foto: Twitter / Tony Hudgell @bearsjourney
Puisēns, kuram amputētas abas kājas, savāc labdarībai iespaidīgu summu, staigājot ar protēzēm
Tonijs Hadžels uzzina, ka ziedojumos savācis vairāk nekā miljonu.
Bērni
2020. gada 30. jūnijs, 05:44

Puisēns, kuram amputētas abas kājas, savāc labdarībai iespaidīgu summu, staigājot ar protēzēm

Jauns.lv

Iedvesmojoties no kara veterāna Toma Mūra (100), kurš, staigājot pa savu dārzu, Lielbritānijas veselības aprūpei ziedojumu veidā savāca vairāk nekā 33 miljonus eiro, piecus gadus vecais Tonijs Hadžels arī sācis vākt ziedojumus, staigājot ar kājas protēzēm, ziņo BBC.

Puisēns, kuram amputētas abas kājas, bija nolēmis ar protēzēm nostaigāt 10 kilometrus, cerot savākt 500 mārciņas jeb 545 eiro Evelīnas Londonas bērnu slimnīcai, kur viņam tika izglābta dzīvība.

Tonijs 10 kilometrus bija nolēmis nostaigāt līdz jūnija beigām, bet distanci jau ir pieveicis. Staigāšanu puisēns turpina, jo ziedojumu vākšanu paredzēts noslēgt šodien, 30. jūnijā. 

Patlaban savākto ziedojumu apmērs neiedomājami pārsniedz gaidas, jo ziedojumu apmērs jau ir vairāk nekā miljons eiro.

Ģimene, kura adoptējusi mazo puisēnu, atzīst, ka ir ļoti lepni par paveikto. “Ziedojumu summa pārsniedz visas sākotnējās cerības. Tāpat Tonijam ir uzlabojusies staigāšana ar protēzēm,” norādījis Marks Hadžels, kurš adoptējis bērnu.

Tonijam amputētas abas kājas bioloģisko vecāku rīcības dēļ. 41 dienas vecumā zīdainis tika nogādāts slimnīcā ar dažādiem smagiem miesas bojājumiem un lūzumiem.