Kā 28 gadus veca skaistule bez politiskās pieredzes kļuva par Donalda Trampa labo roku
foto: AFP
28 gadus vecā Houpa Hiksa par savu darbu prezidenta administrācijā saņem arī ļoti pieklājīgu algu.

Kā 28 gadus veca skaistule bez politiskās pieredzes kļuva par Donalda Trampa labo roku

Kasjauns.lv

28 gadus vecā Houpa Hiksa savulaik bija modele un aktrise, taču visveiksmīgāk sevi atradusi politikā. Viņa sāka darboties Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas štābā, bet, kad Tramps kļuva par ASV prezidentu, viņš šo skaistuli bez politiskās pieredzes uzaicināja strādāt Baltajā namā. Kas īsti ir Houpa Hiksa, un kas viņā tik īpašs?

Kā 28 gadus veca skaistule bez politiskās pieredze...

Houpa Hiksa ir dzimusi un augusi Konektikutas štatā. Pusaudzes gados izskatīgā meitene strādāja par modeli un aktrisi, veiksmīgi spēlēja lakrosu. Pēc skolas beigšanas viņa iestājās Dienvidmetodistu universitātē Teksasā un sāka studēt angļu valodu un literatūru.

Interesanti, ka intervijā vietējam žurnālam tolaik 13 gadu vecā aktīvā pusaudze sacīja: “Ja man aktiermākslā neveiksies, es drīzāk redzu sevi politikā.” Un patiešām – aktrises karjeru Hiksa iemēģināja, taču šajā jomā nesekmējās tik gludi un ātri, kā viņa pati bija iedomājusies. Tāpēc Houpa nolēma pievērsties sabiedriskajām attiecībām un pēc tam – politikai.

foto: EPA

Būdama pusaudze, Houpa Hiksa bieži pozēja tīneidžeru un jauniešu žurnāliem, piedalījās pat “Ralph Lauren” modes nama reklāmā, bet foto ar Houpas skaistajām kājām greznojas uz populārās “”Gossip Girl” autores Sesīlijas fon Zīgezaras romāna “It Girl” vāka.

Kā vēstī portāls “Business Insider”, Hiksai sākumā nebija mērķis iekļūt Trampa uzticamības personu lokā, un piedāvājumu strādāt viņa vēlēšanu kampaņā Houpa saņēma, darbodamās organizācijā “Trump Organization”. Patlaban viņa ir viena no jaunākajām prezidenta Trampa padomniecēm, kas Baltajā namā strādā par viņa asistenti un komunikāciju stratēģijas direktori.

foto: AP

Pats Donalds Tramps par savu jauniņo padomnieci izsakās vien tiem skaistākajiem vārdiem un stāsta, ka Houpa ar viņu bijusi kopā “jau no paša sākuma”. Trampa kampaņu vairākas reizes ir satricinājusi vadītāju maiņa, taču Houpa Hiksa ir amatā noturējusies un izpelnījusies lojālas darbinieces reputāciju. 

foto: AP

Savukārt žurnāls “Forbes” viņu šogad iekļāvis ietekmīgāko jauno cilvēku sarakstā, kuriem vēl nav 30. Šo sarakstu veido politikā un tiesību jomā strādājoši cilvēki, kuriem vēl nav 30 gadu.

Hiksas un Trampa ceļi pirmoreiz krustojās 2012. gadā. Tad viņa strādāja sabiedrisko attiecību aģentūrā „Hiltzik Strategies“, kuras kliente bija Ivanka Trampa un viņas modes līnija, kas atradās “Trump Organization“ paspārnē. Jauniņā Houpa iepatikās Ivankai, un viņa 2014. gadā pārvilināja jaunieti uz sava tēva uzņēmumu. Houpa ar Ivanku kļuva par labām draudzenēm. Kādā intervijā Ivanka atzinusi, ka Houpa ļoti ātri iekarojusi viņas tēva uzticēšanos. 

foto: Tom Williams/CQ-Roll Call/Sipa U/ Vida Press

2015. gada janvārī Donalds Tramps uzaicināja Houpu Hiksu strādāt savā vēlēšanu kampaņā. Kaut arī Houpai nebija nekādas politiskās pieredzes, tomēr sabiedrisko attiecību jomā viņa bija ļoti spēcīga, un piekrita uzņemties šo jauno izaicinājumu. 
Donalda Trampa komandā Houpa bija strādājusi piecus mēnešus, kad Tramps oficiāli paziņoja, ka kandidēs ASV prezidenta vēlēšanās. Tātad Tramps patiešām nepārspīlē, sacīdams, ka Hiksa ir bijusi kopā ar viņu “jau no paša sākuma”. Viņa prezidenta komandā strādā ilgāk par visiem citiem darbiniekiem. Interesanti, ka arī abi Houpas vectēvi ir darbojušies sabiedrisko attiecību jomā, savukārt tēvs Pols Hikss ir bijis ASV Nacionālās amerikāņu futbola asociācijas komunikācijas un sabiedrisko attiecību viceprezidents. Tā ka Houpai patiešām ir bijis, no kā mācīties.

foto: EPA

Pats Donalds Tramps par Houpu Hiksu ir sacījis, ka viņa ir īpaša un savu darbu dara tā, it kā būtu dzimusi tikai tāpēc. Hiksas paziņas atzīst, ka viņa ir draudzīgs cilvēks un uzticama cīnītāja, savukārt žurnālisti, kas ar viņu sadarbojušies vēlēšanu kampaņas laikā, Houpu Hiksu raksturo kā īstu profesionāli, kas atstāj patīkamu iespaidu un allaž ir pieklājīga.

foto: Greg E. Mathieson, Sr./REX/ Vida Press

Visas Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas laikā Hiksa bez maksas dzīvoja “Trump Tower” debesskrāpī Ņujorkā – turpat, kur apmeties viņas boss. Tad nu abi varēja risināt darba jautājumus jebkurā diennakts laikā. Kad Tramps kļuva par ASV prezidentu, Hiksa kopā ar viņu pārcēlās uz Vašingtonu. Decembrī Tramps viņu pieņēma darbā savā administrācijā – kā savu asistenti un komunikācijas stratēģiju direktori. 

foto: EPA

Houpa Hiksa par savu darba ASV prezidenta labā saņem ļoti pieklājīgu algu – tikpat, cik rūdītas politikas haizivis, kas šajā jomā darbojas jau ļoti sen. Jūnijā publiskotajās Baltā nama atskaitēs vēstīts, ka Houpa Hiksa saņem maksimālo iespējamo algu, kādu nemaksā pat citiem prezidenta padomniekiem. Hiksa gadā pelna 179,7 tūkstošus ASV dolāru. Tā ir tāda pati alga kā profesionāļiem, kas politikā strādā jau daudzus gadus un ieņem daudz svarīgus amatus Donalda Trampa adminstrācijā. 

Kolēģi Houpu Hiksu jokojot mēdz dēvēt par Donalda Trampa “pierunātāju”, jo Houpa perfekti protot uzminēt visus viņa garastāvokļus un profesionāli veic visu, kas no viņas tiek prasīts. Un, kaut arī kopā ar Donaldu Trampu viņa strādā jau sen, viņa joprojām Trampu uzrunā par “seru” vai “Trampa kungu”.

Donalda Trampa asistente - 28 gadus vecā skaistule Houpa Hiksa