Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Zaudē svaru veselīgi

Zaudē svaru veselīgi

Jauns.lv

Mazināt dienā apēsto kaloriju daudzumu, palielināt fizisko slodzi vai iemīlēties – diezgan pārbaudītas tievēšanas metodes, vai ne? Noskaidro, ko tavai slaidajai līnijai var un ko nevar palīdzēt uztura bagātinātāji.

Zaudē svaru veselīgi...

Ikdienā lietojot uztura bagātinātājus, organismam palīdzēsi atbrīvoties no toksīniem, paātrināsi vielmaiņas procesus, bet uztura bagātinātājos pievienotās aktīvās vielas stimulē tauku pārstrādāšanu un bloķē cietes uzsūkšanos. Tas savukārt organismā aizkavē tauku uzkrāšanos. Lūk, trīs svarīgi jautājumi, uz kuriem noteikti noskaidro atbildes, pirms dodies uz aptieku pēc iedomātajām brīnumtabletītēm.

1.     Kādus uztura bagātinātājus izvēlēties?

Ja vēlies ikdienā mazināt kāri pēc saldumiem, tad ieteicams izvēlēties uztura bagātinātājus, kuru sastāvā ir hroms. Papildus bonuss, ko gūsi, – organismā aktīvāk pārstrādāsies ogļhidrāti. Ja pēc ēšanas kuņģī jūti smaguma sajūtu, vari izvēlēties uztura bagātinātājus, kuru sastāvā ir fenhelis. Tas veicina organisma izvadfunkcijas, stimulē vielmaiņu, paaugstina gremošanu un dziedzeru sekrēciju. Taču, ja vēlies veicināt sāta sajūtu, izvēlies uztura bagātinātāju ar pupiņu ekstraktu.

2. Vai nesabojāšu veselību?

Svarīgi uztura bagātinātājus lietot tā, kā rakstīts instrukcijā. Nevajadzētu pamata ēdienreizes aizstāt ar uztura bagātinātājiem, jo tad var rasties veselības problēmas. Pareizi uztura bagātinātājus lietot pirms ēdienreizēm divas reizes dienā. Tad organismā ātrāk pārstrādāsies ēdiens un neuzkrāsies liekie kilogrami, bet tauki tiks ātrāk izšķīdināti. Nevajadzētu baidīties izvēlēties uztura bagātinātājus tablešu vai kapsulu formā, jo tie ir ražoti no dabiskajiem līdzekļiem un kuņģi nekairina. Taču, ja esi izvēlējusies dzert tējas, kas paredzētas vājēšanai, organisms tiek attīrīts un no tā ātrāk tiek izvadīts liekais šķidrums. Šīs tējas gan vairāk veicina organisma attīrīšanos, nevis vājēšanu.

3. Kā uztura bagātinātājus vērtē diētas ārsti?

Atbild dietologs Andis Brēmanis: “Uztura bagātinātāji ir pārtikas produkti, kas fasēti un paredzēti lietot tad, ja organismam trūkst vajadzīgās vielas, kuras ar ierasto uzturu nespējam uzņemt. Visbiežāk mūsu platuma grādos cilvēku organismā var trūkt B grupas vitamīnu. Šā vitamīna trūkums var radīt trauslākus nagus un matus. Svarīgākais, kas jāatceras, – uztura bagātinātāji nav brīnumlīdzekļi, kas nodrošinās nemitīga svara zudumu. Lai zaudētu svaru, ir jāveic ēdienkartes korekcija, jāpalielina fiziskās aktivitātes, un tikai kā papildu elementu var izmantot uztura bagātinātājus.”

kasjauns.lv/Foto: Bulls Press