foto: Shutterstock
Kuriozs Vācijā: braucot no dzemdību nama, vecāki taksometrā aizmirst savu mazuli
2019. gada 27. maijs, 11:44

Kuriozs Vācijā: braucot no dzemdību nama, vecāki taksometrā aizmirst savu mazuli

Jauns.lv

Neticams gadījums nesen noticis Vācijā - ar taksometru vedot mājās savu jaundzimušo mazuli no dzemdību nama, jaunie vecāki viņu nejauši ir automašīnā aizmirsuši. Par šo kuriozo situāciju sociālajos tīklos ziņo Vācijas policija.

Tas noticis Vācijas pilsētā Hamburgā. No dzemdību nama vecāki mājup uz Bramfeldas mikrorajonu devās ar taksometru. Pie mājām samaksāja, izkāpa un devās prom.

Kad taksometrs jau bija aizbraucis, ģimene pēkšņi attapās - viņu jaundzimusī meitiņa ir palikusi taksometrā! Mājup no dzemdību nama viņi bija braukuši četratā - ne tikai māte, tēvs un jaundzimusī meita, bet arī ģimenes vecākais bērns.

Kad vecāki aptvēruši, ka viņu mazulis palicis pie taksista, tēvs vēl centās skriet pakaļ auto, māja ar roku, taču taksometrs aizbrauca. Vecāki piezvanīja policijai.

Jaundzimušais bija krēsliņā uz pakaļējā sēdekļa, tāpēc taksists viņu pat nepamanīja. Šoferim bija pusdienlaiks, tāpēc viņš aizbrauca paēst, bet auto atstāja apakšzemes stāvvietā. Mazais saldi gulēja, tāpēc taksists joprojām neievēroja, ka viņa mašīnā atrodas nesen dzimis bērns.

Atgriezies pēc pusdienām, taksometra vadītājs saņēma izsaukumu uz lidostu, kas ir krietnu gabalu no vietas, kur viņš bija izlaidis iepriekšējos klientus.

Tikai nākamais pasažieris, kuru taksists uzņēma lidostā, pajautāja, kas tas par zīdaini uz aizmugurējā sēdekļa. Nu arī taksometra vadītājs nekavējoties zvanīja policijai. Kā viņš stāstīja vēlāk, tieši šajā mirklī mazulis pamodies un sācis raudāt. 

Mazulis tika nogādāts slimnīcā uz pārbaudi un pēc tam atdots aizmāršīgajiem vecākiem. Pēc spēkā esošās kārtības, policijai par pamestiem un pazudušiem bērniem obligāti ir jāinformē arī bērnu tiesību speciālisti, tā nu šajā notikumā tika iesaistīta arī bāriņtiesa.

Par neparasto gadījumu sociālajos tīklos pavēstīja Hamburgas policija.