foto: Unsplash
7 laimīgas laulības noslēpumi: stāsta pāri, kuri jau nosvinējuši zelta kāzas
Ilgstošas kopdzīves laikā gadās visādi. Dažreiz attiecības sašķobās, bet tas uzreiz nenozīmē, ka esat nesaderīgs pāris.
Attiecības
2020. gada 27. februāris, 06:10

7 laimīgas laulības noslēpumi: stāsta pāri, kuri jau nosvinējuši zelta kāzas

Jauns.lv

Precētiem pāriem apkārtējie bieži vien dod attiecību padomus, sakot, ka gudrākais piekāpjas, mudina atcerēties, ka kopā viņi ir komanda. Protams, ka, esot “medusmēneša fāzē”, padomi par ilgstošu un laimīgu savienību nav aktuāli. Taču, paskatoties uz laulību statistiku, rādās, ka ilgstoša savienība “līdz nāve mūs šķirs” nemaz nav tik bieži sastopama. Tāpēc portāls bestlifeonline.com aptaujāja pārus, kas nosvinējuši zelta kāzas, lai lūgtu viņu padomus, ilgai un laimīgai kopdzīvei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iemācieties atvainoties

Mācēt lūgt piedošanu savam partnerim ir ļoti būtisks aspekts attiecībās. Taču tas nenozīmē, ka jāatvainojas tam, kam nav izrādījusies taisnība. Atvainoties pēc strīda vajadzētu mācēt abām pusēm, kaut vai par to, ka aizskāruši otra jūtas, apšaubījuši otra teikto, pacēluši balsi. Šāda prasme norāda, ka cilvēkam rūp sava mīļotā jūtas.

Esi pateicīgs

Mācēt pateikties ļauj novērtēt lietas perspektīvā, nevis iekrist bēdu ielejā. Kopdzīvē gadīsies dažādi šķēršļi un grūtības, prasme pateikties māca izvērtēt prioritātes. Protams, ka pateicības praktizēšana nemazinās problēmu apmērus, bet ļaus redzēt kopainu. Iemācies novērtēt ikdienišķas lietas, mieru, partnera uzmanību, kopā pavadītu laiku.

Atrodiet laiku viens otram

Arī pēc vairāku gadu vai gadu desmitu laulības nepieciešams atrast laiku partnerim. Aizejiet kopā uz kino, teātri vai kādu koncertu. Bieži gadās, ka pāris labprāt aizietu kaut kur kopā, bet viņiem ir pārāk atšķirīgas intereses, vienam patīk balets, bet otram futbols. Tādā gadījumā ir nežēlīgi otru ar varu vilkt sev līdzi, drīzāk ir jāmeklē trešā opcija, kura būtu interesanta abiem. Varbūt tas ir pārgājiens vai kāda ēdiena pagatavošanas meistarklase?

foto: unsplash.com

Saki “Jā!”

Lai aprecētos kāzās ir jāpasaka jā viens otram, tā arī laulības dzīvē jāprot pateikt šo vārdu, lai stiprinātu savu savienību. Ilgstoša savienība ir kompromisu māksla, tāpēc iemācies atbalstīt partneri un piekrist viņa idejām! Sakot "jā" otram, tu pieredzēsi ko jaunu un stiprināsies savas attiecības. 

Pieņem sava partnera trūkumus

Ikdienā fokusējoties uz partnera trūkumiem, tu pamanīsi viņa trūkumus arvien spilgtākā gaismā. Protams, ka tas ir kaitinoši un nomācoši, taču ar “zāģēšanu” nebūs līdzēts. Ņem talkā padomu, ka “to, ko nevar mainīt, ir jāpieņem”. Iemācoties pieņemt viena otra trūkumus, tu pārstāsi mēģināt viņu izmainīt. Galu galā, cilvēks var mainīties tikai tad, ja pats to grib.

Novērtējiet otru savā dzīvē

Dažreiz attiecības sašķobās, bet tas uzreiz nenozīmē, ka esat nesaderīgs pāris. Pamēģiniet iedomāties savu dzīvi bez sava partnera, un sapratīsiet, cik nozīmīgs cilvēks viņš vai viņa jums ir. Dažkārt attiecībās iestājas rutīna vai apnikums, tādos brīžos palīdz apziņa, cik otrs cilvēks man ir svarīgs un nozīmīgs. Neuztveriet viens otru kā pašsaprotamu!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Atrodiet kompromisu

Visi pāri strīdas! Tā ir neapgāžama patiesība. Taču māksla ir spēt nošķirt, kurš strīds ir tā vērts, un kurā jānorimst jau pusceļā. Anna Pallante, kura ir precējusies ar savu vīru jau 58 gadus saka, ka “brīdī, kad izlemjat dzīvi veidot kopā, jūs apņematies būt kopā arī grūtībās. Ikdienā jāatceras, ka šajās attiecībās tu neesi viens, bet kopā ar kādu citu. Tāpēc arī jādomā par viņa vēlmēm, ne tikai par savām. Tas attiecībās nes mieru”.