Cukīni ar pesto mērci. Iesaka Ansis Bogustovs
„Cukīni ar pesto mērci savulaik nobaudījām Beļģijā un tagad šo recepti esam latviskojuši,” stāsta žurnālists Ansis Bogustovs. Šī ir lieliska recepte, kā pagatavot arī latvisko kabaci, piešķirot tam mazāk ierastas garšu nianses. Garšo burvīgi!
Šis ēdiens Anša ģimenē kļuvis par brīvdienu maltīti, jo tas nav pagatavojams pāris minūtēs, toties rezultāts ir ieguldītā darba vērts.
4 personām vajadzēs
4 cukīni,
4 tomāti,
apmēram 400 g mīkstā siera ar zaļumiem,
buntīte rukolas salātu,
buntīte diļļu.
Mērcei:
sauja ciedru riekstu,
buntīte bazilika,
100 g „Parmesan” tipa cietā siera („Džiugas”, „Parito” vai tml.)
olīveļļa – pēc vajadzības.
Mērces pagatavošana:
ciedru riekstus, cieto sieru, baziliku liek virtuves kombainā, un visu sasmalcina, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno nedaudz eļļas.
1. solis
Sagriež cukīni šķēlēs un apcep uz pannas.
2. solis
Sagriež ripiņās tomātus un šķēlītēs mīksto sieru.
3. solis
Ēdienu kārto lēzenā traukā. Uzsmērē katrai cukīni ripiņai nedaudz mērces, liek klāt tomātu, tad uzziež mērci, pieliek sieru un tā no sākuma, veidojot garu desu. Dekorē ar rukolas salātiem un dillēm.
4. solis
Pikantumu ēdienam piešķir tieši mērce, tāpēc to katrs papildus pēc vēlēšanās pievieno ēdienam.
Cukini ar pesto mērci. Gatavošana pa soļiem
Ieva Konstante / Foto: Rojs Maizītis