiku un nervus paģēroša dzīves daļa. Tas arī ir iemesls, kāpēc jums šī intervija jāizlasa.

* Ko tev var iemācīt seksa koučs? Kādu dienu Ieva Sīmane izlēma pamest darbu birojā un kļūt par seksa treneri. Labi, tas nenotika vienā dienā, toties viņa uzrakstīja erotisko romānu Baudu spēles, kas ir pilns kailuma, meklējumu un pārdomu. Cilvēka seksualitāte ir vienlaikus sarežģīta un dabiska.

* Impulsīvs, ārišķīgs, sprādzienbīstams... Lai ko arī teiktu vai domātu par Kanji Vestu, pārliecības par sevi šim vīrietim netrūkst. Vēriens, ar kādu viņš rada mūziku, darbojas modes biznesā un pat uzdrīkstas kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās, ir neapturams.

* Dārgakmeņu varā. Leģendāras rotas un to slavenās īpašnieces.

* Uz grēksūdzi pie Opras Vinfrijas. Skandalozas TV dīvas intervijas, kas lika pasaulei runāt.

* Uzlecošais talants psihoterapijā – Sabīne Bērziņa. “Tā ir milzīga dāvana sev – sakārtot savu iekšējo pasauli,” viņa saka.

* Atziņās par pandēmijas laiku dalās vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja un trīs bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa.

* Lietotās modes lietošanas instrukcija. Personības, kas mūs iedvesmo, un vietnes, kur meklēt labākos ķērienus.

* Stila idejas. Modernās smilškrāsas un baltā kombinācijas apģērbā.

* Galvenais akcents interjerā – ziedi. Iesaka vides dekoratore Baiba Prindule-Rence.

* Kristīnes Krūzes-Hermanes viltotais hačapuri, pupiņu-tunča kārtojums un tTiramisu.

* Sievišķība un uzdrīkstēšanas – 2021. gada tendences matu modē.

* Filmas, kas jāredz aprīlī, iesaka kinokritiķe Dārta Ceriņa, par mūziku un izpildītājiem, ko vērts iepazīt, stāsta mūziķis Chris Noah, podkāstu pasaulē palīdz orientēties influencere Rūta Dvinska, saistošu literatūru iesaka radio balss Kaspars Breidaks.