Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pavasara mode modes dizaineru skatījumā. Vērtē Natālija Jansone

Pavasara mode modes dizaineru skatījumā. Vērtē Natālija Jansone

Jauns.lv

Latvijas labākās modes dizaineres spriež par pavasara noskaņām modes pasaulē, iesaka dizainerus, kurus šosezon noteikti vērts pamanīt, un lietas, ko vēlams iegādāties, turklāt iepazīstina ar savām aktuālajām kolekcijām.

Pavasara mode modes dizaineru skatījumā. Vērtē Nat...
Pastaiga jautāja

1. Kāda noskaņa šajā pavasarī valdīs modē?

2. Kuru pasaules dizaineru 2011. gada pavasara kolekcijas tev patīk vislabāk?

3. Ko pati piedāvā šim brīdim?

4. Lietas, kas, tavuprāt, ir ļoti nepieciešamas šopavasar?

Natālija Jansone
Natālija Jansone

1. Man šķiet, ka joprojām turpinās tendence, kas pēdējos gados izriet no ekonomiskās situācijas pasaulē, – cilvēki vairāk izvēlas vienkāršas lietas no kvalitatīviem audumiem mierīgās krāsās, jo tad visu stilu viegli mainīt ar aksesuāriem. Jā, šajā pavasarī uz mēles izgāja arī ļoti spilgtas, konkrētas krāsas. Es mīlu abas tendences, bet, tā kā strādāju ar viegliem audumiem, savā kolekcijā izmantoju mierīgos, vieglos toņus.

2. Ļoti patika Lanvin pavasara kolekcija, un Albēra Elbāza radītās lietas vispār man šķiet īpašas. Vēl ievērības cienīga bija Bottega Veneta.

3. Mana pavasara kolekcija ir ļoti viegla, gaisīga, plīvojoša un mierīgos toņos, zīda un kokvilnas trikotāža, viss elastīgs, staipās – lai valkāšana būtu komfortabla. Pasaule taču mainās, pamazām pat ofisos atsakās no stingrajiem kostīmiem. Man tas šķiet pareizi, tāpēc tik daudz strādāju ar trikotāžu. Man patīk viegli audumi, kas izraisa tik zīdainas sajūtas, ka negribas vilkt nost. Un tekstila ražošana ir tiktāl attīstījusies, ka pat viskoze ir maiga.

Piedāvāju apģērbu, ko viegli pārveidot un kombinēt, uzvilkt ar kreiso pusi uz āru, detaļas likt uz priekšu vai aizmuguri. Nav nepieciešamas desmit drēbes – no dažiem apģērba gabaliem var uzburt dažādas tēla transformācijas.

Plus faktūras, kombinējot, piemēram, tīkliņu ar zīdu, lai būtu līdzsvars, lai apģērbs būtu universāls – no rīta līdz vakaram, no šodienas uz rītdienu un no šāgada uz nākamo. Uzvelc vismodernākās kurpes un somu pie tām pašām pērnajām drēbēm – izskatīsies mūsdienīgi!

Lanvin

Natālija Jansone iesaka

4. Varbūt atgriezties pie Calvin Klein, kas atkal ir uz viļņa... Kad 1993. gadā sāku strādāt par modeli, mani fascinēja Calvin Klein drēbes – it kā nekādas, bet perfektas! Ar prieku lasu, ka viņa stils atkal ir topā.

Natālija Jansone 2011. gada pavasaris/vasara


Inita Saulīte-Zandere / Foto: Bulls Press un no dizaineru publicitātes materiāliem