Cukīni ar pesto mērci. Iesaka Ansis Bogustovs
Dzīvesstils

Cukīni ar pesto mērci. Iesaka Ansis Bogustovs

Jauns.lv

„Cukīni ar pesto mērci savulaik nobaudījām Beļģijā un tagad šo recepti esam latviskojuši,” stāsta žurnālists Ansis Bogustovs. Šī ir lieliska recepte, kā pagatavot arī latvisko kabaci, piešķirot tam mazāk ierastas garšu nianses. Garšo burvīgi!

Cukīni ar pesto mērci. Iesaka Ansis Bogustovs...

Šis ēdiens Anša ģimenē kļuvis par brīvdienu maltīti, jo tas nav pagatavojams pāris minūtēs, toties rezultāts ir ieguldītā darba vērts.

4 personām vajadzēs

4 cukīni,

4 tomāti,

apmēram 400 g mīkstā siera ar zaļumiem,

olīveļļa – pēc vajadzības.

Mērces pagatavošana:

ciedru riekstus, cieto sieru, baziliku liek virtuves kombainā, un visu sasmalcina, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno nedaudz eļļas.

Gatavo ēdienu:

1.    solis

Sagriež cukīni šķēlēs un apcep uz pannas.

2.    solis

Sagriež ripiņās tomātus un šķēlītēs mīksto sieru.

3.    solis

Ēdienu kārto lēzenā traukā. Uzsmērē katrai cukīni ripiņai nedaudz mērces, liek klāt tomātu, tad uzziež mērci, pieliek  sieru un tā no sākuma, veidojot garu desu. Dekorē ar rukolas salātiem un dillēm.

4.    solis

Pikantumu ēdienam piešķir tieši mērce, tāpēc to katrs papildus pēc vēlēšanās pievieno ēdienam.

Cukini ar pesto mērci. Gatavošana pa soļiem

Ieva Konstante / Foto: Rojs Maizītis