Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pavasara mode modes dizaineru skatījumā. Vērtē Katja Šehurina

Pavasara mode modes dizaineru skatījumā. Vērtē Katja Šehurina

Jauns.lv

Latvijas labākās modes dizaineres spriež par pavasara noskaņām modes pasaulē, iesaka dizainerus, kurus šosezon noteikti vērts pamanīt, un lietas, ko vēlams iegādāties, turklāt iepazīstina ar savām aktuālajām kolekcijām.

Pavasara mode modes dizaineru skatījumā. Vērtē Kat...
Pastaiga jautāja

1. Kāda noskaņa šajā pavasarī valdīs modē?

2. Kuru pasaules dizaineru 2011. gada pavasara kolekcijas tev patīk vislabāk?

3. Ko pati piedāvā šim brīdim?

4. Lietas, kas, tavuprāt, ir ļoti nepieciešamas šopavasar?

Katja Šehurina.
Katja Šehurina.

1. Pēdējos gados bijis daudz visa kā negatīva, smaga, un vēl tik garas, aukstas ziemas, ka, šķiet, visiem gribas svaigumu, gaišumu, pozitīvismu. Gribas to gaismu tuneļa galā! Tieši tāpēc pavasara kolekcijās ir tik daudz krāsu un viegluma.

2. Negaidīti patika Dolce & Gabbana. Parasti man viņi sevišķas emocijas neizraisa, bet šoreiz patika ļoti – viss balts, tikai daži tumši akcenti. Svaiguma, baltuma un tīrības vilnis, kurā tik lieliski izcēlās satriecošie audumi, mežģīnes, sievišķīgās formas.

Protams, Lanvin – arī viegls, gaisīgs un sievišķīgs, lietas, kas sievieti padara par skaistuli.

Ļoti strīdīgas sajūtas šoreiz man raisīja Prada, ko tik ļoti mīlu un kuras kolekcijas vienmēr gaidu, jo tās ir kreizī, viņas stilā, pilnīgi atšķirīgas no jebkā cita. Bet šobrīd vēl šaubos... Pirmo reizi bija tā, ka sākumā briesmīgi nepatika – tie banāni, mērkaķi, trakās krāsas, apavi... Kaut kā manai gaumei tas šķita ļoti dīvaini. Taču pamazām jau atsevišķas lietas sāk iepatikties. Kombinējot ar ko citu, varētu vilkt. Pieļauju, ka tā ir reakcija uz jauno. Kad pierodi, sāc uz to skatīties citām acīm.

3. Modē vispār viss balstās uz kontrastiem – ja ir sievišķīgais, pretī jābūt arī kaut kam androgīnam. Līdzsvaram. Savā kolekcijā jau atkal tiecos uz sievišķīgumu. Esmu sapratusi, ka tas ir mans stils, man patīk, gribas sievieti redzēt skaistu. Nevis, teiksim, superkreatīvu. Man sieviete pirmām kārtām ir skaistule. Uzsverot to, ko vajag redzēt, un noslēpjot, ko nevajag. Gribēju maigumu, sievišķīgumu, neuzmācīgu seksualitāti. Viss ir tāds pūderains, pasteļtoņos. Kontrastam izmantojām melno – apdarē, detaļās. Daudz tilla, jo tas raisa asociācijas ar kaut ko maigu, gaisīgu. Man patīk, ka tas rada dūmaku ap augumu, kad ķermenis it kā redzams, bet maigi, nevis agresīvi.

4. Interesantas, vieglas, platas bikses no lina, zīda, kokvilnas. Tas – līdzsvaram. Turklāt tas ir ērti.

Kādu savdabīgu aksesuāru – jostu vai brošu. Tos var interesanti savietot ar jau agrāk iegādātu apģērbu.

No manām lietām noteikti ieteiktu kleitu-kombinē, kas sievieti padara seksīgu, turklāt tās ir brīvas, gaisīgas, tātad arī ērtas. Apģērbam ir jābūt ērtam! Vasarā tas nozīmē, ka gribas, lai viss elpotu, neierobežotu. Tāpēc dievinu maksi svārkus, tādus gaisīgus. Pievelc klāt zempapēžu apavus – būs gan ērti, gan ļoti sievišķīgi!

Dolce & Gabbana svaiguma vilnis.

Katja Šehurina iesaka

Inita Saulīte-Zandere / Foto: Bulls Press un no dizaineru publicitātes materiāliem