foto: Vida Press
Neskūt un nevaksēt ķermeņa apmatojumu - tas tagad ir normāli
Aktrise Bella Torna.
Stila jaunumi
2018. gada 13. augusts, 07:01

Neskūt un nevaksēt ķermeņa apmatojumu - tas tagad ir normāli

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms pāris gadiem skaistumkopšanas standarts bija no apmatojuma atbrīvots ķermenis, bet, pateicoties slavenību iedrošinājumam intervijās un sociālajos tīklos – skūšanās, vaksācija vai tā visa ignorance –, beidzot tas viss ir katras pašas ziņā.

Sievišķības jautājums

Aktrise Bella Torna (20) it nemaz nekautrējas savā Snapchat kontā demonstrēt padušu un kāju apmatojumu. Lai cīnītos ar naidīgiem komentāriem un ieteikumiem ķerties pie skuvekļa, viņa medijā InStyle publicēja aizstāvības eseju: „Puiši sava apmatojuma dēļ jūtas vīrišķīgāki, pareizi? Tad kāda ir problēma tajā, ka sieviete vēlas justies vīrišķīgāka (vai manā gadījumā – vienkārši slinka). Vai tāpēc, ka man ir vagīna, man visu laiku ir jābūt sievišķīgai? Piedodiet man, bet nē.”

Came thru drippin

A post shared by BELLA (@bellathorne) on

Skaistuma standarts

Bet sieviete, kura iemieso mūsdienu jaunos skaistuma ideālus, – realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana, lai arī ir atklāta, tomēr ievēro senos skaistumkopšanas standartus. „Tā kā esmu armēniete, protams, esmu apsēsta ar lāzerepilāciju. Rokas, bikini, kājas, paduses... Viss mans ķermenis ir brīvs no spalvām.”

foto: Vida Press

Aktīviste

Modele un aktrise Ambera Rouza ir ķermeņa apmatojuma aizstāvības aktīviste. Viena no viņas aktivitātēm ir miljoniem Instagram sekotāju atklāties fotogrāfijā bez bikini. Un, lai arī sociālā tīkla administrācija šo foto no tīkla ir izņēmusi, tas modeli nav atturējis runāt par sieviešu apmatojuma stereotipiem un uzsākt tēmturi #amberrosechallenge sieviešu iedrošināšanai atteikties no jebkādām spalvu likvidācijas tehnikām.

foto: Vida Press

Krūmos

Lai arī modeles Ešlijas Grehemas darba pienākumos ietilpst regulāra atkailināšanās un pozēšana peldkostīmos un apakšveļā, viņai ir vienaldzīga apmatojuma slēpšana un likvidācija. Žurnāla Glamour intervijā viņa bija kodolīga:„ Mīļie, man tur ir krūms. Punkts. Galvenā ir tava un tava seksuālā partnera izvēle.”

foto: Vida Press

Iegrāmatots

Autobiogrāfijā The Body Book aktrise Kamerona Diaza veselu nodaļu ir veltījusi savām spalvām jeb to aizstāvībai. „Apmatojums nodrošina ķermenim privātumu. Ja esam brutāli godīgi, tāpat kā jebkura ķermeņa daļa, arī bikini zona nav imūna pret gravitāciju. Vai tiešām visu savu dzīvi vēlies būt tik kaila?” viņa retoriski vaicā.

foto: Vida Press

Garie mati

Esot popmūzikas karalienei, Madonnai nav laika tādām blēņām kā negatīviem komentāriem, skūšanās ieteikumiem un stereotipiskiem skaistuma ideāliem. Mūzikas leģenda ir atbalstījusi dabisko skaistumu ar padušu selfiju savā Instagram kontā un parakstu: „Gari mati... Vienalga!!!” un paspilgtinājusi to visu ar tēmturiem – brīvības māksla, dumpiniece sirdī, mīlestības revolūcija.

foto: Vida Press

Ar frizūru

Mūziķe Mailija Sairusa nekad nav slēpusi, ka spalvas nav viņas problēma. Bez tā, ka viņa atrāda paduses pat uz žurnāla vāka (Candy Magazine, 2015. gadā), Mailija ir spērusi soli vēl tālāk un šos matus krāso spilgtās krāsās. Šajā jomā viņas iecienītākais esot rozā tonis.

foto: Vida Press

Interneta cenzūra

Izrādās, arī mūsdienās, neatbilstot skaistuma priekšstatiem, eksistē interneta cenzūra. Mākslinieces un fotogrāfes Petras Kolinsas Instagram konts tika slēgts nevis kailuma, bet bikini fotogrāfijas dēļ. „Neraugoties uz 5883828 (tik daudz attēlu ir ar tēmturi #bikini) peldkostīmu bildēm Instagram, manējā demonstrēja dabisku stāvokli – nenoskūtu bikini līniju.

Lai gan arī pirms tam biju redzējusi un jutusi spiedienu regulēt savu augumu, nekad nespēju iedomāties, ka man nāksies to arī publiski piedzīvot. Mana konta izdzēšana bija kā fizisks akts, kā sabiedrības uzbrukums ar skuvekļiem rokās.” Kas pierāda, ka, neraugoties uz aktualitāti, dabiskuma virzienā vēl ir ejams tāls ceļš.

foto: Vida Press