Dzīvesstils
2020. gada 28. jūlijs, 05:01

No vēža mirusi 39 gadus veca sportiste pēc nāves publicē aizkustinošu vēstījumu

Jauns.lv

39 gadus vecā Džemma Sisone atvadījās no draugiem dažas stundas pēc nāves, publicējot ierakstu Facebook. Viņa izteica cerību, ka citi vēža skartie neaizmirsīs par nepieciešamajām pārbaudēm, pat ja slimību jau ir uzvarējuši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Džemmas vārdiem, slimībai bija iestājusies remisija. Taču izrādījās, ka ārsti valsts klīnikā vairākos momentuzņēmumos nav redzējuši audzējus, kuri palielinās. Tomēr mēnesi pēc pēdējās "tīrās" fotogrāfijas Džemma, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā, devās pie speciālistiem uz privātklīniku - un metastāzes viņai atrada kaklā, mugurā, aknās un vēderā. 

Nepamanītais vēzis bija iznīcinājis divus skriemeļus, un mediķi atzina, ka viņas stāvoklī operācija nav iespējama. Džemma bija sportiste, viņa nodarbojās ar bodibildingu. Veselība pasliktinājās, un viņa apprecējās ar savu partneri un treneri Rikiju Mūru slimnīcas palātā, kur pavadīja pēdējās nedēļas.

"Ja jūs šo lasāt, tas nozīmē, ka esmu mirusi - pēc vairāku nedēļu cīņas. Ļoti skumji atstāt mīļos cilvēkus, bet es priecājos, ka slimība mani vairs nemoka. Es ceru, ka mana vēža vēsture un zināšanas par pārbaužu nepieciešamību saistībā ar metastāzēm palīdzēs vismaz vienam cilvēkam," - viņa vēstīja savā pēdējā lidz asarām aizkustinošajā ierakstā. Džemma nomira uz sava vīra rokām četras dienas pēc tam, kad viņi bija nosvinējuši divus mēnešus kopš kāzām.

“Esmu neticami pateicīga Rikam, kurš visu šo laiku bija man blakus un dāvāja savu lielo mīlestību un atbalstu šajā briesmīgajā laikā. Es vēlos, lai mani tuvinieki zinātu, ka visas sāpes un visas ciešanas ir zudušas un es esmu devusies mūža mierā," atvadās no mīļajiem raksta Džemma, apsolot tikties ar viņiem "otrā pusē".

Riks un Džemma bija kopā 16 gadus, kopā viņi apbraukāja pasauli, piedaloties bodibildinga sacensībās. Džemmas vēzis tika atklāts 2018. gada aprīlī. 2019. gada augustā Džemmu operēja un 2019. gada beigās slimība šķita uzvarēta, līdz diemžēl atgriezās ar traģiskām sekām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās