Salāti un picmaizītes - brīvdienu brokastīm. Iesaka Andris Bulis
„Kas gan var būt labāks par to, ka mīļotā sieviete brīvdienu rītos tevi pārsteidz ar garšīgām brokastīm! Tā mana sieviņa Ilze mums ar dēlu cep picmaizītes un gatavo dažādus salātus,” teic aktieris Andris Bulis un ļauj ieskatīties, kā viņu mājās top brokastis.
Andris neslēpj – par ēdiena gatavošanu viņš neko daudz nezina. Taču sieviņas vadībā rosīties gatavs gan viņš, gan abu sešgadīgais dēlēns Markuss.
Tunča salāti
4 personām vajadzēs:
Buntīte diļļu, redīsu, lociņu
1 galviņa lapu salātu
5 gurķi
5 tomāti
2 tunča konservi (vajag izvēlēties tunci savā sulā)
4 vārītas olas
Citrons
3 tējkarotes olīveļļas
Nedaudz melno olīvu
Timiāns, pipari un sāls pēc vajadzības
1. solis
Sagriež ripiņās redīsus un nelielos gabaliņos – gurķus un tomātus. Sasmalcina lociņus un dilles, sakapā olas.
2. solis
Saplucina salātu lapas, un tiem pārlej citronu sulu, kā arī olīveļļu, kurai pievienots timiāns.
2. solis
Salātiem pievieno tunci, un tos samaisa.
Tunča salāti Buļu ģimenes gaumē
Brīvdienu picmaizītes
Picmaizītes
250 g Krievijas siera
250 g liesa šķiņķa
3 marinēti gurķi
1 tomāts
olīvas
1 jēla ola
2 ēdamkarotes tomātu mērces
3 ēdamkarotes majonēzes
Baltmaize
1. solis
Sarīvē sieru, arī marinēto gurķi (to var arī sīki sakapāt), sīki sagriež tomātu, olīvas un šķiņķi.
2. solis
Pievieno jēlu olu, majonēzi, tomātu mērci, un visu samaisa.
3. solis
Masu klāj uz baltmaizes. Kad tas izdarīts, maizītes liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Ēdiens gatavs!