Skaistums
2020. gada 12. jūlijs, 16:44

Apnikušas izplūkātās uzacis? Kosmētiķe iesaka, kā tās ataudzēt

Jauns.lv

Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Ja ilgākā laika periodā regulāri esi izplūkājusi uzacis, tad, protams, nedēļas laikā tās atjaunot neizdosies, bet, pieliekot pūles un pacietību, vari sagaidīt vēlamo rezultātu. Lūk, kā vari stimulēt uzacu matiņu augšanu.

foto: Shutterstock

Dari tā

■ Katru dienu ķemmē uzacis ar tīru skropstu tušas birstīti; šādi arī sakārtosi uzacu matiņus.

■ Uzacu zonai lieto sejas skrubi 2–3 reizes nedēļā.

■ Katru dienu izmanto speciāli skropstām un uzacīm paredzēto serumu ar B vitamīnu un peptīdiem. Uzklāj to ne tikai uz matiņiem, bet arī uz ādas un iemasē uzacu zonā (līdz divām minūtēm).

■ Nereti matiņu izkrišana ir saistīta ar nepareizu uzturu, diētām. Uzturā ir jāiekļauj B5, C un E vitamīns (avokado, olīvas, brokoļi), labās taukskābes (satur avokado, rieksti, zivis, arī Briseles kāposti, spināti), A vitamīns (atrodas burkānos, kāpostos, spinātos).

■ Pirms gulētiešanas mitrini un pabaro uzacu zonas ādu. Vari izmantot rīcineļļu, diždadža eļļu vai olīveļļu. Īpaši efektīva ir rīcineļļa – tā ir bagātīga ar olbaltumvielām, taukskābēm, antioksidantiem un vitamīniem, tāpēc intensīvi baro matu folikulus. Rīcineļļu izmanto katru dienu: uzklāj uz matiņu saknēm pirms miega. No rīta notīri ar kosmētikas noņemšanas līdzekli (tas ir obligāts pasākums, lai neiegūtu pretēju rezultātu!) un noskalo ar ūdeni.

■ Matiņu augšanu stimulē arī sīpola sula. Tā satur sēru, selēnu, minerālvielas, B un C vitamīnus – tie visi veicina matu augšanu un stiprina matu folikulu. Tā kā sīpoliem ir raksturīga smaka, to neitralizē, izmantojot citrona sulu. Lieto šādi: sablendē sīpolu un iegūto masu ar vates plāksnīti uzklāj uz matiņiem. Noturi 20 minūtes. Atlikumu noņem ar citrona sulā samērcētu vates plāksnīti.

Ņem vērā!

● Liela nozīme ir ģenētikai – daba mums ir devusi ne tikai uzacu formu, bet arī matiņu folikulu skaitu, ko diemžēl nav iespējams mainīt. Ja uzacis no dabas ir smalkas, dabīgā veidā izaudzēt tās biezas nesanāks.