foto: REUTERS/SCANPIX
Harijs par karaļnama pamešanu: "Mums nebija citas izvēles"
2020. gada 20. janvāris, 15:09

Harijs par karaļnama pamešanu: "Mums nebija citas izvēles"

Jauns.lv

Princis Harijs tāpat kā visa karaliskā ģimene parasti nekomentē privāto dzīvi, bet pēdējo nedēļu laikā masu mediji bija pārpildīti ar ziņām par Saseksas hercogu izvēli sākt patstāvīgu dzīvi un karalisko titulu zaudēšanas iemesliem.

Līdz ar šiem notikumiem Harijs bijis teju spiests uzrakstīt veselu runu par savu aiziešanu no britu karaļnama.

foto: REUTERS/SCANPIX

Lūk, ko organizācijas “Sentebale” locekļiem sacīja Harijs: “Pat nespēju iedomāties, ko esat lasījuši presē pēdējo nedēļu laikā. Tāpēc vēlos, lai jūs dzirdat taisnību no manis – ne no prinča vai hercoga, bet no Harija."

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...

gallery icon
30

"Lielbritānija – manas mājas un vieta, kuru es mīlu, tā būs vienmēr. Man ir ļoti skumji, ka viss tā ir noticis. Lēmums, kuru es pieņēmu, nenāca viegli, bet citas izvēles nebija."

"Es vēlos izskaidrot, ka mēs neaizejam no jums. Mēs cerējām, ka turpināsim kalpot karalienei un Sadraudzībai, bet bez valsts finansējuma. Diemžēl šādas iespējas nebija. Ceru, jūs saprotat, līdz kam viss ir nonācis, ja esmu atteicies no visa, kas man bijis, lai dotu savai ģimenei iespēju uz daudz mierīgāku dzīvi." 

"Pirms 23 gadiem, kad es pazaudēju māti, jūs par mani nerūpējāties. Mums bija gods kalpot jums, un mēs turpināsim tam veltīt mūsu dzīvi. Mēs veicam ticības lēcienu un pateicamies jums par to, ka piešķirat mums drosmi,” no skatuves organizācijas “Sentebale” locekļiem sacīja Harijs.

Hercogiene Megana iziet sabiedrībā „saderināšanās kleitā” un ar stilīgu somiņu

gallery icon
14

Jau vēstīts, ka Saseksas hercogi pilnībā zaudējuši karaliskos titulus. Pāris vairs neizmantos savus karalisko titulus un nesaņems līdzekļus no valsts.

Tāpat vienošanās nosacījumos paredzēts, ka pāris atmaksās 2,4 miljonus sterliņu mārciņu, kas no nodokļu maksātāju līdzekļiem tērēti, lai netālu no Vindzoras pils atjaunotu Frogmoras kotedžu.

Lielākā daļa britu mediju vienošanos interpretē kā karalienes sodu par Harija un Meganas uzvedību.