foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Kenterberijas arhibīskaps par hercogieni Meganu: “Viņa ir saņēmusi spriedumu uz mūžu”
Kenterbeijas arhibīskaps salaulā Meganu Mārklu un princi Hariju.
Attiecības
2019. gada 30. novembris, 08:05

Kenterberijas arhibīskaps par hercogieni Meganu: “Viņa ir saņēmusi spriedumu uz mūžu”

Jauns.lv

Kenterberijas arhibīskapa Džastina Velbija (63) neapdomīgie izteikumi par hercogieni Meganu raisījuši diskusiju vētru internetā. Velbijs, kurš iesvētījis Meganu karaliskajā ģimenē, centies aizstāvēt Saseksas hercogieni. Taču pateiktais ne tikai nav palīdzējis prinča Harija sievai, bet neveiklā situācijā nostādījis visu karalienes kuplo ģimeni.

foto: Vida Press
Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs.

Džastins Velbijs ir izpelnījies karalienes un visas viņas kuplās ģimenes labvēlību un uzticēšanos – tieši viņš vada visas karaliskajai ģimenei svarīgās ceremonijas, kuru skaitā ir arī kāzas un kristības. Ar Meganu Mārklu arhibīskaps īpaši satuvinājies, kad pirms bijušās aktrises kāzām ar princi Hariju, gatavoja viņu konfesijas maiņai. Meganai no katoļticības bija jāpāriet anglikāņu ticībā.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Arī pēc tam Kenterberijas arhibīskaps vairākkārt tikās ar Meganu, gatavojot abus ar Hariju laulību ceremonijai. Džastins Velbijs bija arī tas, kurš kristīja Saseksas hercogu pāra pirmdzimto dēlu Ārčiju. Tā, ka Velbijam ir visas tiesības apgalvot, ka viņš ir labi pazīstams ar hercogieni.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu ceremonija 2018. gada 19. maijā.

Pirms dažām dienām arhibīskaps piekritis sniegt interviju BBC reportierei Emmai Bārnetai.  Tajā Velbijs paziņojis: viņš ļoti jūt līdzi Meganai. Pazīstot hercogieni, viņš uzskata, ka mediju attieksme pret viņu ir ārkārtīgi negodīga. Pēc šiem vārdiem arhibīskaps padalījies iespaidos, kas viņaprāt šobrīd notiek ar Meganu un kāda nākotne gaida hercogieni.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

“Man ir tas gods būt pazīstamam ar karaliskās ģimenes pārstāvjiem. Vērojot viņus, jau sen apbrīnoju šo uzticību un pienākuma apziņu. Taču zinu, ka viņi visi labi saprot: viņu misija – tas faktiski ir spriedums uz mūžu!” – norādījis Velbijs, ar to domājot, ka no savas lomas neviens no viņiem nespētu atteikties, pat, ja to gribētu. “Piemēram, ja kāds no viņiem nolemtu atteikties no savas lomas sabiedrībā vai titula, pazust viņš tāpat nevarētu. Viņa ikdienai tāpat sekotu, kā bijušajam hercogam vai hercogienei,” savu viedokli paudis arhibīskaps.

Megana Mārkla ar māti ierodas Klaivdenhausas viesnīcā

Karaliskā līgava Megana Mārkla piektdien, 18.maijā ieradās Klaivdenhausas viesnīcā un spa Berkšīras grāfistē, kur viņa pirms kāzām ar Lielbritānijas princi ...

gallery icon
40

Daudzi šajos vārdos saskatījuši mājienu uz Hariju un Meganu. Pat, ja tā izrādītos patiesība, ka Saseksas hercogi vēlas pamest karalisko ģimeni, lai dzīvotu “normālu dzīvi” Amerikā, viņiem tas neizdotos. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, par kuru rīcību žēlojusies Megana TV intervijā, viņu mierā neliks. Pat, ja hercogiene patiešām izvēlētos otro bērniņu laist pasaulē ASV, diez vai mediji ļaus viņai bērnu uzaudzināt kā privātpersonu, par kuru neviens neko pasaulē nezina.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47

Kenterberijas arhibīskapa paustie vārdi raisījuši neizpratni vairumā karaliskās ģimenes fanu. Viņi uzskata, ka šie izteikumi esot netaktiski attiecībā pret karalieni un viņas radiniekiem. Fani ir neizpratnē, kāpēc arhibīskapam vajadzējis sniegt šādu paziņojumu, jo tas ne mazākajā mērā nepadara vieglāku Meganas situāciju.

Hercogienes Megana un Ketrīna piemiņas dienas pasākumos Londonā 2019. gadā

gallery icon
24