Salāti un picmaizītes – brīvdienu brokastīm. Iesaka Andris Bulis
Dzīvesstils

Salāti un picmaizītes - brīvdienu brokastīm. Iesaka Andris Bulis

Jauns.lv

„Kas gan var būt labāks par to, ka mīļotā sieviete brīvdienu rītos tevi pārsteidz ar garšīgām brokastīm! Tā mana sieviņa Ilze mums ar dēlu cep picmaizītes un gatavo dažādus salātus,” teic aktieris Andris Bulis un ļauj ieskatīties, kā viņu mājās top brokastis.

Salāti un picmaizītes – brīvdienu brokastīm. Iesak...
Aktiera Andra Buļa dzīvesbiedrei Ilzei brīvdienu rītos tīk iepriecināt ģimeni ar nesteidzīgām gardām brokastīm.
Aktiera Andra Buļa dzīvesbiedrei Ilzei brīvdienu rītos tīk iepriecināt ģimeni ar nesteidzīgām gardām brokastīm.

Andris neslēpj – par ēdiena gatavošanu viņš neko daudz nezina. Taču sieviņas vadībā rosīties gatavs gan viņš, gan abu sešgadīgais dēlēns Markuss.

Tunča salāti

Salātiem labāk izvēlēties konservētu tunci savā sulā.
Salātiem labāk izvēlēties konservētu tunci savā sulā.

4 personām vajadzēs:

Buntīte diļļu, redīsu, lociņu

1 galviņa lapu salātu

Nedaudz melno olīvu

Timiāns, pipari un sāls pēc vajadzības

1.    solis

Sagriež ripiņās redīsus un nelielos gabaliņos – gurķus un tomātus. Sasmalcina lociņus un dilles, sakapā olas.

2. solis

Saplucina salātu lapas, un tiem pārlej citronu sulu, kā arī olīveļļu, kurai pievienots timiāns.

2.    solis

Salātiem pievieno tunci, un tos samaisa.

Tunča salāti Buļu ģimenes gaumē

Brīvdienu picmaizītes

Picmaizītes

Mazais Markuss ir brašs palīgs virtuvē. Tā top picmaizīšu masa.
Mazais Markuss ir brašs palīgs virtuvē. Tā top picmaizīšu masa.

250 g Krievijas siera

250 g liesa šķiņķa

3 marinēti gurķi

1 tomāts

olīvas

1 jēla ola

2 ēdamkarotes tomātu mērces

3 ēdamkarotes majonēzes

Baltmaize

1.    solis

Sarīvē sieru, arī marinēto gurķi (to var arī sīki sakapāt), sīki sagriež tomātu, olīvas un šķiņķi.

2.    solis

Pievieno jēlu olu, majonēzi, tomātu mērci, un visu samaisa.

3.    solis

Masu klāj uz baltmaizes. Kad tas izdarīts, maizītes liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Ēdiens gatavs!

Kad masa sagatavota, to klāj uz maizītēm un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Labu ēstgribu!
Kad masa sagatavota, to klāj uz maizītēm un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Labu ēstgribu!
Ieva Konstante / Foto: Rojs Maizītis