Kokoreviča izgājusi cauri ellei
2009. gada 20. aprīlis, 11:38

Kokoreviča izgājusi cauri ellei

Jauns.lv

Šova Sapņu līgava vadītāja Ieva Kokoreviča TV ekrānā pārbauda 20 puišus, kuri cīnās par viņas sirdi vai 5000 latiem. Savulaik modeles darbā viņa pati izturējusi pamatīgus pārbaudījumus

Konkursa Miss Universe Latvija 2005 uzvarētāja, Miss Universe 2005 septītās vietas ieguvēja, titula Pasaules skaistākā seja īpašniece un Zvaigžņu lietus 2 dalībniece Ieva Kokoreviča (23) ir izgājusi cauri skarbai dzīves skolai. Kad pirms četriem gadiem viņas toreizējais puisis pieteica Ievu skaistumkonkursam Miss Universe 2005 Latvija, meitenei ne sapņos nerādījās, kā tas mainīs viņas dzīvi. Jau pēc trim dienām Ievai galvā rotājās uzvarētājas kronis. Vēlāk viņa pārstāvēja Latviju pasaules skaistumkonkursā Miss Universe 2005 Taizemē, bet uzreiz pēc dalības šovā Zvaigžņu lietus 2 startēja konkursā Miss Model of the World 2008 Ķīnā. Lai arī Amerikas pārstāve draudēja Ievai sagriezt kleitu, tas latvietei netraucēja kļūt par titula Pasaules skaistākā seja īpašnieci.

Ja atsaki Preatoni dēlam

Pēc panākumiem skaistumkonkursos Ieva meta pie malas iepriekšējās nodarbes — studijas divās augstskolās un apsveikuma kartīšu izgatavošanas biznesu. Viņa pieteicās modeļu aģentūrā Vacatio un pievērsās modeles karjerai.

Pirmais brauciens uz Milānu beidzās ar nokļūšanu briesmīgos apartamentos, kur nebija ne ūdens, ne gaismas, viss salauzts... Pēc tam kad aģentūra Vacatio Latvijā saņēma Ievas sūdzības, viņu pārcēla uz daudz mājīgāku mītni. Aģentūras īpašnieks izrādījās valdonīgs vīrs. Viņš sakliedza uz Ievu par neierašanos uz kastingu, par kuru citas modeles viņai nebija paziņojušas, tā negodīgi mazinot savstarpējo konkurenci. „Divos naktī viņš atbrauca pie manis un sāka kliegt, lai atdodu biļetes un savas bildes. Ja nedarīšu, kā viņš liek, solījās salikt somās narkotikas, jo viņam lidostā visi pazīstami, un mani saņems ciet,” Ieva atklāti stāsta žurnālam Marta. Viņa arī neslēpj, ka aģentūras īpašnieks bijis itāliešu uzņēmēja Ernesto Preatoni dēls un skandāls noticis pēc tam, kad Ieva viņam uzdrošinājusies atteikt...

Mēģina pārdot turku bagātniekam

Atsaucoties darba piedāvājumam Turcijā, skaistumkonkursa uzvarētāja Ieva atklāja, ka modeļu aģentūra mēģina viņu izprecināt turku bagātniekam. „Toreiz Latvijā man teica, ka darba piedāvājums ir reklāmas darbs vienai nedēļai. Kādai juvelieru un tekstila darbu rūpnīcai vajadzēja fotosesiju, katalogu un videoklipu. Man pat parādīja šīs rūpnīcas mājaslapu!”

Kad Ieva ieradās Stambulā, lidostā viņu sagaidīja vīrietis, kurš pa taisno veda viņu uz savu grezno villu. „Pirmajā dienā tiku aizvesta uz šikām vakariņām. Kad jautāju, kad man jābūt darbā, saņēmu atbildi, ka rīt. Nākamajā dienā jau no paša rīta viņš mani modināja ar brokastīm gultā. Pēc tam paziņoja, ka brauksim ekskursijā pa pilsētu. Tā dienu no dienas, bet, kad jautāju par darbu, tad izrādījās, ka šī tēma vairs nav aktuāla. Vēlāk jau viņš man dāvināja senas dzimtas rotaslietas. Tikai tad sapratu, ka esmu šeit nosūtīta kā topošā sieva, nevis modeles darbam. Vīrietis bija patiešām bagāts, pat ļoti, ļoti bagāts. Meitenēm ar vājākiem nerviem noteikti nebūtu viegli to izturēt. To visu saprazdama, sacēlu viņa villā lielu traci, zvanīju uz aģentūru, un beigās izrādījās, ka, protams, nekāda darba tur nebija...” Kas Jauns atklāj Ieva.

Meitenēm salst

Ieva strādājusi par modeli arī Ķīnā. Tur Ievai bija jāiztur fotografēšanās vasaras tērpos, kad ārā bijusi septiņu grādu temperatūra, bet pārējiem dūnu jakās un termosiem rokās bijis vienalga, ka meitenei salst.

Tur viņu kritizēja par auguma parametriem, ik piektdienu lika kāpt uz svariem un nedeva nedēļas naudu, ja svars bija kaut par pārsimt gramiem lielāks par atļauto. Viņa līdz kaulam izbaudīja arī modeles smagā darba aizkulises, nievājošo attieksmi un šokējošo realitāti, ka modeles darbs iet roku rokā ar narkotikām, alkoholu un nebeidzamiem tusiņiem. Daudzām, it īpaši nepilngadīgām meitenēm, šis dzīvesveids beidzās traģiski — ar nopietnām veselības problēmām, prostitūciju un atkarību no narkotikām. „Pieļauju, ja man toreiz būtu bijis 14 gadu, arī ar mani tā notiktu,” intervijā žurnālam Marta atzīst Ieva. Par laimi, Kokoreviča ātri saprata, ka viņai nav daudz kopīga ar konkurentēm, kuras interesē tikai tusiņi un modeles karjera līdz mūža beigām. Drīz pēc tam Ieva atmeta ar roku modeles darbam.

Ja Ieva mīl, tad mīl!

Modeles darba dēļ cietusi arī Ievas privātā dzīve. Pirms skaistumkonkursa viņai divus gadus bija pastāvīgs puisis, taču pēc tam, kad pusgadu Ieva darba darīšanās bija aktīvi ceļojusi, viņu attiecības beidzās. „Saprotu, ka jebkuram vīrietim tas varētu būt pārbaudījums, ka viņa mīļotajai meitenei pēkšņi tiek pievērsta pastiprināta uzmanība,” atklāti atzina Ieva.

Viņa sevi pieskaita pie nopietnajām meitenēm. „Esmu meitene, kura, ja mīl, tad mīl. Neesmu gadījuma attiecību piekritēja. Iespējams, tas daudziem nebija pieņemams — arī tad, kad strādāju par modeli.”

Vēl nesen Ievai bija simpātijas pret dziedātāju Jāni Moiseju, taču nu skaistule savu kavalieri lūko starp LNT šova Sapņu līgava finālistiem. Vien jāpiebilst, ka puišiem Ievas vietā būs iespēja izvēlēties arī naudu 5000 latu apmērā...

Lai arī Ieva pasludinājusi, ka šovs ir tikai spēle, kas zina, kādas attiecības beigu beigās izveidosies starp šova dalībniekiem un sapņu līgavu.

Sintija Lase/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva