foto: unsplash.com
Pēc 12 gadiem laulībā vīrs atklāj, ka ir iemīlējies sievas labākajā draudzenē
Ja cilvēkam piemīt “citur zāle ir zaļāka” sindroms, tad nav garantijas, ka vēlāk atkal nesāks lūkoties citā virzienā.
Attiecības
2020. gada 4. marts, 05:44

Pēc 12 gadiem laulībā vīrs atklāj, ka ir iemīlējies sievas labākajā draudzenē

Jauns.lv

Reizēm gadās piedzīvot situācijas, kad prāts saka vienu, bet sirds - ko citu. Atzīstoties, ka ir iemīlējies sievas labākajā draudzenē, savā pieredzē theguardian.com dalās kāds vīrietis, kurš vēlas palikt anonīms. Situāciju komentē arī attiecību eksperte, žurnāliste Mariela Frostrupa (Mariella Frostrup).

“Pēdējo četru gadu laikā man ir uzplaukušas jūtas pret manas sievas labāko draudzeni. Esmu tik ļoti iemīlējies, ka domāju par viņu katru pamošanās minūti. Reiz, kad bijām piedzērušies, es viņai atklāju savas jūtas, un viņa teica, ka jūtot to pašu. Tā kā viņa ir manas sievas labākā draudzene, tad tas ir šķērslis, lai kaut kas vairāk varētu notikt. Tagad viņa ir sākusi citas attiecības, un tas mani sāpina. Es pat domāju, kādas ir viņas seksuālās attiecības ar šo vīrieti. Viņā es redzu visu, kas šobrīd trūkst manā pašreizējā laulībā.

Es mīlu un rūpējos par savu sievu, bet seksuālā dzirkstele ir izgaisusi. Vai tas ir raksturīgi 12 gadu laulībai? Mums nav bērnu. Lai arī doma par sievas sāpināšanu ir šausmīga, tomēr nevēlos dzīvot visu dzīvi, domājot, ka varētu būt laimīgāks ar citu sievieti.”

"Citur zāle ir zaļāka" sindroms

“The Guardian” attiecību eksperte, žurnāliste Mariela Frostrupa (Mariella Frostrup) pauž savu viedokli, norādot, ka šādi vīrietis var nodzīvot visu savu dzīvi sevis žēlošanā. Viņam piemītot arī “citur zāle ir zaļāka” sindroms, tāpēc nav garantijas, ka vēlāk atkal nesāktu lūkoties citā virzienā.

Viņa pauž, ka vīrietim, protams, nav sevi jānoraksta tikai tādēļ, lai nesāpinātu savu sievu. Ņemot vērā, ka ģimenē nav bērnu, un, ja seksuālā tieksme ir izzudusi, tad, iespējams, šķiršanās nav sliktākais solis. Tomēr, ja galvenais iemesls ir tikai šīs dzirksteles izzušana, tad viņam esot jāņem vērā, ka ar nākamo partneri pēc gadiem atkal var notikt tas pats.

Runājot par sievas draudzeni, viņa augsti novērtējot šīs sievietes lojalitāti pret draudzeni un atturēšanos no intīmas tuvības ar šo vīrieti. Tomēr grūti esot komentēt, cik nopietna ir bijusi viņas atzīšanās par savām jūtām. Tā kā šī saruna notikusi ballītes laikā, tad skaidrojumi varētu būt dažādi. Protams, pastāv iespēja, ka sievietei arī ir jūtas, tomēr nav izslēgts variants, ka viņa šādi atbildējusi, lai laipnā veidā harmonizētu neveiklo situāciju.

Frostrupa uzsver, ka šī sieviete viņas skatījumā ir sievas draudzene, nevis nākamā potenciālā dzīvesbiedrene. Ja nolemts šķirt laulību, tad partnera aizstājējs esot jāmeklē vēlāk pēc šķiršanās, nevis pirms. Neviena kaislība neesot pastāvīgi ilgtspējīga, un ar to vajagot rēķināties. Tā kā vīrietis min, ka rūpējas un mīl savu sievu, tad šo laulību nevajadzētu novērtēt par zemu.