Dzīvesstils
2020. gada 26. jūnijs, 05:19

Adeles jaunais izskats un diēta: svara zaudēšanas aizkulises

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Daudziem mūziķes Adeles 2020. gada pirmais Instagram attēls bija šoks. Allaž skaistā, izmēros lielā sieviete bildē izskatījās svešāda un kalsna. Lai gan šobrīd mūziķe vēl nav komentējusi sava dzīvesstila pārmaiņas, viņas treneris, uztura speciālisti un pašas senākas intervijas ļauj ielūkoties svara zaudēšanas aizkulisēs.

Pārsteigums

Savā pirmajā 2020. gada Instagram ierakstā mūziķe atzīmēja 32. dzimšanas dienu un pateicās cilvēkiem par centieniem apkarot koronavīrusa pandēmiju: „Paldies par mīlestību dzimšanas dienā. Ceru, ka šajos trakajos laikos visi esat droši un prātīgi. Vēlos pateikties cilvēkiem, kuri, riskējot ar savu dzīvību, mūs aizsargā! Jūs esat eņģeļi!” Lai gan Adele vienmēr ir izskatījusies lieliski, viņas augums bija manāmi citāds.

foto: BACKGRID/ Vida Press

Neklausīties nicinātājos

Kad 2017. gadā interneta skauģi salīdzināja Adeles Grammy balvu pasniegšanas ceremonijas kleitu ar animācijas filmas Šreks Princeses Fionas izskatu, mūziķe aizstāvējās un atcirta:

„Visi teica, ka es izskatos pēc Fionas. Pie velna, man vienalga! Tā bija Givenchy augstās modes kleita, un skauģi var teikt, ko vien vēlas! Acīm redzami esmu liela sieviete, un man ļoti patīk ēdiens, bet es sportoju divas reizes dienā, lai tikai varētu uzvilkt šo piegulošo Givenchy kleitu.”

foto: ddp images / AFF / Vida Press
Adele 2016. gadā.

Emocionālais fons – salauzta sirds

Pirmās pazīmes, ka Adeles izskats ir mainījies, bija redzamas mūziķes Instagram kontā pērnā gada oktobrī, pāris mēnešu pēc šķiršanās no bērna Andželo Adkinsa tēva Saimona Konecki. „Es mēdzu raudāt, bet tagad svīstu,” izteikusies Adele, tādējādi norādot, ka ir sākusi sportot vēl aktīvāk.

foto: ddp/Instagram via STELLA Pictures / Vida Press

Intensīvi treniņi

Kaut arī sports viņai nekad nav paticis (un to pierāda mūziķes ironiskie Instagram attēli), lai būtu formā un spētu izturēt koncertturneju slodzi, dziedātāja trenējas trīs reizes nedēļā. Tās ir 60 minūšu sesijas ar kardio, daudzpusīgiem Cross training uzdevumiem un pilatēm: „Cenšos trenēt izturību, tāpēc nedaudz zaudēju lieko svaru. Un tagad ietilpstu parastās, veikalos nopērkamās drēbēs.”

foto: ddp socialmediaservice / Vida Press

Cilvēcīgi

Adele esot mērķtiecīga, bet bez entuziasma: „Treniņos es lielākoties kunkstu. Neesmu no tiem, kas palēkdamies skrien uz sporta zāli. Man tā nepatīk, man patīk svarcelšana, bet, to darot, man netīk skatīties spogulī.”

foto: Vida Press, Instagram

Uzturs

Adele ēdot pēc tā sauktās SirtFood diētas principiem ar fokusu uz dažādiem, uzturvielām bagātiem „brīnumēdieniem” – kakao, keilu, zemenēm un kafiju. Diētas filozofija ir, ka šie produkti aktivizē sirtuīnu – augos atrodamo proteīnu, kas aizsargā šūnas pret iekaisumiem, aktivizē vielmaiņu un palēlina novecošanās procesus, samazina apetīti un ļauj regulēt to, kā ķermenis apstrādā taukus un cukuru. Īpatnējā diētas formula, kas sākumā ļauj uzņemt tikai 1000 kaloriju, tomēr neizslēdz kalorijām bagāto sarkanvīnu un sieru.

foto: BACKGRID/ Vida Press

Mīlēt sevi

Neraugoties uz spekulācijām, ka ievērojamais svara zudums ir laulības šķiršanas dēļ, patiesībā iemesls esot tikai pašas laime un veselība: „Pēdējos pāris gados esmu dramatiski mainījusies, un tas ir labi. 31. gads būs gads, ko tērēšu tikai sev. Esi laipns pret sevi, mēs esam tikai cilvēki, noliec nost telefonu un pie katras iespējas smejies no visas sirds. Tas nozīmē PATIEŠĀM sevi mīlēt, un esmu sapratusi, ka tas ir vairāk nekā pietiekami.”

foto: Vida Press, Instagram