foto: no žurnāla "OK!" arhīva
"Neviena ēdienreize nav pilnīga bez deserta!" Pavārs Dzintars Kristovskis un viņa Lieldienu garša - olu pudiņš
Dzīvesstils
2020. gada 12. aprīlis, 05:36

"Neviena ēdienreize nav pilnīga bez deserta!" Pavārs Dzintars Kristovskis un viņa Lieldienu garša - olu pudiņš

Ilze Trofimova

Žurnāls "OK!"

Dzintars Kristovskis ir viens no "Meistarklases" pavāriem, kurš šobrīd strādā restorānā "Barents" par radošo šefpavāru un galveno konditoru. Līdz pavārmākslai Dzintars nonāca pamazām, jo pēc vidusskolas izvēlējās studēt nozarē, kas ir tālu no šā aroda. Šajās Lieldienās viņš piedāvā deserta recepti - olu pudiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ārkārtas situācijas laikā pavāri "Meistarklases" Instagram kontā aicina cilvēkus palikt mājās – publicē dažādu ēdienu receptes un mudina nodoties ēst gatavošanai, aicinot ēst veselīgi un daudzveidīgi.

Ar laiku Dzintars saprata, ka apgūtā profesija viņu nesaista, toties radās aizvien lielāka interese par ēst gatavošanu. Drīz vien aizraušanās ar kulināriju kļuva par viņa dzīvesveidu un arī profesiju.

foto: no žurnāla "OK!" arhīva

Pieredzējušais šefpavārs uzskata, ka ikvienam ēdienam ir jābūt ne tikai garšīgam, bet arī ar jēgu, jo citādi ēdiens ir tikai masa. Dzintars mājās un darbā gatavo dažādus ēdienus. “Ja es mājās gatavotu to pašu, ko darbā vai otrādi, pienāktu brīdis, kad kļūtu garlaicīgi,” viņš saka.

Mājās Dzintars gatavo vienkāršu ēdienu, un viņam ļoti garšo cepti kartupeļi ar majonēzi. Par savu svarīgāko maltīti šefpavārs uzskata brokastis, jo pusdienas nereti mēdz pārtapt par vakariņām vai otrādi. “Manuprāt, neviena ēdienreize nav pilnīga bez deserta, pat ja tā ir Bārbeles ledene,” nosmaida pavārs.

foto: no žurnāla "OK!" arhīva

Dzintara recepte: olu pudiņš

VAJADZĪGS
500 ml piena
6 olu dzeltenumi
5 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
½ citrona mizas
½ apelsīna mizas
1 vaniļas pāksts
30 ml konjaka
1 kanēļa standziņa
Augļi un ogas dekorēšanai

PAGATAVOŠANA
1. Katliņā uzvāra pienu ar citrusaugļu mizām, kanēli, vaniļas pāksti, cukuru un konjaku. Noņem no plīts un atstāj pusstundu ievilkties. Pēc tam pienu izkāš un pievieno kukurūzas miltus.

2. Liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezē. Noņem no karstās plīts virsmas vai uguns un iemaisa nedaudz sakultus olu dzeltenumus. Liek atpakaļ karsēties līdz 80 grādiem, visu laiku masu maisa, lai nepierauj pie katliņa.

4. Noņem no plīts, lej masu formā un gaida, līdz atdziest.

4. Pasniedzot dekorē ar augļiem un ogām, var pārkaisīt arī ar rožu un rudzupuķu ziedlapiņām.

foto: no žurnāla "OK!" arhīva
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās