foto: REUTERS/SCANPIX
Madonnas oficiālajā "YouTube" lapā ievietots krietni rediģēts Eirovīzijas priekšnesuma video
Madonnas uzstāšanās Eirovīzijas finālā tika vērtēta pretrunīgi.
2019. gada 22. maijs, 14:19

Madonnas oficiālajā "YouTube" lapā ievietots krietni rediģēts Eirovīzijas priekšnesuma video

Jauns.lv

Pēc pasaulslavenās dziedātājas Madonnas uzstāšanās Telavivā šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā daudzi aizdomājās, kas noticis ar populāro mākslinieci - Madonnas izpildītais hits "Like a Prayer" skanēja pagalam nepārliecinoši un greizi. Tagad video ar uzstāšanos augšupielādēts arī Madonnas oficiālajā "YouTube" kanālā, tiesa, krietni uzlabots.

Vairāki televīzijas skatītāji sestdien metās kritizēt popa karalieni pēc viņas uzstāšanās Eirovīzijā. Kamēr vieni vainoja skaņotājus, citi nebaidījās apgalvot, ka Madonna ir novecojusi un vairs nespēj noturēt meldiņu.

Publiski par Madonnu pasmējās pat Nīderlandes sadalīto punktu nosaucēja, visiem skatītājiem dzirdot nosakot, ka viņa ir "pateicīga Madonnas autotune (datorizēta iekārta, kas automātiski izlabo "šķībo" vokālu)".

Tagad internetā pieejama krietni uzlabota priekšnesuma versija - ar autotune palīdzību izlabotas kritiskākās Madonnas greizā dziedājuma vietas.

Neskatoties uz mākslinieces centieniem, klausītāji nav apmānāmi. "Mēs visi dzirdējām, kā tas patiesībā skanēja, sirsniņ," komentē kāds. "Mūsdienu tehnoloģijas nesadziedēs to traumu, kuru atstāja priekšnesums," kritisks ir kāds cits.

Arī klātienes dziedājums ir iemūžināts un atrodams publiskajā telpā.

Tomēr Madonnas neveiksmīgais vokāls nav bijusi vienīgā pretruna priekšnesuma laikā - divi viņas dejotāji parādījās ar palestīniešu un Izraēlas karogiem uz mugurām, tā acīmredzot aicinot uz mieru.

Kā pēcāk skaidroja konkursa organizatori, šie izrādes elementi netika saskaņoti ģenerālmēģinājuma laikā. "Eirovīzijas dziesmu konkurss nav politisks notikums un Madonna par to tika informēta," stāsta organizatori.

"Esmu brīvības cīnītāja. Esmu pateicīga par iespēju izplatīt vēsti par mieru un vienotību visā pasaulē," pēc uzstāšanās savā "Twitter" kontā paziņojusi Madonna.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Izraēlas pilsētā Telavivā aizvadīts 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvarējis Nīderlandes pārstāvis - dziedātājs Dankans Lorenss. Latvija diemžēl nepārvarēja pusfināla slieksni un finālā nestartēja.

Krāšņi un daudzveidīgi - spilgtie Eirovīzijas finālistu priekšnesumi

Izraēlas pilsētā Telavivā norit 64.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Konkursā kopumā piedalījās 41 valsts, bet finālam kvalificējušās 26 valstis.

gallery icon
26

Pirmo vietu, atbilstoši bukmeikeru prognozēm, ar 492 punktiem ieguvis Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss, otrajā vietā ar 465 punktiem atstājot Itāļu dziedātāju Mahmudu. 3. vietu ieņēma Krievijas dziedātājs Sergejs Lazarevs.